היום ב-
אנשים

../images/Emo101.gifהיום ב-../images/Emo43.gif אנשים../images/Emo77.gif

פורום היאבקות WWE עורך חידון לקראת השנה החדשה, ומזמין אתכם לקחת חלק ולזכות בפרסים! למה אתם מחכים? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=13&msgid=86151197
תחרות הצילומים "בעלי חיים ואדם" ממשיכה בפורום בעלי חיים במערכת החינוך פרס ראשון - ארוחה זוגית! בואו להשתתף! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1017&msgid=86239693

קריאה בכף היד!

מותר שמישהי תיקרא לי בכף היד אבל לא תגיד לי את העתיד? המורה לספורט סתם התסכלה ואמרה לי: שיש לי ויכוחים עם עצמי ואמרה לי שישלי יד של בנאי שכול עבודה שיתנו לי אני יצליח להתרגל אלייה ויסתדר בה כמו נגרות. האם זה מותר?

אופירA

New member
מנהל
היא לא קראה לך בכף היד

היא סתם הסתכלה על מבנה כף היד. גם אם היתה מסתכלת על קווי כף היד, ומספרת לך מהו קו החיים שלך, ומהו קו השכל, ומה הם אומרים על החיים שלך - עדיין זה לא קריאה בכף היד, ומותר. יש טיפול אלטרנטיבי, שנקרא Palm teraphy, והוא מטפל באמצעות שרטוטי כף היד. הוא מותר בהחלט.

עוד משהו

1. " שלא ידרוך ויפסלם"- לקחתי את זה מקיצורי שולחן ערוך. אם אני דורך על הציציות שלהטלית שלי או על הציציות של הטלית הקטן שלי , הטלית/ציצית פסולה?

asaf2000

New member
תגובה

אם אתה דורך עליה היא לא פסולה אבל היא עלולה להפסל (להקרע) וגם זה ביזוי למצווה.

שאלה שמישהו שאל אותי

שאלו אותי: "אני עולה חדש מי רוסיה אני יהודי בן 37 ואני מאמין אבל לא עליתי לתורה כי ברוסיה לא כולם עולים אז השאלה שלי אם אני לא עליתי לתורה ,זה חטא גדול?"

asaf2000

New member
תשובה

אין בזה שום עבירה, לא חייבים לעלות לתורה, זה סמלי בלבד.

mgb

New member
עליה לתורה

בס"ד שנה טובה! אין חטא באי עליה לתורה. בהלכה נאמר שישתדל אדם לעלות לתורה אבל אם לא עלה אין אשמה בו אבל ראוי אם לא עלה תקופה ארוכה לבקש או להזכיר לגבאי, יתכן ולא שם לב. בכל מקרה פעם בשנה בשמחת תורה כל מתפללי הבית כנסת עולים ול"ע מידי פעם יש חיוב בגלל אבילות או להבדיל בשמחות משפחתיות. במקרה של השואל היקר ראוי לציין לגבאי זאת על מנת שיזמינו לעליה לתורה. בברכה

תשליך

אם אני רוצה לעשות תשליך באמצע השבוע, כלומר מחר נגיד, איך אני עושה זאת? יש לי לציין ששמעתי שמותר לעשות ליד האקווריום שבבית שלי

asaf2000

New member
תשובה

מותר לעשות ליד האקווריום. נוסח התשליך מופיע במחזורים לראש השנה אחרי תפילת מנחה. עיקר הנוסח שצריך לומר מופיע באתר "דעת", במחזורים בד"כ מצורפות תפילות נוספות שמטרתן לעורר לתשובה.

ובשם הגרי"ש אלישיב נמסר...

שאין לעשות ליד אקווריום בבית אלא במקום מים הנובעים - נחל מעיין - ים. אמנם כל התשליך הוא מנהג ויש שפסקו שגם ליד כיור וברז מים זורם ניתן לעשות תשליך. מנסיון אישי... בשנים שבני ביתי עשו תשליך ע"י האקווריום - מתו לאחר זמן קצר הדגים - ראה הוזהרת....

באיזה זמנים מותר לי לעשת?

אני רוצה לעשות השבוע אבל אני לא יודע באיזה זמנים, או אפילו לעשות היום. והאם אני צריך ללבוש טלית או משהו?

למעלה