תמונות טריות לחודש פברואר

trilliane

Well-known member
מנהל
תמונות טריות לחודש פברואר

הפעם העליתי את כולן לפיקסה, פשוט כי להעלות אחת אחת לפורום זה הרבה עבודה...
לצפייה באלבום (שימו לב לכתוביות מתחת לתמונות) כדי לשכנע אתכם שכדאי ללחוץ על הקישור, הנה טעימה
למי שתוהה על הפוטוגניות, חשוב להבהיר שמדובר רק בקומץ מובחר שסונן בקפידה מבין עשרות תמונות שצילמתי; רבות לא יצאו טוב ונמחקו מיד מהמצלמה. השאר הועלו למחשב, ואת אלה שבחרתי העברתי דרך תכנה גרפית כדי לחתוך קצוות מיותרים, להקטין את המשקל ולכוון קלות את הקונטרסט והתאורה (לא עשיתי שום שיפורים גרפיים או משהו מתוחכם). מקצת מהתמונות שזכו להיכלל באלבום מטושטשות קלות, אבל לא יכולתי לוותר עליהן. כמה מילים על התמונות:
כפי שסיפרתי, לקֶבּוֹ אין שום בעיה להימרח בכיף על הרצפה שלנו בקור החיפאי של חודש פברואר.
מכיוון שהוא נוטה להחליק על הפלסטיק בכלוב, קניתי לו שטיחון אסקופית (8 ש"ח ברמי לוי) ונראה שהוא אוהב אותו...
מכיוון שלא מצאתי בית מוצלח בזמנו אלתרתי משהו מקופסת נעליים וזה דווקא עובד יפה, אז לא שיניתי; יש לו מקום להתמתח, לעמוד, וגם המכסה יכול לזוז, אז זה מודולרי: כשהוא בפנים הוא יכול לדחוק אותו החוצה, כשהוא בחוץ הוא יכול לדחוק אותו פנימה, וכך יש לו יותר מקום להתפרש גם בפנים וגם בחוץ.
אגב, חשוך שם יותר מכפי שנראה בתמונה, אני מניחה על רשת הכלוב מגבת בחלק ההוא, אז יש לו שם צל כל שעות היום (הורדתי אותה לצורך הצילום, וגם הבהרתי את התמונה בתכנה גרפית).
בתמונה האחרונה, למי שתוהה, הוא לא בא אליי; אני "ירדתי לעם"
ונמרחתי לצדו על השטיח, לשם שינוי הוא לא ברח, וכך הונצח הרגע הנדיר.

תשמעי, להדליק את המחשב, לגלוש

לפורום על הבוקר, לשפשף עיניים מרוב עונג, מעלה חיוך רחב ועושה טוב על הלב. התברכת בארנבון יפהפה חבל על הזמן שבהחלט יכול להיות דוגמן. כשהתיישבתי הבוקר בספה בסלון, ג'ינו'לה סופסוף עלה על הספה, התיישב לידי, זכה לליטופיי הרבים, זכיתי לליקוקיו. זאת פעם ראשונה שהוא יושב על הספה לידי ולא בורח, נא לא לשכוח, הוא אצלינו שנתיים וחצי. איזו הרגשה נפלאה זאת. תראי שלאט לאט, הוא יותר ויותר יתקרב אלייך, רק סבלנות,

trilliane

Well-known member
מנהל
גם לקרוא את המחמאות עושה טוב על ה-

אז שוב תודה על הפרגון.
אכן, בחרתי אחד שמצא חן בעיניי כי אופי של גור זה חתול בשק (ואני אפילו לא יודעת מי ההורים) אז לפחות נבחר לפי הפרמטר שאפשר לראות, כדי שגם אם הוא יהיה פחות משת"פ, לפחות יהיה משהו יפה וחמוד להתבונן בו...
שלי עולה על הספה כל הזמן, באובססיביות למעשה, הבעיה היא שמטרתו היא לסמן אותה טריטוריאלית, וגם אם הוא מסכים לשבת בשקט ולהתלטף אנחנו מגלים בדיעבד שבינתיים, בשקט בשקט, הוא השאיר לנו הפתעות...
(ולא תמיד מוצקות
). בקיצור, לצערי הרב, כשהוא עולה על הספה אני ממהרת להוריד אותו, אחרת זה לא נגמר בטוב. שמחה בשבילך שהתברכת בארנבון שמגיע אלייך לליטופים, וליקוקים זה בכלל דבר מגניב שטרם נתקלתי בו...
נקווה שיום אחד גם אצלנו.

