המכתב שלא נשלח - הייתן מגלות הבנה?

michali278

New member
המכתב שלא נשלח - הייתן מגלות הבנה?

המכתב הבא נשלח למערכת לאישה ופורסם השבוע במדור "המכתב שלא נשלח" ביקשתי ממערכת לאישה להעביר לי את המכתב בגרסא מודפסת כלשהי והרי הוא לפניכם. מה דעתכן? "לכם ההורים, את ליבי ונשמתי נתתי בטיפול הילדים שלכם. ניהלתי את התינוקייה בגן פרטי במרכז, וטיפלתי בילדים שלכם באהבה גדולה ובמסירות. התינוקייה הייתה רחוקה מהגן. ועזרה לא קיבלתי, לבד עם חמישה תינוקות. אבל הסתדרתי והצלחתי להאכיל את כולם בזמן, לחתל ואפילו לעשות להם מפגשונים עם שירים ולימדתי אותם תנועות. מעולם לא התלוננתם על הטיפול בילדכם, להיפך רק היללתם ושיבחתם אותי בפני הגננת שהייתה מנהלת הגן. הגננת שיקרה לכם המון. כמו למשל שאמרה שהילדים שלכם אוכלים פירות טריים כשהם קיבלו גרברים (חצאים לדברי כי זה מספיק, ומי שעוד רעב להוסיף בקבוק) בצהריים המרק היה כל כך מעט, שכל ילד קיבל 3 כפיות (כי הם חזרזירים לדבריה) והשאר בהשלמות בקבוק. ניסיתי לדבר אל ליבה המון פעמים ללא הצלחה. גם בגן של הגדולים יש "חיסכון באוכל". כשהתינוקות מגיעים לגיל 10 חודשים, התינוקות עוברים לטיפול הגננת בגן שלה, ואני שידעתי מה מתחולל בגן וששם לא רק שהקטנטנים שלי-שלכם לא יקבלו אפילו גרבר או מרק רק בקבוקים. לא ישנתי בלילות וחשבתי עליהם. כמובן שלא יכולתי לספר לכם מאומה, כי זאת "הבאר שממנה אני שותה" והמשכורת לא הייתה רעה בכלל. גם מבחינה אתית לא יכולתי לספר כי פחדתי מתביעה משפטית מצד הגננת. היו לי המון אפשרויות לעזוב את הגן אבל לא רציתי להשאיר את התינוקות ללא השגחה נאותה, כי כשאני הייתי חולה הגננת הייתה צורחת עליהם וכל היום בקבוקים ולישון (כך סיפרו לי הסייעות). הקשר בינינו היה טוב כמטפלת הורה, שלחתי לכם לפלאפונים תמונות של הילדים מחייכים, או העמידה הראשונה בלול או השן הראשונה וכו', ואתם הייתם מחזירים לי אס אמ אס שעשיתי לכם את היום. עד שקרה לי מקרה. אחות של בעלי נפטרה ממחלה נוראה (והגננת ידעה שכל יום אמור להיות הסוף) באותו יום גם הבת שלי הייתה צריכה לעבור ניתוח בברך. (לניתוח זה חיכינו חצי שנה) והגננת וגם אתם ההורים ידעתם. לקחתי שבוע חופש מחלה כדי לטפל בבת שלי (כי בעלי היה בשבעה) ואתם אפילו לא הרמתם טלפון כדי להביע תנחומים או לשאול מה שלום הבת שלי. הורים יקרים איך אוכל לטפל בילדים שלכם כשהבת שלי צריכה אותי והיא בת 16. יום לפני החזרה לגן, קיבלתי אס אמ אס שבו הודעה מהגננת שפוטרתי. בהודעה זו הגננת כותבת גם כי היא מאוד אוהבת ומעריכה אותי ואת עבודתי בגן אבל "החופשה" שלקחתי היא ארוכה מדי. עד היום כשבועיים אחרי המקרה, אף אחד מכם לא הרים טלפון כדי לדבר איתי, לשאול, להיפרד, להשתתף בצערי, או לשאול מה עם הבת שלי והרי היינו כל כך קרובים (או שלפחות כך חשבתי). אני לא כואבת את אובדן העבודה בצורה זאת. אני רק כואבת את חוסר האכפתיות שלכם. ואני בטוחה שלו יכלו הילדים הקטנטנים שלכם לדבר הם בטח היו מבקשים שתעשו הכול כדי לא לוותר עליי כמו שאתם ויתרתם. שלכם, זאת שעדיין אוהבת את הילדים שלכם"

מותר לענות בשיקול קר נורא?

