המימונה המאוחרת של הפורום

../images/Emo113.gifהמימונה המאוחרת של הפורום../images/Emo70.gif

היום אל תשכחו אנחנו חוגגים בפורום המושלם שלנו את החגיגה המאוחרת של
המימונה המאוחרת של הפורום
במהלך הטקס:
ארוחה חגיגית (פירוט בהמשך)
מה היא מימונה
למי שעדין לו חגג תכנונים:
כל אחד צריך להביא יתו מאכל אחד מהרשימה: חלב עלים(לא לאכילה) ממתקים ריבות מסוגים שונים תמרים בוטנים שקדים אגוזים סוכר ועוד דברים מתוקים וכמובן מופלטהה החגיגה תערך פה בפורום וכפי המנהג כולם מוזמנים להישתתף (אפילו אם הוא לא בפורום) פתיחה:6:30 מצפה לראות את כולכם
 
../images/Emo113.gifהחגיגה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אז בתור התחלה מתכון מסורתי להכנת מופלטות 1 ק"ג קמח 50 גרם שמרים 3 כוסות מים פושרים 1/4 כוס שמן חמאה דבש קורט מלח שמים קמח בקערה גדולה. יוצרים גומה בקמח ומכניסים לתוכה מים, שמרים מומסים, קורט מלח ורבע כוס שמן. לשים את הבצק עד הוא הופך לרך וגמיש. משמנים משטח שיש גדול, מחלקים את הבצק ל- 30-40 כדורים קטנים ומניחים על המשטח המשומן ל-30 דקות. מכסים במגבת כדי שהבצק יתפח. לאחר התפיחה מכינים מחבת בעלת תחתית עבה ומניחים על אש נמוכה. מחממים היטב את המחבת ולאחר מכן מתחילים לרדד את הבצק בידיים תבולות בשמן על משטח שיש משומן, עד שנוצר עלה עגול ודק, אותו מניחים על המחבת ללא שמן ומטגנים מצד אחד בלבד. הופכים את עלה הבצק ומניחים עלה נוסף על הצד המטוגן. כך ממשיכים עד שמתקבלת כמות נכבדת של עלים מטוגנים. מעבירים לצלחת ומכסים במפית על מנת של יתייבשו. כל סועד מפריד לעצמו עלה ומורח עליה חמאה או דבש.
 
למעלה