עידכונים
עידכונים

MayAnigmaPerson

New member
../images/Emo108.gifעידכונים../images/Emo108.gifעידכונים../images/Emo108.gif

והרי החדשות: בשורות טובות בפי,חברי הפורום!!! אתמול אחרי הבאסה הקשה שהייתה לי,גיליתי שיש עוד אנשים נחמדים וטובים בעולם הזה ויותר מזה,הם גרים ממש לידנו. באתי אלהבעלים של הגינה והבית בו מתנחלת החתולה הגורה ודיברתי עם האישה שהתבררה להיות מאוד נחמדה כמו בעלה ובתה,ואמרה ש"כל הכבוד","ובטח שאת יכולה לבוא ולטפל מתי שאת רוצה". הם לקחו את הארגז שלי עם המצע ושמו אותו בגינה שלהם. הבאתי לגורה בקבוק חימום (מילאתי לה פעמיים היום בלבד),ומגבות והשעון שקניתי,והיא נראתה מאוד מבסוטית לידי. אולי נדמה לי אבל היא נראית הרבה פחות מסכנה ממה שהיא הייתה שראיתי אותה לראשונה. היא רוצה לשחק,לא רועדת ומאוד שבעה. (הבטן שלה מנופחת). היום הבאתי לה אוכל רטוב לחתולים (סלמון), והיא טרפה את זה יותר מהמטרנה! אני חושבת שלא צריך לפנק אותה יותר מדי,עדיף שתישאר עם המטרנה רוב הזמן ורק לפעמים פינוק. היא כבר בת חודש ושתגדל עדיף שתתרגל לאוכל מיובש כי אם לא היא מאוד תשמין! כל כך שמחתי לראות ולדעת שהיא בסדר ודי שמחה!!! ועוד יותר שמחתי שהשכנים שלנו התבררו להיות אנשים מקסימים! להבדיל משאר השכנים או רובם! רציתי לשאול,באיזה גיל צריך לחסן/לעקר את הגורה? נניח עכשיו היא בת חודש אז עוד כמה זמן? זה חשוב? שיהיה גיל מדויק בשביל החיסון והעיקור??? לצערי כנראה ש"אאלץ" ללכת לדבורקין לעשות את זה,כי הוא הכי קרוב. אני רק לא יודעת עם מה אני אקח אותה,כי עד לשם היא תהרוג אותי בנשיכות,יללות ושריטות. אפרופו זה,היא כל הזמן אבל "כל הזמן" רוצה לנשוך ויש לה ציפורנים חדות בטירוף! עכשיו שאני רושמת את זה כואבת לי האצבע שבה היא גם שרטה וגם נשכה אותי! אני מקווה שאני לא אקבל כלבת או משהו... ניסיתי לגזור לה היום את הציפורנים אבל פחדתי לפגוע לה בבשר וחוץ מזה זה מאוד קשה כי היא מתנגדת,אז רק רציתי לשייף אותם והיא גם התנגדה! אחר כך חשבתי על לוח שיוף כמו שאתם מדברים פה,אבל לא ידעתי ממה אפשר לעשות אותו לבד,או איפה אפשר לקנות אותו... עוד שאלה קטנה-איזה צעצועים אתם ממליצים לקנות לה? אני שואלת כי אני לא יודעת אם היא תשחק בכל דבר (למרות שהיא גורה),ומה היא הכי תאהב ותתמיד בו נראה לכם??? נתתי לה עצם מגומי של כלבים והיא שורטת אותה ונושכת אבל מאבדת עניין מהר וישנה איתה.(
) ועוד שאלה : (סליחה),למה היא אוכלת את הכפות האחוריות שלה? היא כאילו מוצצת אותן? כמו תינוקת? למה? ודבר אחרון ומתוק,מתוק: היום אחרי שהיא אכלה,וששיחקנו איתה היא התיישבה על בקבוק החימום (שהיה מכוסה במגבת כמובן),והתחילה לנמנם בצורה מצחיקה מאוד כמו זקנה! היא ישבה ולא שכבה והראש שלה נפל והעינים היו עצומות. בסוף היא נשכבה והיא הייתה כזאת מממממממממתתתתתתתתתווווווווווקקקקקהההההה!!!!!!!! כיסינו אותה עם המגבת השניה (
) והיא ישנה כמו תינוקת כזאת ענוגה ושלווה!!! אוי,אני מתה עליה! קוראים לה מיצי (שזה שם אידיוט מאוד לדעתי כי יש אולי 20 אלף מיצי רק בשכונה שלי!)חשבתי לקרוא לה "באפי" כמו באי ציידת הערפדים וחוץ מזה היא באמת נראית כמו ציידת קטנה אבל אני לא בטוחה... מה אתם אומרים? מחכה לתשובות ותודה!!!

