אני בדר"כ לא אוהב להוציא אנשים
טועים, אבל במקרה שלך אין לי ברירה. שלא תבין אותי לא נכון, אני יכול להבין מדוע אתה סבור שהמקצוע כרוך בקונוטציות שליליות, אולם אתה בפני עצמך כיחיד אינך אינדקציה. תעשה סקר של 50 איש, ותגלה שלרוב האנשים אין דיעה שלילית על חוקרים. זה שאתה חושב כך, זה לא אומר שכולם חושבים כך. למקצוע עצמו, אני רק יכול לספר לך מה הביא אותי למקצוע ומה מניע אותי כמעט כל יום להמשיך ולעסוק בזה. התשובה לכך היא פשוטה: לעזור לאנשים. רק להבטיח לאנשים עתיד כלשהוא הוגן, לא מעבר לכך. (חוץ מפרנסה כמובן) תפקיד של חוקר במדינה שלנו הוא להשיג מידע ו/או לחשוף ראיות לענין כלשהוא. יש לך מושג כמה מתסכל זה לדעת אמת כלשהיא מבלי יכולת להוכיח אותה בבית משפט ?! יש לך מושג מה המשמעות של לחיות כל יום בספק לגבי הנאמנות של בן/בת הזוג ? האם יש לך מושג לדעת שאדם שחייב לך המון כסף, חי כמו מלך, ורק בוחר לא לשלם את הכסף שמגיע לך ?! ועוד המון דוגמאות אחרות. אנשים כל יום נעזרים בחוקרים מכל מיני סיבות. זה שישנם כאלו ויקחו את המקצוע הזה למקומות אפלים ונסתרים, זו בחירתם. אפשר גם לפעול אחרת או לבחור לא להתעסק בכל תיק. בכל ענף יש כאלו שחוצים גבולות. פשוט ואמיתי. אתה מוזמן להצטרף קצת לחיים שלי ושל הקולגות שלי ותראה כמה שאנחנו חיים בזמן הווה, וזה בדיוק הפוך מלחיות בסרט. אני יכול להאמין שהחבר שלך חי בסרט, או לחילופין שרק אתה מאמין שהוא חי בסרט, אין זה אומר שניתן להכליל את כל הענף. אני בניגוד אליך, יודע, ומזה הרבה שנים. ס.