שישי-שבת במטבח
מבשלים

ninga 3

New member
שישי-שבת במטבח
מבשלים


אצלי (סוליקו היום) דג אמנון/סול ברוטב עגבניות טריות ופלפלים קלויים מרק ירקות מעורב תפו"א מוקרם בתנור
יוצאים לחברים שיהיה לכולנו סוף שבוע חם ונעים
 
אני עוד לא לגמרי סגורה...

נראה לי שאכין מרק עדשים כתומות, עוף בתנור עם תפ"א ובטטות, שניצלים ופירה (לצהריים), וקציצות מטוגנות גם לצהריים, וסופריטו עוף, או עוף בזעפרן וערמונים (עוד לא החלטתי) ואולי חמין קטן. לא בטוח... ואורז וזהו נראה לי.
 

ady18

Well-known member
אצלי:

מרק אפונה פרגיות עם קשיו קציצות דגים תוספות: פירה בטטה קוסקוס סלטים: סלט טונה סלט אבוקדו סלט חסה ערב שישי: לזניה תרד מוצ"ש נגיסי ברוקלי מתוקים: עוגת קפוצינו פירגה עוגת תפוזים פותנה
 
אצלי ב-
ההורים מגיעים בערב אז

עוף עם אפונה (הבן
בתבשיל) אורז לבן לזניה חלבית פשטידת ברוקולי קציץ עדשים - דנית סלומון (ניסיון חדש) פשטידת תפוחי אדמה סלט חסה סלט כרוב וגזר עוגת תפוזים
 
אצלינו בסירים

מרק אפונה עוף בתנור עם תפ"א סיגרים ממולאים בבשר פשטידת בצל סלט טחינה סלט מטבוחה סלט חסה במתוקים: עוגת בסקוויטים עם שוקולד.
 
מתכון בשמחה


עוגת תפוזים וחמוציות מצרכים: 5 ביצים מופרדות 11/2 כוסות קמח תופח מאליו 1 כוס סוכר שקית סוכר וניל או מעט תמצית וניל 3/4 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס חמוציות אופן ההכנה: לערבב חלמונים עם הסוכר הוניל והשמן, לסירוגין להוסיף הקמח ומיץ התפוזים, לכדי בלילה אחידה. להקציף החלבונים ולהוסיפם לבלילה. להוסיף חצי מכמות החמוציות לבלילה ולערבב ומחצית השניה לשים בתחתית התבנית. ליצוק הבלילה לתבנית לאפות 170 מעלות ל 50 דקות בערך, כשקיסם יוצא יבש ונקי. בתאבון ובהצלחה
 

אשבל1

New member
איזה תיבול בעוף,תפו"א ובטטה?

האם אופה בתנור או בגריל? נראה מעולה !
 
רבה, אני אופה בתנור


התיבול הוא פשוט: מלח פלפל שחור מעט כורכום פפריקה מתוקה רוטב צי'לי מתוק, בהצלחה
 

ענתוש66

New member
נראה נהדר.האם אתת פשוט מפזרת

את התיבול? אינך מוסיפה שמם לתיבול קודם?אשמח לדעת.תודה
 
אני לא מפזרת מעל


אני שמה את כל המרכיבים בקערה גדולה. מוסיפה את התיבול ביחד עם השמן. ואז מערבבת הכל ביד, ביחד. ומעסה את העוף שכל המרכיבים יקבלו צבע וטעם יחדיו ואז מעבירה הכל לתבנית ולתנור...
 

12רוניתי

New member
וואו!! מאד אשמח למתכון מושט מרוקאי

והכל נראה מעולה אצלך. \התבשיל אפונה זה רגיל? רסק עגבניות אפונה וזהו או אחר?
 
תודה על המחמאה


בכיף מתכון לדג מושט מרוקאי מצרכים: דג מושט (אפשר פילה מושט) שום פרוס פפריקה מתוקה פפריקה חריפה פלפל צ'ילי חריף טרי מלח שמן צרור כוסברה קצוץ אופן ההכנה: בסיר רחב יש לשים כמה פלפלי צ'ילי טריים (תלוי כמה חריף אתם אוהבים), לפזר שום פרוס, לשים פרוסות ירק שאוהבים, אפשר גזר אפשר תפוא', לסדר את חתיכות הדג מעל, לשים מלח מסביב לפי הטעם, לפזר שוב פרוסות שום מסביב. לערבב פפריקה מתוקה וחריפה עם שמן בקערית. לפזר הכוסברה מעל חתיכות הדג. מעל הכל לפזר יפה ובנדיבות את הפפריקה והשמן שיכסה יפה את חתיכות הדג. להוסיף מים עד כדי כיסוי הדג, לבשל על אש גדולה עם כיסוי, ברגע הרתיחה ללא כיסוי הסיר, עד להסמכת הרוטב. תהנו!!
 

12רוניתי

New member
>ודה רבה רבה בורר שאכין!!!

עוד לא הכנתי את קציצות בשמיר שלך...גם יוכן.
 
למעלה