גולי73

New member
מהמם הארנבון שלך

הכי אני אוהבת את השוונצים הארוכים שגולשים לו בין האוזניים לכיוון הגב. חתיך סוף הדרך!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה וסחתיין על הזיהוי! איך ידעת?

למען האמת לי יש נוקיה 6070 (עם צעצוע שלא נעים לקרוא לו מצלמה בכלל
) אבל לבנזוגי יש בינתיים סמסונג ואני גונבת לו אותו לצילומים (לא אידאלי, אבל זה הכי טוב שיש לנו נכון לעכשיו). אל חשש, בימים הקרובים הוא אמור לקבל גלקסי2 מהעבודה...

shlox

New member
בדקתי את ה-EXIF של התמונה

הייתי קצת מופתע כי זה סמארטפון עתיק למדי, שלא ידעתי שעוד אשכרה משתמשים בו
נו, השדרוג ל-SGS2 יעשה פלאים לאיכות הצילומים שלכם. המצלמה שלו לא פחות טובה מכמה מצלמות קומפקטיות ייעודיות שפגשתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא היה לי מושג שהמידע הזה נשמר בקובץ

ועוד פחות היה לי מושג שהוא מוצג...
(אני בטוחה שיש דרכים להעלים אותו, אבל זה לא ממש מפריע לי לכאן או לכאן). הבנזוג קנה אותו יד שנייה מחבר לתקופה זמנית בין עבודות (שבה מן הסתם לא היה לו טלפון מהעבודה...) גם הוא לא מת עליו (ואני בעיקר לא מתה על המצלמה שלוקח לה די הרבה זמן להתפקס, וגם לא על המגן מהגומי שמקשה עליי ללחוץ על הכפתור).

Namespace

New member
אתה מאלו שבודקים את ה EXIF בתמונות של אחרים?

זה תחביב, הא?

shlox

New member
סטייה קטנה שלי

כיוון שאני חובב צילום, וגם מתעסק עם הרבה מאוד מצלמות כחלק מעבודתי, אני נוטה להתעניין. סורי

Namespace

New member
4 חודשים אמור להיות קטן, לא?

משום מה הוא נראה גדול בתמונה
אני רגיל לשלנו ז"ל שהייתה כזו קטנה, היא הייתה יותר קטנה ממנו. מה גידלת לפני כן?

trilliane

Well-known member
מנהל
קטן זה עניין יחסי...
הוא לא גדול במיוחד

כשהבאנו אותו לפני כחודשיים הוא היה קטן וגדל משמעותית מאז, ככה זה עם גורים; אם נזכור שארנבון מגיע לבגרות בסביבות גיל חצי שנה (אולי קצת אח"כ) אז ברור שזו גדילה משמעותית. הוא נראה ארוך (כשהוא מתמתח) בחלק מהתמונות, אבל הוא עוד לא בגודל של ארנבון בוגר (לא ננסי). שקלנו אותו רק אצל הווטרינר (הוא היה בערך 600 גרם בגיל חודשיים) אבל גם בהנחה הסבירה שהוא הכפיל את משקלו מאז, אני מעריכה שכיום הוא לא יותר מ-1.5 ק"ג. ארנבון זכר בוגר יכול להגיע גם ל-3+ ומישהי כתבה שהארנבון שלה שוקל קרוב ל-5 ק"ג. לפני כן גידלתי רק דגים (ולא בהצלחה יתרה...
).

למעלה