litis

New member
תשובות

קודם כל, כל הכבוד על הטיפול המסור והאכפתיות! הקטע הזה שהם נרדמים והראש שלהם נופל מוכר ומצחיק... כושי, הגור שלנו שוכב על הגב, משחק משחק ואז מתחיל להתעייף אז העיניים שלו הולכות ונעצמות ופתאום נסגרות והראש שלו נופל אחורה וככה הוא נרדם שכוב על הגב עם הראש אחורה, באותו רגע פשוט בא לי לקחת אותו בשתי ידיים ולאכול אותו מרוב מתיקות
הקטע של הנשיכות והשריטות גם הוא מוכר וכואב, לא יודעת מה לעשות עם זה, אפשר לנסות לעניין אותה עם כל מיני צעצועים רכים שאת מחזיקה ביד אבל מנסיון הם תמיד מעדיפים את הדבר האמיתי וזה אותך, אני יכולה לנחם אותך שעם הזמן מתרגלים לכאב ולמראה הנרקומני...
אבל את יכולה להיות רגועה, היא לא תמיד תהיה ככה ואת עוד תתגעגעי לזה. בקשר לצעצועים, היא נשמעת לי בגיל כזה שבעצם כל דבר שתתני לה יעניין אותה וזה יכול להיות לאו דוקא צעצועים קנויים אלא יכול להיות גם מקלות מבחוץ, ניירות מגולגלים וכדומה אבל מהצעצועים הקנויים אני יכולה להמליץ לך על צעצועים ממולאים קטניפ (שזה צמח שעושה להם טוב, קצת ממסטל אותם אבל לא ממכר...
), הצעצועים האלה באים במגוון צורות כמו עכברי צעצוע קטנים, רכים ומרשרשים, העכברים האלה או קווצת נוצות מגיעים גם קשורים לחכה שאת יכולה לנענע אותה וכך היא קופצת על העכבר / נוצות (אבל תזהרי שלא תתמכר לצעצוע הזה, שלא תשכח מה זה לשחק לבד ותרצה שרק תנענעי לה את החכה כל הזמן) ויש כמובן כדורי גומי קטנים וקופצניים למיניהם שזה תמיד אטרקציה ובפרט כדור קטן שעשוי מגולות צבעוניות וקופץ לכל הכיוונים, עוד לא ראיתי חתול שעומד בפני הכדור הזה... בנוגע לכלבת, מקרי הכלבת בארץ התגלו לפני הרבה שנים והיו בודדים, הסיכוי שהיא נגועה בכלבת הוא מזערי ביותר. נראה לי שאם תקחי אותה עכשיו לוטרינר הוא כבר יוכל לתת לה חיסון ראשון וגם כדור נגד תולעים ותכשיר נגד פרעושים שאלה דברים בסיסיים. בנוגע לעיקור, החתולה יכולה להתייחם כבר בגיל חצי שנה ואף פחות מכך ובגלל שהבנתי שהיא חיה בחוץ, עדיף לדאוג לעיקורה מוקדם יותר, אפשר החל מגיל 3 - 4 חודשים (למרות שלא כל הוטרינרים מודעים לכך ויגידו לך שרק החל מגיל 8 חודשים ואם הוטרינר שאת הולכת אליו לא מודע לכך אני מציעה ללכת לוטרינר אחר) ומכיוון שהיא חיה בחוץ כדאי שיקטמו לה את האוזן בשביל שלא יגעו בה פקחים למיניהם. תוכלי להכניס אותה לכלוב עם הרבה רוגע, ליטופים, מילות אהבה ואוכל טעים בתוך הכלוב, תוכלי גם להשאיל מהוטרינר מלכודת מאד נוחה לשימוש. רק תזהרי כשאת משחררת אותה בחזרה שלא תבהל ותברח. אגב, לא הייתי ממליצה לגזור לה את הציפורניים כי היא חיה בחוץ וזקוקה לציפורניים לשם הגנה ואם יש עץ בגינה, אין צורך במתקן חידוד, העץ הוא מתקן החידוד המשוכלל ביותר. אגב חידוד הציפורניים גורם לציפורניים שלהם להישאר חדות ולא להיפך אבל היא חייבת את זה לביטחונה. בנוסף, לא מומלץ לקחת אותה על הידיים לוטרינר כי היא עלולה מאד לפחד ולברוח, עשי זאת רק באמצעות כלוב נשיאה / מלכודת מהוטרינר. שיהיה בהצלחה!

