גמילה מעישון בזמן הנקה ../images/Emo35.gif
אני מעשנת כבר 16 שנים, עד קופסא ביום. בהריון ירדתי ל-7 סיגריות ביום ומאז זה בערך המצב. היונק תיכף בן שנה, אני מאד משתדלת להקפיד על עישון מייד לאחר הנקה והמתנה של שעתיים אחרי (כמובן שלא מונעת ממנו אם הוא פתאום חורג מהלו"ז, אבל בהחלט משתדלת), מעשנת רק מחוץ לבית ולרכב, מחליפה חולצה אחרי העבודה (שם כן מעשנים בחלל סגור). מבחינת יניקה הוא כרגע יונק פעם אחת על הבוקר, שותה בקבוק שאוב אחד בצהריים בגן, יונק שוב אחה"צ בבית ונרדם בערב עם ציץ בפה. בלילה הוא יונק פעמיים או שלוש (ישן איתי במיטה כך שלא מפריע לי יותר מדי) חוצמזה הוא אוכל ממש יפה, פירות וירקות בבוקר בגן, ארוחת צהריים בשרית (אחריה הבקבוק השאוב), פרוסה או עוגיה ופרי בסוף היום בגן, ארוחת ערב חמה איתנו בבית (הארוחה החמה שלנו היא בערב והוא כמובן לא מפספס הזדמנות לאכול) ובין לבין מנשנש פירות. אני לא רוצה לגמול אותו מהנקה והכוונה היא בהחלט להניק לטווח ארוך. כל סיגריה עושה לי יסורי מצפון, כל כאב מבשר בעיני את הסרטן המתקרב ואני מדמיינת את גסיסתי והפיכתו ליתום
מחודש שישי להריון אני בקוצר נשימה, הלידה הביאה להקלה מסויימת אבל נראה לי שזה פשוט סוג של התקף חרדה תמידי שמתעצם עם כל שאכטה. אני מודעת לנזק עבורי ועבורו, אבל לא מצליחה להביא את עצמי להפסיק לגמרי. (להיפך, רק מלחשוב על להפסיק לעשן אני נכנסת לכזה לחץ שאני מייד מדליקה סיגריה, להרגע...) מה עושים? יש טיפול תרופתי לעישון שמותר בהנקה? יש משהו אלטרנטיבי מומלץ? אשמח לעצות! פרח|