בתור הריונית באוניברסיטה
למדתי מקצוע הדורש הכשרה מעשית ושובצתי למשרד הביטחון. הייתי ממש בתחילת הריון ואף אחד עוד לא ידע למעט כמובן בעלי. הלידה המשוערת היתה צפויה כחודש לפני סיום ההכשרה המעשית. כמובן שלא מקבלים שקל על העבודה הזאת וזה חובה כמסגרת לימודיי לתואר. בכל אופן, חודש לאחר שאני כבר בהכשרה ורגע לפני שהייתי צריכה לקבל מטופל ישבתי עם המדריכה שלי ממשרד הביטחון ודיברנו. היא דיברה איתי על נישואין וכאלה ואז שאלה אותי על ילדים אז אמרתי לה בתמימותי שאני כרגע בתחילת הריון ושהלידה צפויה לקראת סיום ההכשרה, היא שאלה איך אסתדר, אמרתי לה שזה בסדר כי ההכשרה היא סה"ב פעמיים בשבוע, שעתיים כל פעם וזה סה"כ למשך חודש אז אני אסתדר. לא קיבלתי מטופל, ובמקום זאת קיבלתי טלפון מהאחראית עלי באוניברסיטה שאמרה לי שההריון שלי לא מתאים להכשרה במשרד הביטחון ולכן ההכשרה שלי השנה מבוטלת, ומכיוון שכבר כל המקומות משובצים אין לי מקום להכשרה מעשית השנה ואין לי ברירה אלא לפצל את השנה (וקורסים באוניברסיטה שקשורים לעבודה מעשית) ולהוסיף עוד שנה לתואר. הייתי בשוק, ועד עכשיו שמורים לי האימיילים שהתכתבתי עם אותה אחראית. לפני כמה ימים יצא לי לקרוא אותם שוב וממש בכיתי.. אגב, אחריי שנתיים שכבר למדתי, נותרו לי עוד שנתיים (כי הרי הוסיפו לי שנה), הייתי מאוד פגועה מהאוניברסיטה, ואחרי הלידה, עם ההבנה שיש לי עוד שנתיים ללמוד במקום שנה החלטתי לעזוב ולא סיימתי את התואר עד היום..