אבדן כושר עבודה ופיצויי פיטורים

../images/Emo101.gifאבדן כושר עבודה ופיצויי פיטורים

פונה לפורום לקבל תגובות נוספות מעבר לתגובה של מדון (אל תפגע) אנא התייחסותכם. אימי מקבלת אבדן כושר עבודה,הפוליסה מכסה אותה כנראה עד גיל 65 והוסבר לי שבעת קבלת פיצוי חודשי בגין אובדן כושר עבודה ישנו גם סעיף שחרור, דהיינו חברת הביטוח ממשיכה להפקיד כספים במקום העובד ובמקום המעביד... הוסבר לי גם שיש להיזהר מפדיון בפועל של הכספים מהפוליסה,כדי לא להביא לבטלותה ו/או הפסקת הכיסוי הביטוחי / הפיצוי החודשי והשחרור. האם הוצאת טופס 161 (כפי שהומלץ לי) ,ניתוק יחסי עובד מעביד לצורך העברת הפוליסה לבעלותה של אימי נחשבת לפדיון בפועל של הכספים בפוליסה ? ובכלל אילו פעולות נוספות אני צריך לעשות היום כדי שהבעלות בפוליסה תעבור לאימי מבלי להמתין עוד שנה (עד הגיעה לגיל 65),אני לא מעוניין "לרדוף" אחרי המעסיק עוד שנה ואולי הוא כבר לא יהיה שם ? בנוסף יש צורך בהשלמת פיצויים כוון שהמעסיק הפסיק לשלם אותם אחרי מחצית התקופה. איך לחייב את המעביד להשלים את הפיצויים? והאם הוצאת טופס 161 תשחרר אותו מהחובה להשלים את הפיצויים? תודה

מדון

New member
אני לא נעלב

מכון שאמא שלך לא פוטרה ויש צורך להמשיך להחברה תפריש כספים לפיצויים לא נתן להעביר את הפוליסה להעלות אמא כי לאדם רגיל לא נתן להפריש פיצויים שאין מעביד טופס 161 מהווה סיום מערכת יחסי עבודה וסיום חשבון אם המעביד והודעה למס הכנסה על התנהגות הפיצויים שעל אמא לקבל לכן אסור לסים את מערכת היחסים יש לפעול ולבדוק א. אם החוב של המעביד הוא מתקופה לפני שאמא היתה באובדן כושר או מהתקופה שאמא היא בעובדן כושר במידה ולפני המקרה יש לפנות למעביד שישלים את החסר עבור התקופה שלפני המקרה במידה ולא פניה של עו"ד ואם החוסר נובע מהתקופה של אובדן הכושר יש לפנות לחברת הביטוח כי הם צריכים לשלם את הכיסוי עקב סעיף השחרור עקב אובדן כושר שיש לאמא בפוליסה שולח לך מסר כנסי

שוב תודה

החוב של המעביד הוא מהתקופה לפני שאמא היתה באובדן כושר. אם מחכים עכשיו שנה עד שאמא תגיע לגיל 65 ולא מעבירים בעלות של פוליסה (פיצויים) כדי לא לפגוע באבדן כושר ובנתיים המעסיק מחליט להעביר או למכור את העסק שלו למישהו אחר נניח לאחד מילדיו,האם עדיין אוכל בעוד שנה לדרוש ממנו את העברת הבעלות בפוליסה? או שהוא יוכל להתנער ממני? לא הבנתי היכן רואים את המסר ?

מדון

New member
לכן הודעתי לך להוציא מכתב למעביד על חוסר

כספים בפוליסה הוא יכול להעביר את הפוליסה העסק לילדיו האם מקום העבודה הוא חברה בע"מ או עסק פרטי

מדון

New member
כמה זמן המעביד לא שלם כספים עד לתאונה

זה מאוד חשוב כי יכול להיות שאפשר להפיל על החברה את האחריות בנושא והיא עקב תלונה נכונה תאלץ לפנות לבית הדין לעבודה לגביית הכספים

למעלה