המשפט הזה, מוציא לי את כל החשק לגלות אמפתיה. כמובן שלא יכולתי לספר לכם מאומה, כי זאת "הבאר שממנה אני שותה" והמשכורת לא הייתה רעה בכלל. גם מבחינה אתית לא יכולתי לספר כי פחדתי מתביעה משפטית מצד הגננת. כ-מ-ו-ב-ן ?! איך ?! חמישה תינוקות קטנטנים לא קיבלו אוכל ראוי, או יחס ראוי, בגלל שמישהי שטוענת שהיא אוהבת אותם, היתה פחדנית מדי לעשות משהו לגבי זה. והיא לא סיפרה להורים שהילדים שלהם מורעבים בגן, והיא לא סיפרה להם שהגננת מתעללת בילדים האחרים, והיא לא פנתה לעו"ד לראות איך אפשר להגן על עצמה מתביעה, היא לא עשתה כלום!!. היא המשיכה לשקר להורים, העמידה פנים שהכול בסדר, ונתנה לילדים האלה לסבול. אז כן, ההורים שלא טרחו להרים טלפון ולשאול מה שלומה? באמת לא יפה. אבל יש הבדל בין לא יפה לבין הזנחה של חסרי ישע. ומצטערת, ההזנחה והטיוח פה כואבים לי יותר.

michali278

New member
את משכנעת את המשוכנעת...

כשקראתי את זה אתמול בערב זה עצבן אותי בכל הגוף איך היא מרשה לעצמה "להתחשבן" על חוסר היחס של אנשים כלפיה? כשהיא בעצמה לא חישבנה לעצמה על הדרך בה נוהגים עם הילדים. איך אפשר לשתוק? איך?!

michali278

New member
מי העורכת שם בלאישה שמזכה מכתב

"קורע לב" שכזה בחופשה זוגית במלון רימונים כולל טיסות (זו הזכיה לכל קוראת שכותבת למדור "מכתב שלא נשלח") 1. או שהיא לא קראה את המכתב 2. או שאין לה ילדים 3. או מה?!

האמת? אני תוהה אם אפשר לתבוע את העורכת

אין לי הכשרה משפטית, אז אני לא באמת יודעת, סתם משחקת עם הרעיון, אבל חייב להיות איזה משהו על אדם שיודע על ביצוע פשע ולא מדווח או לפחות לא בודק אם זה המצב או לא. במיוחד לדעתי חלה חובה כזאת על עיתונאים. מדגדג לי לברר את זה, בחיי. לעזאזל עם הכותבת ועם החופשה שלה. לא אכפת לי. מבחינתי? באמת אשה שעבדה קשה ושהמשפחה שלה עברה הרבה לאחרונה - שתנוח קצת. לא אכפת לי. אבל יש איפשהו בארץ גן עם ילדים שלא מקבלים מספיק אוכל, שצורחים עליהם ומתעללים בהם.... אני רוצה לדעת איפה הגן הזה, אני רוצה שההורים של הילדים האלה יוציאו משם את הילדים ואני רוצה שיתבעו את האמ-אמא של בעלת הגן הזאת!

michali278

New member
לא אכפת לי מהחופשה אלא בהכרה שלה כזוכה בגלל

מכתב שכזה... כשדיברתי עם המערכת, אמרתי להם שהמכתב יעלה בדיון בתפוז בגלל הדברים הקשים שעולים שם.

אוי תודה לאל שזה מה שאת חושבת...

מצטערת שאני קצת אגוצנטרית כרגע, פשוט קרה לי כבר כמה פעמים שהתגובה שלי למשהו היתה (בעיני) מאוד ברורה ומאוד חד משמעית ואז הסתבר שהרבה גולשות חושבות משהו הפוך לגמרי ויצא בלאגן מטורף...

michali278

New member
לא כיוונתי לכך שתרצי אותי

פרסמתי את ההודעה הזאת בדיוק גם בהורים לתינוקות תתפלאי איזה תגובות יש שם, כאלה שבכלל לא מתייחסות למה שאת ואני מתייחסות. קשה לי לומר שזה בסדר מבחינתי... ועדיין זה דיון פתוח מבחינתי.

