פיוטרים בעקבות טיפולי פוריות

מצב
הנושא נעול.
../images/Emo10.gif פיוטרים בעקבות טיפולי פוריות

שלום. אני פוטרתי מהעבודה וידוע לי שאסור לפתר עובדת שנמצאת במהלך טיפולי פוריות, עזרו לי בבקשה התקבלתי למפעל מאוד עשיר דרך כ"א עבדתי דרכם חודש במקום החדש ולמרות שבמקום החדש ידעו כי עזבתי מקום עבודה קבוע שהיה לי למענם כי זה היה קרוב למקום מגוריי . הודעתי למנהלת שלי שבועיים מראש כי בתאריך מסויים אעדר מעבודה יומיים לא ברצף מפני שאני עוברת טיפולי פוריות לאחר יומיים הוזמנתי למשרד כ"א שבמפעל והודיעו לי על פיטורי לא נתנו לי אפילו לסיים יום עבודה פשוט העיפו אותי ולא נתנו לי מכתב פיטורים אפילו. האם זה חוקי???? אם כן מה לעשות הלאה???

שיר ורד

New member
תגובה

שלום. אני פוטרתי מהעבודה וידוע לי שאסור לפתר עובדת שנמצאת במהלך טיפולי פוריות, עזרו לי בבקשה התקבלתי למפעל מאוד עשיר דרך כ"א עבדתי דרכם חודש במקום החדש ולמרות שבמקום החדש ידעו כי עזבתי מקום עבודה קבוע שהיה לי למענם כי זה היה קרוב למקום מגוריי . הודעתי למנהלת שלי שבועיים מראש כי בתאריך מסויים אעדר מעבודה יומיים לא ברצף מפני שאני עוברת טיפולי פוריות לאחר יומיים הוזמנתי למשרד כ"א שבמפעל והודיעו לי על פיטורי לא נתנו לי אפילו לסיים יום עבודה פשוט העיפו אותי ולא נתנו לי מכתב פיטורים אפילו. האם זה חוקי???? אם כן מה לעשות הלאה???
תגובה
מנהלי המפעל לא מוסמכים לפטר אותך, אלא חברת כח האדם. אי לכך היה עליך להודיע על היותך בטיפול פוריות לחברת כח האדם לפני שאת מויעה על כך במפעל. אני מציע לך לפנות למפקחת על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולשאול אותה מה עליך לעשות, לדעתי את צריכה לפנות לחברת כח האדם ולהודיע להם שהם אינם רשאים לפטר אותך ללא אישורה של המפקחת. אם ההליך דרך המפקחת על עבודת נשים לא יעזור, יתכן ויש לך זכות להגיש תביעה בגין הפליה על רקע חוק שויון הזדמנויות בעבודה, בנימוק שפוטרת בגלל כונתך להיות הורה. במקרה כזה, יש כנראה להגיש תביעה מושתפת כנגד חברת כח האדם שהיא מעסיקך העיקרי וכנגד המפעל, שהוא זה שעשה את העבירה בפועל. אם הינך חברה בהסתדרות הייתי מציע לנסות לקבל מההסתדרות סיוע מקצועי בהגשת התביעה. לדעתי, יש כאן הזדמנות לנסות ולקבוע שההחוקים נגד הפליה (ואולי גם חוקי מגן אחרים) חלים גם על המעסיק בפועל ולא רק על המעסיק הישיר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה