מיונים לאשכול רפואה-המאמר שלי

yofi tofi

New member
../images/Emo101.gifמיונים לאשכול רפואה-המאמר שלי

מיונים לאשכול רפואה מיונים,מיונים,מיונים. הדבר אולי הכי לא נחמד שקיים. אבל ממולץ ורצוי לעשות אותם (ולעבור כמובן
) בתנאי שזה מה שאת/ה רוצה לעשות בצבא. ואגב,אל תשללו על ההתחלה,תבואו,תקשיבו,אולי ימצא חן בעינכם אחד מהתפקידים שעל הנייר לא נשמעים משהו כל כך.. מקסימום-תמיד אפשר לחתום ויתור... למיטב ידיעתי המיונים לאשכול רפואה נערכים בצריפין. וזה המקום שגם אני עברתי בו את המיונים שלי (עדיין לא קיבלתי תשובות- אבל בהצלחה לי :) בקשר לתשובות,אם כבר נגעתי בעניין הזה-תחכו חודש וחצי,גג חודשיים,הן אמורות להגיע בטווח זמן הזה. אם לא, תתחילו להטריד-יש אישור שלי.. טוב,אני מפסיקה לבלבל את המוח (אני אשתדל..) ואגיע ישר לתמצית העניין. אז ככה,נכנסים מלא מלא בנות (ובן אחד עלוב ומסכן :) לחדר האודיטוריום. ככל שתגיעו מוקדם יותר,תכנסו מוקדם יותר. עומדים בטור ענקיייי,הם מכניסים אחת-אחת,בודקים במשך שעה את הפרטים שלה,ומוציאים לך דף עם השם שלך ועוד כמה פרטים ואת התפקידים שיש באשכול המוצעים לך-מבחינת הקב"א והפרופיל. בנוסף לכך,כל אחת מקבלת חוברת מלאה בשאלות עלייך-מה התכונות הכי טובות שלך,מה הרעות. אם את מפחדת ממחטים/מדם וכדומה. לתאר רגעי שיא ורגעי שפל בחייך. לתת ציוני שנה בכל מיני מקצועות,גם כאלה שסיימתם בכיתה י' ולא החלטתן להגביר. וגם רשימת של שלוש ממליצים(עלייך..) שהם לא חברים שלך,קרובי משפחה,או הורים כמובן. זה יכול להיות המחנכת שלך,מורה אהובה במיוחד,המרכז הבוגר בצופים,חברים של ההורים וכדומה. יש עוד כמה דברים,אבל זה העיקר.
- להביא מספרי טלפון של האנשים האלה מראש ולא להטריד את אמא במאתיים טלפונים
אחרי שכל הבנות נכנסות האחראית על האיתור מלשבי"ם במדור רפואה מסבירה קצת על האופי של היום,על מה תעברו,ושיהיה בהצלחה
(כן,הרבה מאוד קיצרתי את דבריה..) ואז עולים בתור מסודר על הבמה כל אותם בעלי תפקידים שיש באשכול: חובשת,שיננית,סייעת לרופא שיניים,פארמדיקית,אחות מוסמכת,רכזת שירותי רפואה ונדמה לי שהיו עוד איזה אחד-שניים תפקידים שברחו לי מהראש. בכל אופן,בשלב מסוים הם כבר ממש מתחילים להתיש אותך עם כל הנסיונות והשיכנועים שהתפקיד שלהם הוא הכי טוב,הכי איכותי,הכי הכי והכי!
אחרי כל הכאב ראש,לוקחים אתכם לארוחת צהריים,עם אוכל אכיל ביותר :)
ותפוחי עץ טעימים לאללה! :) וכמובן-חיילים.. שכל כך מנסים להתחיל איתך. שלא נדע מצרות איזה משפטים זרקו לי שם. משפטים חדשים ל'אוסף משפטי ההתחלה של מורן'-או מה שזה לא יהיה... בכל אופן-זה היה נורא נחמד.. ומשעשע,ואני הרי אוהבת שעשועים.. אז גם החזרתי במשפטי התשובה המאוד "חביבות/נחמדות" שלי
אחרי ההפסקה (הדיי ענקית אפשר לומר) של האוכל חילקו אותנו לשלושה חדרים. בכל חדר ישבו שני צמדים של שולחנות,בכל שולחן היו חמישה אנשים בעלי תפקיד בכיר באחד מהמקצועות שיש באשכול. כל הבנות ישובות במסדרון,מחכות במשך המון המון זמן שיקראו את שמן,שהן יוכלו להכנס ובמשך 20 דקות (בערך..) שיקבעו את עתידן הצבאי. בראיון הם שואלים הרבה על השאלון שהיה למלא לפני כן,למה רשמת ככה ולמה לא אחרת,למה בחרת דווקא את התכונה הזו,איך היא תועיל לך בתפקיד הזה. למה בחרת בתפקיד הזה הכי הרבה,את חושבת שאת מתאימה-למה? וכדומה.. :) הרבה בילבולי שכל. צריכים להיות עיקביים ורציניים. המראיינים נורא נורא חמודים,לא תוקפניים מידיי.. אני נהנתי
(אני יותר מידיי נהנת,אה?
) אגב,אם אתן גרות במרכז (ובייחוד אם אתן כמוני-10 דקות מצריפין) תתכוננו להתבשל שם הרבה זמן (למרות המזגן.. :) הם קודם כל מראיינים את הבנות מהצפון והדרום (ברוטציה-פעם מהצפון,פעם דרום) ורק אח"כ את בנות המרכז. שכמובן מי שהכי רחוקה מתראיינת קודם. צריך הרבה סבלנות,וכמובן להיות חברותיים,כי אצלי לפחות היו אחלה של בנות... אם זה החומר האנושי שיכול להיות איתי בקורס (והלוואי ואני אעבור ובאמת יהיה בו ) אז זה יכול להיות סבבה ביותר!
הערה קטנה: לכל התפקידים באשכול הראיון זה הבחינה היחידה שיש,למעט פארמדיקים. לפארמדיקים צריך לעבור עוד מיון נוסף שיכלול מבחנים בכתב באנגלית,עברית,צורות,מתמטיקה וכדומה. יש שמועות על מבחנים נורא קשים
עוד משו קטנטן-המאמר כתוב בלשון נקבה,רק בגלל שהיה לי יותר קל ורק בגלל שאצלנו הרוב היו בנות. אבל למיטב הבנתי יש גם בנים בתפקידים הללו(לא בכולם!) ויש להם ימי מיון בנפרד. אבל זה על אותה המתכונת... כמה "אחרי" רשמתי
אבל זהו,אין יותר. כי היום הזה הגיע לסיומו. ובנימה אופטימית זו אאחל לעצמי המון בהצלחה
בהצלחה לכל המתמיינים לעתיד,מקווה שעזרתי במשו. אגב-לבוא עם המון גישה חיובית ולהיות הכי בטוחים בעצמכם, ולהיות הכי אתם שאפשר להיות.. מורן.