אה, לא, ברור שלא

זאת היתה סתם מין אנחת רווחה פרטית שכזאת... :) לא מתפלאת בכלל על תגובות אחרות. זה בדיוק מה שאני מדברת עליו...

שחר292

New member
מסכימה אתכן, אבל האמת?

תסלחו לי אבל גם ההורים פה אשמים. כמה אטום יכול להיות הורה ולא לשים לב שהילד רעב (ואני בטוחה שאם הילדים באמת הורעבו ככה, היה אפשר להרגיש בזה גם בבית). ולגמרי לא מפחיתה באשמתה של המטפלת כי היא לגמרי הייתה צריכה לדווח אפילו באנונימיות למישהו. זה מאוד מטריד בכל כך הרבה רמות. אבל גם חוסר אחריות כזה מצד ההורים מוציאה אותי מדעתי. זה נראה להם הגיוני שמטפלת אחת מטפלת ב 5 תינוקות? בשום קנה מידה הדבר הזה בלתי אפשרי.
ועכשיו שמעתי על התינוק בן ה 4.5 ח' שנחנק למוות בגן של ילדי עובדים זרים. אוף, הסיפורים האלו מקווצ'צ'ים לי את ה

michali278

New member
האמת לגביי ההורים בהחלט במקומה

באמת יש מקום לתהות איפה ההורים בכל זה, אנחנו לא יודעים. אבל המטפלת הכל כך אוהבת, היתה כל כך מסורה והילדים אוהבים אותה וההורים רואים יחס טוב שלה, יש בזה משהו "מטעה" חוצמזהלכי תדעי במה תולים הורים/מטפלת/גננת את הבכי של הילדים? שיניים/וירוס/עייפות ומספיק שנותנים להם עוד בקבוק אחד של תמ"ל לסגור את הפינה לפני שההורים מגיעים והכל נראה טוב מאוד ואפילו מצויין. אותי בעיקר הטרידה ה"הבנה" של המערכת כלפי המכתב הנוגע ללב של המטפלת והבחירה בהכרה בדבריה לכדי זכיה למרות כל הדברים הקשים שעולים בו גם מצידה. אני בטוחה שנשלחים למערכת עוד מאות מכתבים לטור הזה והם בחרו בזה. מעייף...

lali25081

New member
תפקחו את העיניים!!

מטפלת שפוטרה בהודעת אס אמ אס.... לא נעים. אבל בין זה לבין לכתוב מכתב ללאשה מראה על נקמה מכוערת ולא על דאגה אמיתית לילדים מספר נקודות להוכחה שהמטפלת כותבת הכתבה צריכה להענש במלוא חומרת הדין: קשה מאוד להסתיר הרעבה שכזאת - זה מעליב את האינטלגנציה של ההורים!!!! לתינוק יש החושים הכי חדים בטבע אם לא טוב לו הוא לא יילך בחיוך והתרגשות למטפלת שמרעיבה אותו. אם היא היתה שם לבד כמו שהיא מספרת -זו היא שהרעיבה אותם! זו היא שהזניחה אותם ולא הגננת! איך היא מפרסמת את זה בגאווה כזאת המשכורת יותר חשובה לה מהילדים???? וההורים לא בסדר כי לא התקשרו לנחם אותה על מות גיסתה.... איפה הפרופורציות? היא פגשה את ההורים יום יום בבוקר ואחהצ- למה לא אמרה להם דבר??? היא הפושעת ולא הגננת למה לא פנתה למשטרה? היא רצתה לנקום בגגנת על הפיטורים ולא באמת לטפל ב''הזנחה'' לדבריה... יצר הנקמנות הוא הנוראי מכל בטח ובטח שזה בא על חשבון נשמות טהורות קטנות! למה מערכת לאשה לא בדקה את הנושא לפני שפרסמה??? למה היא לא שלחה פקחים לגן? דיברה עם הורים? שוחחה עם הגננת סייעות ומטפלות נוספות? פירסום כזה מרסק כל כך הרבה אנשים!! ולא רק את הגננת מבחינה כלכלית ורגשית אלא גם את ההורים ואת הילדים שסופגים את הזעזוע שעובר כרגע על הגן חוסר מקצועיות ובושה לחופש התקשורת הורים- תנו קרדיט לאינטילגנציה שלכם ואל תתבססו על מילים חסרות רסן של מטפלת ממורמרת! אם משהו לא בסדר אם הילדים שלכם הם יאותתו לכם בכל כך הרבה דרכים! לא יכול להיות שאתם שולחים את היקר לכם לגן בלי לפקוח 8 עיניים ואם אתם עושים זאת והילד שלכם הולך מאושר לגן וחוזר נלהב הביתה אל תערערו את הבטחון שלכם בגלל מכתב מעורער של מטפלת נקמנית. אמא כועסת ומזועזעת מהמכתב!

