האוסקר-תחרות לא הוגנת

הכוכב33

New member
האוסקר-תחרות לא הוגנת

עכשיו שישראל הפסידה.אפשר "לפתוח פה" על האוסקר. מדובר בתחרות פנים אמריקאית.פרס האוסקר מוענק ליוצרי סרטים מארה''ב בלבד.הבחירה היא לא דמוקרטית. קבוצה קטנה שרובה, גברים לבנים קשישים מחליטה. פירור אחד מכל הפרסים הולך לשאר העולם.פרס אחד לסרט הזר. זה לא כמו האירוויזיון או האולימפיאדה שבה כולם שווים. זה טקס של ארה''ב בלבד !! אז הגיע הזמן שנפסיק, להתכופף ולהתחנן לפני טקס האוסקר.

ערן1987

New member
האקדמיה אמנם אמריקאית במקור

אך יש בה לא מעט חברים לא אמריקאים, בעיקר בריטים. יש אפילו איזה 3-4 חברים ישראלים (אני יודע שחיים טופול הוא כזה ונראה לי שגם מנחם גולן). בקיצור, הטענה שלך לא רלוונטית.

הכוכב33

New member
בעיה סטטיסטית נגד ישראל

לפי הסטטיסטיקה ,לכל מועמד בגמר יש סיכוי של 20 אחוז. לכן,ישראל הייתה צריכה לזכות לפחות ב2 אוסקרים. המועמדות הראשונה של ישראל הייתה ב1965 כלומר,עברו כמעט 50 שנה.דורות של חברי אקדמיה התחלפו ולמרות כל זאת,משהו חוסם את ישראל כבר 50 שנה. זה נקרא גזענות או אנטישמיות עצמית. מסקנה- אין לישראל סיכוי לזכות באוסקר.ישראל חסומה ! ככה זה.

ערן1987

New member
או שזה הוכיח שבכל 10 הפעמים שישראל הייתה

מועמדת חברי האקדמיה שהצביעו חשבו שהיה סרט אחר טוב יותר מהסרט הישראלי. אופציה, לא?

הכוכב33

New member
קח לדוגמא את מריל סטריפ

לערן- היא זכתה ב-3 פרסים מתוך 17 מועמדויות. סטטיסטית זה סביר. 10 פעמים לא לזכות ??! זה קצת לא סביר... האקדמיה לסרטים האמריקאית מבוססת על וואספים קשישים. לבנים,נוצרים,קשישים.מה לעשות שהם לא מחבבים את ישראל ?! מי שמחבב את איראן,עויין את ישראל בהתאמה.להוליווד יש נטיה קומוניסטית ידועה.

נוש14

New member
לא נראה לי שהוא אי פעם

התיימר להיות לא טקס של ארה"ב. אבל אני חושבת שהוא כן נותן הזדמנויות גם ליוצרים/שחקנים שהם לא אמריקאים אם הם מספיק ראויים (השנה הזוכה הגדול היה דווקא הארטיסט שיוצריו ושחקניו הם צרפתיים וגם הסרט החיים יפים האיטלקי שקיבל גם כן מספר מועמדויות לפני שנים). אבל מעבר לזה אני לא חושבת שזה עניינו לתת במה ליוצרים מהעולם. בשביל זה למדינות אחרות יש טקסי אוסקר משלהן (הבפטא, פרסי אופיר, הסזאר וכד'). אני גם לא מבינה למה כולם כל כך התאכזבו שלא זכינו, מה זה משנה בכלל? לפחות התייחסו אלינו מספיק בשביל לתת לנו מועמדות. הסרט האיראני פשוט היה יותר טוב. אבל ברור שאיפשהו בעולם יש אנשים שמאוכזבים מהתוצאות באוסקר. סה לה וי. אני למשל מאד מרוצה

למעלה