yofi tofi

New member
כאילו, יחס ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

עמלתי קשות!!!!!! ו... כלום?!

apl

New member
מורני,לי אמנם יש עוד זמן עד לקבלת

זימונים ומיונים למיניהם,אבל בכ"ז קראתי...וקבלי ח"ח. העיקר זה יעזור למישו...

kerenyyy

New member
קבלי יחס..

אבל...את מי זה מעניין אשכול רפואה..? (את בטוחה שאת רוצה בזה..?)

../images/Emo104.gif אחלה מאמר ../images/Emo45.gif

אגב, אם תהית מה המקצוע ששכחת, נראה לי שאחד מהם זה רוקח... (תנו לי להתלהב כמה שניות שהייתי במשהו דומה!)

maayanot

New member
מורן!

אהבתי את המאמר... איזה תפקיד את הכי רוצה..?

yofi tofi

New member
הערות לכל המגיבים :)

דבר ראשון-קרן כן,אני מאוד רוצה את זה זה מה שדירגתי ראשון. היתה לי התלבטות עמוקה בין זה לבין הדרכת יח"ש ועובדה שיח"ש לא קיבלתי, כנראה בגלל עודף הבנות הרב בשכבת הגיל שלנו שרוצות וחושקות בזה כל כך... ארצנו-מצטערת לאכזב אבל אין שום רוקחת :) מעיינות! אני רוצה את תפקיד פארמדיקית-לא ציינתי?
משום מה היה נדמה לי שכן.. בכל אופן,זה תפקיד של הרבה זמן יש לו קד"צ שזה 8 חודשים ואח"כ עוד 3 שנים של שירות.. זה המון! אבל נראה לי שווה את זה :) אה,ואנחנו עושים טירונות 03.. נדמה לי שעניתי לכולם :)

maayanot

New member
מורן...

אני מקנאה בך!!!!!!!! זה היה בעדיפות הראשונה שלי... גם אני רציתי להיות פארמדיקית. התפקיד הכי שווה בעולם (וממנו אפשר להיות פארמדיקית מוטסת) וכל כך שווה להשקיע את הקד"צ...! אני מאחלת לך הצלחה ענקיייית!

yofi tofi

New member
בקשר ללוחמת רפואית מוטסת

זה סה"כ 3 בנות בשנה שמתקבלות לזה :) וזה קשההההההההה.. את צריכה לסיים את הקדצ"-כאמור שמונה חודשים אח"כ טירונות 03,עוד חודשיים אח"כ המשך הקורס עוד חודשיים אח"כ את צריכה שנה שלמה להיות במסגרת התפקיד ואז את צריכה המלצות של המפקדים שלך ורק אז להכנס לתפקיד :)

kerenyyy

New member
שיהיה לך בהצלחה מתוקה ... :)

אם זה מה שאת רוצה, אז תעשי את זה הכי טוב שאת יכולה.. :) אם אני אעבור את הזימון שלי, גם לי תיהיה טירונות 03 .. שוב, שיהיה לך המון המון המון המון בהצלחה..:) (איזו חייכנית אני היום..:) ..)

yofi tofi

New member
קרני,סגורה עם הקטע של המכיו'"ת?

את בטוחה שזה מה שאת רוצה? :) כי אני מההתחלה הייתי נעולה על הפארמדיקיות ככה שזה סבבה.. ואם גם את מאושרת משלך,אז שיהיה בהצלחה !!! :)

kerenyyy

New member
לא אני לא רוצה ../images/Emo7.gif ../images/Emo10.gif ../images/Emo7.gif

אני לא בטוחה בכלל שזה מה שאני רוצה.. כמו שאמרתי, הפחידו אותי בקשר לזה, ואמרו לי שזה חרא של תפקיד.. זה לא מה שרציתי בהתחלה..מה שרציתי לא עברתי.:( (אני בכלל לא סגורה על זה...כמו שאת רואה בחתימה שלי, אני שולחת את התרנגולת במקומי..) אבל...יש בזה יתרון אחד או שניים...למשל..שזה פותר אותי מהכלל צהלי..(ועל כן אני מאוד מאוד שמחה..כי אני לא ארצה ליפול על פקידה או משהו כזה..) אז בקיצור...נראה מה תהיה התשובה..אם היא חיובית, אז נהיה שמחים ממה שנפל בחלקיינו.. :)

yofi tofi

New member
הבנתו'ש

אני אישית ויתרתי על מכיו"ת אבל כמו שאמרתי לך,המון בהצלחה! וכמובן שזה עדיף על כלל צהל"י... הכל עדיף על כלל צהל"י.. גם להיות מכי"ת :( וסורי אם אני לא מעודדת,פשוט אני אישית לא אוהבת את התפקיד.

kerenyyy

New member
אמ...בהצלחה גם לך חמודה...! :)

(אמרתי לך כבר בהצלחה..לא נורא...אני אגיד שוב..:) ..) זה בסיידר...עודדו אותי כבר..:) (עדיין, אמן ואני לא אעבור..) היתרון היחידי זה שאני אוכל לצעוק שם קצת.. (לא, אני לא צעקנית..אני די שקטה..כך שזה יהיה שינוי טוב..)

yofi tofi

New member
אז רגע...