גם אני חשבתי כמוך עד ש...

עד שהתגלה שהמטפלת בתינוקיה של אחיין שלי הרביצה לתינוקות והתנהגה בגסות. אף אחד כולל אני לא היה מעלה על דעתו בכלל שהיא מתנהגת ככה, הוא היה בן פחות משנה עוד לא דיבר והיו עוד מטפלות שם (היא התנהגה ככה כשאף אחד לא ראה) והוא היה כל יום הולך בשמחה... עד שאחד ההורים ביקש לשים מצלמה בגן כי הוא מתגעגע לילד שלו וגילו את זה. אז אני כבר לא יודעת אם ההורים באמת יכולים לדעת, הורה כל כך רוצה להיות בטוח שכשהוא משאיר את התינוק שלו זה במקום טוב ואוהב שלפעמים פשוט לא רואים את הסימנים ולפעמים וזה הכי נורא, לפעמים פשוט אין סימנים וזה ממש רעם ביום בהיר.

שחר292

New member
בהמשך למה שכתבת

הבן של גיסתי היה אצל מטפלת (ששמרה על עוד 2 תינוקות), וגיסתי הייתה מספרת שהוא היה חוזר ממש מורעב מהגן, וכששמים אותו בסלקל הוא בוכה המון ועוד כאלו סיפורים, וכשהיא סיפרה לנו פשוט עודדנו אותה לבדוק את העניין, היא שמה רשמקול קטן (מוסווה) בתיק ומה שהיא שמעה זיעזע אותה מספיק... אני מאמינה שהורים כן יכולים לזהות התנהגויות שמשתנות או לא אופייניות לילד, בעיקר אם הוא רק נכנס למסגרת וכד'... פשוט צריכים להיות קשובים אקסטרה... ככה אני רואה את זה. אני לא מאמינה שילד לא מרגיש התעללות כזו ולא מראה אותה החוצה...

תראי... קטונתי כי הילדים שלי לא במסגרת

לא מהסיבות האלה, אבל זה בטח לא מעודד אותי. אבל יש המון מקרים שפשוט לא יודעים וזה לא כי ההורים אטומים או לא שמים לב, אלא כי תינוק מגיב למה שהוא מכיר ואם המטפלת מתייחסת בצורה מגעילה זה מה שהוא מכיר.... התעללות קיצונית שמים לב, אבל דברים קטנים כמו דיבור נוראי, או התייחסות כוחנית וכו'... זה לא כזה שחור ולבן. הלוואי וזה היה, ככה היו עולים על כל האנשים הנוראיים האלה מהר!!!

יש לי רק דבר אחד להגיד:

אני מאד מאד מקווה שהמכתב בדוי ולא אמיתי כי אם הוא אמיתי אז...באמת שאין לי מה להגיד.

kramerkaren

New member
אני מזועזעת מהמכתב.

אני הייתי מעלה את הגננת לדין על התעללות והזנחה ואת אותה הסייעת לשיתוף פעולה בהתעללות והזנחה. לא מזיז לי איך ההורים התיחסו או לא התייחסו לאותה הסייעת. מן הסתם הגננת סיפרה להם שקרים (או לא שקרים) על פיטוריה ובאמת שלא אכפת לי ממנה. היא הסתירה ועודדה ושיתפה פעולה עם התעללות בתינוקות. כלא יהיה טוב מידי בשבילה.

michali278

New member

אני מודה כי שושן גרמה לי להתקשר שוב למערכת ולתהות בעניין הזה... השארתי הודעה מקווה שיחזרו אליי.

למעלה