MayAnigmaPerson

New member
תודה רבה לכולכם כל התגובות!!

אוףףףףףףףףף!!! איזה ד-י-כ-א-ו-ן!!! כתבתי עכשיו הודעה נורא ארוכה והכול נמחק לי! טוב,אני אכתוב שוב ואני מקווה שלא אשכח שום דבר חשוב,אם כן אני אוסיף כאן בשירשור!!! אוף!!! אז קודם כל,תודה על התגובות,חלקן עזרו לי מאוד!!! ליטיז (אני מקווה שאייתי נכון,:)) )תודה רבה על ההסברים על הצעצועים ועל כל השאר! לא ידעתי שיש צעצועים שממולאים בקטניפ!!! כשדיברו על זה פה, הסתקרנתי ומאוד רציתי לראות חתול תחת השפעת קטניפ,ועכשיו תיהיה לי ההזדמנות,אני רק מקווה שיהיו כאלו צעצועים בחנות! חוץ מזה אני הולכת מחר לחנות לחיות המחמד לקנות אוכל יבש פרימיום וצעצועים בשביל הגורונת! למרות שיש לי קופסה של אוכל יבש של לה-קט אבל אומרים שזה דפוק ככה שאני לא רוצה לתת לה! דווקא היה מבצע מושך בסופר-שלוש פחיות של אוכל רטוב לחתולים לה-קט בשלושה טעמים שונים-רק 10 ש"ח. טוב שלא קניתי...:) מעניין,אני לא כזאת בורה החתולים ולא ידעתי אף פעם שגורים מוצצים את כפות הרגליים שלהם ונרדמים כמו זקנים!!! חשבתי שרק הגורה הזאת היא כזאת ומאוד התפלאתי כי זה נראה לי מאוד מוזר... הגברת נהייתה מאוד מפונקת! החוצפנית הקטנה (במובן הטוב של המילה כמובן :) ),לא רוצה לאכול מטרנה! לא יאה לנסיכה! בפעם הראשונה שננתי לה את זה היא כמעט בלעה לי את היד ביחד עם הבקבוק,ועכשיו היא מסיטה את הראש בסלידה כשהיא רואה את הבקבוק מתקרב לפה שלה! הגברת תצטרך להתרגל לאוכל מיובש!!! ממה שהסברתם הבנתי שאפשר וצריך לתת לה את החיסונים והתילוע "כבר עכשיו"? ואת העיקור רק בגיל שמונה חודשים? תודה רבה שאמרתם לי כי חשבתי שהרבה יותר מוקדם. טוב,אני רגילה מארנבות,אצלן זה יותר מוקדם. (נראה לי?) בקשר להעברה לוטרינר-איפה אני אשיג כלוב נשיאה?????? אני יודעת שאפשר לקנות,אבל עם כל הכבוד אני בדרך כלל לא מטפלת בחתולי רחוב ואין לי חתולים משלי וגם הארנבת לא כל כך צריכה,אז בשביל פעם אחת להעביר,לקנות כלוב יקר? לא נראה לי! יש פיתרון אחר? כי גם אני לא ממש "מתה" לקחת אותה בידים עד לשם,בעיקר בגללה האמת אבל גם בגללי. מישל-אני חושבת, יותר נכון אני מפחדת שהבטן שלה מנופחת בגלל שהיא לא עושה צרכים... למרות שאמרו לי וגם ראיתי שתן איפה שהיא שוכבת וגם קקי,אבל זה נראה מאוד מעט ואולי זה בכלל משהו אחר? אני יודעת שצריך לעסות לה את הישבן,אבל ניסיתי עם צמר גפן ספוג במים פושרים והיא התחילה ליילל ולברוח ממני! קניתי שמן תינוקות,אולי כדאי לעשות? לא עניתם לי בקשר למה ששאלתי על קרש השיוף או משהו דומה לזה? השם באפי לא כל כך מצא חן בעיני הילדה שמטפלת בה והביאה אותה מגילה כי היא עמדה בכביש וייללה (למרות ש"לדעתי" טוב יותר בהרבה היה אם היא הייתה משאירה אותה שם,עם אימא שלה,זה היה חוסך ממני הרבה בלאגן!). ואני רוצה לתת כבוד לילדה למרות שהיא זאת שנתנה לי היום כבוד כשהיא אמרה "אולי לקרוא לה מאיה"? שמי מאיה,אבל לא מאיה כי זה מעצבן אותי,אלא מיה. נעים מאוד! :)) אולי אני משתגעת אבל נראה לי שהיא אוהבת אותי יותר מכולם! כנראה שאני באמת משתגעת מרוב שאני רוצה שזה יקרה ובגלל שאף חיה לא ממש אהבה אותי פעם,כאילו היו כלבים שעקבו אחרי כי היה לי אוכל או כי הם ראו שאני "טובה" כלומר לא מתעללת בהם,וגם חתולים והארנבת די מסמפטת אותי למרות שיש ימים שהיא מתייחסת אלי כמו אל טיגריס שבא לטרוף אותה ויש גם ימים שהיא לא מתייחסת אלי בכלל,אבל זה לא אותו הדבר... אני אומרת את זה כי היום כשבאתי היא התחילה קצת ליילל,והלכה אחרי דבר שהיא בדרך כלל לא עושה,לפחות לא נראה לי שהיא עושה,והיא די נהנית כשאני מרימה אותה,למרות שאצל הילדה היא לא אהבה להיות בידים אבל זה אלו כי אני מחזיקה אותה טוב ובעדינות ומצ´קמקת אותה כאילו היא תינוקת שנולדה לי,ועוד דבר,היא עושה משהו ממש מוזר מופחיד בגלל שהוא נראה לי יותר מדי אנושי-היא מרימה את הראש ממש בכוונה ומסתכלת עלי בפנים,כאילו היא מנסה לזהות אותי!!! זה ממש מפחיד! אני מתנצלת בפני כל מי שקרא עד לנקודה הזאת על הפיטפוטים ועל ההיסחפות,פשוט רציתי לחלוק את זה עם עוד מישהו. תודה על ההקשבה!!!

