צי-ציפור - שרשור משקלי יונקים

shloompy

New member
על ההבדלים בין עקומות גדילה

שלום לכולן, לא מזמן הורדתי את התוכנה מהאתר של WHO בשביל הקטנה שלי. גיסתי ביקשה שאראה מה הערכים לגבי היונק הפרטי שלה, בן ה- 4 חודשים, שניזוק מהנקה ישירה בלבד. אני מצרפת טבלה עם האחוזונים של משקל לפי גיל, לפי WHO ולפי NCHS (שזה כמו הנתונים של טיפת חלב פחות או יותר, אאל"ט). אני פשוט תוהה מה מהות ההבדלים העצומים. איך ייתכן שבאחוזונים של טיפ"ח ישנה עלייה, בעוד שבאחוזונים של ה- WHO יש ירידה מתמדת, החל מגיל חודש. עוד אני שואלת, האם אתן חושבות שיש סיבה לדאגה. הקטנצ'יק מצונן בתקופה האחרונה ואין ספק שזה משפיע, אבל האם זה אמור להשפיע ברמה כזו?!

נדמה לי שפשוט נפלה אצלכם טעות

בחישובים או שהתוכנה איננה תקינה. תנסי לבדוק ישירות (ולא עי תוכנה) לפי האחו\זונים של ה WHO ' את צריכה לבחור אחוזונים - לבנות , ואז תראי שלגיל 4.5 חודשים ובמשקל 6.1 אתם מגיעות לכאחוזון 25 בערך.. בכל מקרה, את יכולה להדפיס לגיסתך את האחוזונים (הוורודים לבנות הכחולים לבנים) ולסמן במדוייק בסרגל ולשרטט את הגרף שלכן. בכל אופן, התינוק נולד במשקל 3.14 וניתן לצפות להכפלה במשקל הלידה עד גיל 6 חודשים (כלומר כ 6.28 ...). היום הוא רק בן 4.5 חודשים ובהחלט כבר ממש עוד מעט עומד בצפייה זו. וניתן לראות שהוא עולה יפה במשקל, ודי שומר היום על אחזוון הלידה ( פחות או יותר). כמו כן יש לזכור כי לעיתים די רבות שקילה אחת איננה מספיקה וכאשר יש ברקע מחלה של שפעת, נזלת, או כל הפרעה אחרת (כמו שיניים, אמא חוזרת לעבודה וכו...) זה גם משפיע - על האחוזונים , אבל לא על העבודה שבסה"כ התינוק בריא, מתפתח יפה, ההנקה יפה וטובה. הנה האחוזונים של הWHO כפי שהם מפורסמים ישירות על ידם.את צריכה להוריד את מה שאת מחפשת : נתונים של משקל, גובה, היקף ראש, וכ...ולפי מין / גיל. בהצלחה !

shloompy

New member
אני לא חושבת שיש טעות בתוכנה

בדקתי גם לפי הטבלאות ומתקבל אותו אחוזון - 6.9, שימי לב שמדובר בטבלה של הבנים. בכל מקרה אני מסכימה לגמרי בעניין ההשפעות של מחלה ובסך הכל מדובר בתינוק חייכן ומפותח. אותי רק הטריד שיש ירידה באחוזונים כבר תקופה, אבל לא כך הדבר לפי האחוזונים של טיפת חלב. את יודעת אולי מהיכן לקוחים הנתונים של טיפת חלב? האם זה מבוסס על נתונים של האוכלוסייה בארץ או מגוף כמו NCHS?

shloompy

New member
אני עדיין לא חושבת שאני טועה

הקישור שאת שמת בעצמך מוביל לעקומות גדילה של NCHS, שם הוא נמצא באזור אחוזון 20, בדיוק כמו שרשום בטבלה שצירפתי בהודעתי המקורית.

Sonic hedgehog

New member
יתכן ואני טועה אבל מהסתכלות שלי בגרף

6 ק"ד ב4 חודשים זה בין העקומה השניה לשלישית שזה 5-10

shloompy

New member
תנסי להסתכל שוב

זה יוצא בין העקומות השלישית והרביעית שזה בין 10-25, יותר קרוב ל- 25. בכל מקרה, עזבי, התוכנה של WHO הרי מחשבת גם לפי העקומות הללו (של NCHS) וזה הרי הכי מדויק כי זה לפי הגיל הכי מדויק וזה נותן את האחוזון הספציפי. אם כבר יותר הגיוני שאני עשיתי טעות בהקלדת הנתונים, אבל בדקתי את עצמי כמה פעמים כדי להיות בטוחה. והאמת, למה שתהיה טעות בתוכנה, בהנחה שהותקנה כמו שצריך...

למעלה