את רוצה לעבור או לא? לא הבנתי אותך כי אם את לא עוברת את נופלת על כלל צהלי,כי כפי שהבנתי זה הזימון השני שלך כבר,לא?

kerenyyy

New member
סי סניורה..זהו זימוני השני..:)

לא, אני לא רוצה לעבור.. אבל מצד שני, אני לא רוצה ליפול על כלל צהלי.. אני מלובלבת לגמרי ולא יודעת מה אני רוצה..:) (כן, מלובלבת...זוהי מילתי..) :) ואני עדיין שמחה..:) וגם מיואשת..:)

meitul

New member
קורס פרמדיקים-מידע

היי יופי טופי!! אז ככה,חברה שלי נמצאת עכשיו בצבא,עמוק בתוך נבכי בה"ד 10,צריפין...בקורס פרמדיקים.אז חשבתי,מאחר והיא קורעת את התחת בלימודים ואין לה זמן למחשבים ,פרומים וכו',שאני אייצג אותה ואספר לך קצת מה הולך שם... אז קודם כל,המיונים באמת לא מסתכמים בשלב אחד,גם לא בשניים...יש עוד כמה שלבים שבודקים אותך בכל תחום אפשרי. אחרי תקופה לא קצרה מודיעים לך אם עברת והתקבלת.במידה וכן,בערך חודש לפני הגיוס עושים מפגש טרום קורס ו"מציידים" אותך בחומר לימודי,שעליו יש מבחן ביום הראשון של הקורס. מה עוד?החברה שנמצאת שם עכשיו היא החברה הכי טובה שלי ככה שאני יודעת המון על מה שהולך שם-הם בערך 30 חבר'ה,מאוד מגובשים...עד סוף הקורס בערך שליש יעופו-כי הלימודים פשוט מטורפים!!!החלק העיוני הוא 4 חודשים מאוד מאוד מעייפים,היא פשוט חוזרת הביתה חמשושים ולא יוצאת מהספרים!את חייבת שיהיה לך תחת לשבת וללמוד,כי אני,בתור מישהי שלא מפחדת מכמויות גדולות של חומר-נחרדתי למראה ההספק השבועי שלהם... מה שכן-הקורס הוא שוק מהלך-אווירת בית זונות...אין דיסטנס כמו בקורסים צבאיים רגילים... אז זהו,אם יש לך עוד שאלות-את מוזמנת!אני אשתדל לענות לך על מה שאני אוכל... ביי!! מיטל
נ.ב. סחטיש על המאמר!!!כל הכבוד על ההשקעה!!

yofi tofi

New member
תודה רבה על המידע!

וכן,יש לי תחת לשבת וללמוד אם צריך ובשביל דבר כזה,כנראה שאני אצטרך להתאמץ הרבה אבל בשביל להשיג מטרות,ועוד כאלה צריך לעבוד קשה,לא? :) בכל אופן,היא יוצאת רק חמשושים?! אני גרה ממש קרוב לצריפין,יש אפשרות שיתנו לי לצאת ליותר מהחמשושים האלה,יש לך מושג? :) ובאמת תודה רבה,אני אשמח לשמוע עוד

meitul

New member
....

תשמעי...חמשושים זה לא רע בכלל בהתחשב בתנאים של צבא... חוצמיזה שהן מקבלות אפטרים,בעיקר לקראת סוף החלק העיוני...פשוט אין להן טעם לנסוע הביתה ולחזור למחרת-אז הן פשוט יוצאות לאיזה אזור קרוב...(בעיקר כדי לבלוס!!!
אבל אם את גרה קרוב אז יכולה ללכת הביתה-זה זמן חופשי.מעבר לזה לא נראה לי שתקבלי הטבות כי זה לא פייר כלפי שאר הבנות-את יודעת סולידריות ושוויון בין כל החיילים...וכל הבולשיט הזה...! אז זהו...את מוזמנת להמשיך לשאול אותי על כל מה שאת רק רוצה... שיהיה לך המוון בהצלחה!! מיטל

למעלה