litis

New member
קראתי עד הסוף...../images/Emo178.gif

אבל נהנתי מכל רגע. ניכר בך שגילית את עולם החתולים! אני תמיד אומרת לאנשים שלא מבינים למה אני אוהבת חתולים שאף אחד אף פעם לא יכול לדעת מה זה חתול עד שהוא לא מגדל אחד. הם יצורים מדהימים ובניגוד לדיעה הרווחת ולכל סיפורי המעשיות עליהם, הם חכמים מאד ומאד אנושיים והם גם מבינים ה-כ-ל. נכון שלא תמיד הם עושים מה שאומרים להם (אם בכלל...) אבל זה לא אומר שהם לא מבינים (הם פשוט עושים מה שבא להם ושיתפוצץ העולם), הם מפגינים המון אהבה כלפי מי שהם בוטחים בו וגם דורשים המון בחזרה. חכי חכי, עכשיו זה עוד כלום, היא כרגע גורה ולא בשלה והיא רק מכירה אותך אבל עם השנים הם פשוט הופכים להיות כמו בני אדם, הם מדברים איתך (אני יודעת שזה נשמע מטורף אבל ככה זה וכל מי שיש לו חתול כמה שנים יגיד שזה נכון), הם מרגישים מתי את עצובה, מתי את לא מרגישה טוב והם מאד דואגים, אז מעבר לכמה שהם מתוקים ועדינים ויפים ונקיים הם גם יצורים מדהימים מבחינת עולם החשיבה והרגש שלהם וכשנשבים בקסם שלהם זה לתמיד! ולעניינינו, לפי תיאורייך נראה לי שהיא בגיל כזה שאם תקחי אותה עכשיו לוטרינר הוא כבר יוכל לתת לה לפחות תילוע (כדור נגד תולעים, תבקשי שהוא ייתן לה לבלוע) ואולי גם חיסון ראשון ואם לא עכשיו חיסון ראשון אז זה יהיה ממש בקרוב. מה שאמרתי לגבי העיקור, חשוב מאד! יש הרבה וטרינרים לא מעודכנים שדבקים בעמדה שעיקור עושים מגיל 8 חודשים ומעלה. היום ניתן לעשות עיקור כבר מגיל 3 - 4 חודשים. אם החתולה היתה חיה בבית היה אולי ניתן לחכות אבל החתולה היא חתולה שחיה בחוץ והיא יכולה כבר להתייחם ולהכנס להריון אפילו בגיל 4 חודשים! יהיה הרבה יותר לא נעים לעקר אותה כשהיא כבר בהריון אם בכלל היא לא תפגע כשתהיה מיוחמת מבריחה / פציעה / דריסה ואני באמת לא חושבת שאני צריכה לפרט לך את כל הסכנות שאורבות לה בחוץ ובמיוחד כשהיא מיוחמת וכל חתולי השכונה רודפים אחריה וממררים לה את החיים. כך שחשוב באמת לעקר אותה לפני גיל חצי שנה אפילו שפשוט לא יהיה סיכוי שהיא תתייחם ואם הוטרינר שתלכי אליו הוא אחד מאלה שטוענים שאפשר לעקר מגיל 8 חודשים ומעלה בלבד, אני ממליצה ללכת לוטרינר יותר מעודכן ויותר מקצוען. תוכלי להשאיל מלכודת שהיא מעין כלוב נשיאה מרושת ומאד נוח להכניס אליו את החתולה מהוטרינר. לכל וטרינר יש כלוב כזה והם גם בד"כ לא מתנגדים להשאיל אותו. בנוגע לקרש שיוף, אם החתולה חיה בחוץ, אין צורך בכך, היא תמצא מתקנים טבעיים ומשוכללים הרבה יותר בכדי לשייף עליהם את ציפורניה ולא תחפוץ בקרש שיוף מלכותי. אם בכל זאת את נורא רוצה לתת לה משהו לשייף עליו, הייתי מציעה בול עץ טבעי ויציב. ובכל מקרה, אל תגזזי לה ציפורניים משום שהיא זקוקה לציפורניה לשם הגנה. היא חיה בחוץ ותמיד יכול להגיע כלב לחצר או משהו אחר, היא חייבת שתהיה לה את היכולת לטפס על עץ וגם להגן על עצמה בציפורניה. גם אני כותבת הרבה... בהצלחה!

MayAnigmaPerson

New member
תודה רבה, ליטיס...!!

את צוחקת? מזל שכתבת "הרבה",גם ככה אני אבודה! לפחות לקבל תגובה ארוכה למשהו שכתבתי! תודה! הבנתי שאפשרי "לתלע" ולחסן את החתולה כבר עכשיו,אבל עדיין אני פוחדת! היא לא צעירה מדי? מכיוון שאני לא יכולה לאמוד את הגיל שלה במדויק,כי אין לי עין לגילאי חתולים,היא פשוט מאוד קטנה והילדה שהביאה אותה אמרה שהיא בערך בת שלושה שבועות,חודש... זה לא יכול לגרום לה נזק בגלל הגיל הבעייתי? אולי כדאי לחכות עוד שבועיים בערך? זה עקרוני? זה דחוף? אולי היא אפילו יותר קטנה ממה שאנחנו חושבים? בקשר לעיקור,אותו הדבר,למרות שאת אומרת שהיא יכולה להתייחם כבר בגיל ארבע חודשים,זה לא מסוכן לעשות לכזאת קטנה "ניתוח"? בקשר לבול העץ,לא כל כך הבנתי... איפה משיגים אחד כזה? ולבסוף,אני מאוד מקווה שאת צודקת,ושבאמת היא תיקשר אלי,אני תמיד חולמת על חיה שתנחם אותי שאני עצובה,זה נראה לי אחד הדברים הכי מתוקים בעולם! כל פעם שהיא לא באה אחרי,או לא מתייחסת אלי,או באה למישהו אחר במקומי אני ממש נעלבת!
לצערי,העתיד שלי איתה די בערפל,כי אני לא יודעת אם היא תמשיך להיות פה שתגדל,אם היא בכלל תזכור אותי,ואם היא בכלל תשרוד...
תודה בכל מקרה על התגובה המעמיקה! אהה,ונזכרתי,אני מקווה שהוטרינר שאני הולכת אליו "באמת" יסכים להשאיל לי כלוב נשיאה,ואם לא,מה אני אעשה??? אולי קרטון עם חורים? יכול להתאים? תודה!

לילךLilach

New member
יופי של חדשות !!

שמחה לשמוע שהגורה האובדת נמצאה והכל בסדר איתה. הנה מידע על חיסונים. לגבי השם : באפי נשמע לי שם חמוד (יותר מקורי ממיצי זה בטוח
). והאמת - זה שם מעולה לציידת לעתיד ! תמשיכי לדווח לנו מה שלום הקטנטונת. יש לי הרגשה (טפו טפו טפו) שבאפי´לה מצאה בית חם ,לפחות חצר חמה
.

Michelle1

New member
יופי של בשורות

כל הכבוד על הטיפול המסור. הערה קטנה: ציינת שהיא מאד שבעה כי הבטן שלה מנופחת. רציתי רק להביא לידיעתך שבטן מנופחת לא בהכרח מעידה על שובע, אלא דווקא על תולעים.... אני לא אומרת שיש לה, רק שזה אפשרי. אם באיזשהו שלב תקחי אותה לוטרינר - כדאי שתשאלי אותו/ה על זה. שיהיה בהצלחה

shocko

New member
כמה עצות לגבי המתוקה הזו

דבר ראשון מזל טוב! כל הכבוד! גם כל הכבוד לשכנים...חחח אז ככה- עיקור- אפשר מסביבות 8-9 חודשים, ועדיף כמה שיותר מוקדם. ציפורניים- אם היא עד כדי כך תוקפנית כשאת מנסה לגזוז לה אותם אז פשוט וקל- לוטרינר יש מספיק נסיון וידע כדי לגזוז אותם. צעצועים- אין בכלל צורך בקנייה של צעצועים (אפילו שפעם קניתי לפיץ עכבר עם נוצות והיה לו ריח שמגרה חתולים ופיץ מאוד אהב אותו- עד שהוא כמובן נהרס) אפשר לתת לה כל מיני כדורים שיש בבית(לשים לב שהם יהיו מספיק גדולים כדי שהיא לא תבלע אותם כמו שפיץ פעם עשה). בהצלחה!
s
h
o
c
k
o

עוד עידכונים - והפעם (שוב) צ´ואי

כרגע צ´ואי צמודה לדלת שלי (מבחוץ), אחרי שעה של טריפת אוכל ומיזמוזים. החתולתולה הולכת ומסתגלת: גילתה את כל מקורות המים (בגינה ומעבר לכביש) ושתוה מהם ללא הפסק, גם מזה שליד הדלת שלי/סלסלה שלה. היא אוכלת המון, ישנה בסלסלה ואפילו השלשול שלה הולך ונעלם. מה להגיד אני תולה בה תקוות...

למעלה