שרשור נימוסים

נימוסין והלכות +עדכון

שאלת ברית מילה: גיסתה של אחותי ילדה בן בשעה טובה והיום הברית. הברית בשעה 14:00 בפתח תקווה ולצערי אין לי אפשרות לצאת מהעבודה כי השותפה שלי למשרד ביום חופשי והבוס שלי לא מאפשר לי לצאת ב12:00 (בצדק,אני לא כועסת עליו חלילה). השאלה היא האם לשלוח עם אחותי מעטפה או מתנה. הגיסה נמצאת אצל חמותה ואין לי אפשרות לבקר אותה (לא נעים לי,לא מכירה את המשפחה בכלל וגם לא רוצה להכביד) אחרת הייתי קונה מתנה ונוסעת לבקר. אז,מעטפה (200 ש"ח )או מתנה? ועדכון קטן: זוכרות ששאלתי לגביי הגשת מועמדות לתפקיד אחר בארגון? אז לצערי המכרז נדחה לתאריך לא ידוע עקב בעיה משפטית בהגשת המרכז,אז כרגע אני נשארת בתפקיד הישן והאהוב שלי. תודה!

עדיקים

Active member
שדרוג במקום כסף או מתנה לקנות gift card

לשילב לדוג'. אני מאוד אהבתי אותם בזמנו והם היו לי שימושיים מאוד. ואז האמא יכולה ללכת לממש את המתנה מתי שמתאים לה, לקנות בדיוק מה שחסר לה.

חשבתי על זה אבל...

ניסיתי להוזיל לעצמי קצת את עניין המתנה ועם המבצעים שיש היום בפוקס למשל (50% הנחה) אני יכולה לקנות מעט דברים ביותר כסף...

tovim

New member
לכי על מתנה

אני מבינה שזה ילד ראשון אבל גם אם לא, עדיף בעיני כמה מערכות בגדים נחמדות או שילוב של כמה בסיסיים עם מערכת יותר אלגנטית, על פני כסף שייכנס לשוטף. תמיד נהניתי ממתנות כאלה ואם זה מפוקס יש אפשרות החלפה. ועוד, לאו דווקא לקנות לעכשיו אלא לגיל יותר גדול כי ניובורן משתמשים דקה וחצי...

אני מחשיבה אותה למשפחה קרובה

היא יתומה מהורים מגיל 6 וכשאחותי התחתנה עם אחיה היא מיד אומצה על ידיי המשפחה שלנו ככה שהיא ממש כמו אחות בשבילנו.

זה חייב להיות לארוע?

הייתי שולחת בינתיים ברכה, ומחכה עם הביקור+מתנה עד שהיולדת תגיע לביתה שלה.

אז זאת בדיוק הבעיה...

היא תשהה בבית חמותה עד למועד לא ידוע... הם מכרו את ביתם לפני כחודש ועדיין לא קנו חדש והמגורים בבית החמות הולכים להיות די ארוכים...

לילית462

New member
אני תמיד מעדיפה לתת מתנות

אבל זאת אני... מבחינתי מתנה היא תמיד משהו יותר אישי מכסף. מה שלא תעשי זה מאוד יפה מצידך לשלוח משהו למרות שאת לא באה.

galxia

New member
gift card - הפתרון האידאלי

ודווקא לאמא אחרי לידה, זה יכול להיות גיפט כארד לארומה, או ארקפה, כדי שתרגיש בנוח להתפנק.

מעדכנת

קפצתי לפוקס וקניתי מתנה... יצאו יחסית הרבה פריטים ל200 ש"ח ששילמתי בגלל המבצעים וכמובן שלא קניתי הכל ניו בורן אלא גם 0-3. תודה לכולכן!

גוליגל

New member
יופי, זו מתנה משמחת

ואני בטוחה שכאמא מנוסה קנית דברים פרקטיים שיש הרגשה של יד נשית אוהבת וטובה מאחוריהם

תודה!

כבר קיבלתי שיחת טלפון ממנה שמודה לי על המתנה,היא אומרת שקלעתי בול למה שהיא ממש צריכה כרגע וגם קלעתי לטעמה... הצליח לי...

נצל"ש דומה אך שונה

מה עושים עם בעל בלגניסט כרוני? נמאס לי להתעצבן. לא סוגר ארונות, לא סוגר דלתות (אנחנו גרים במושב, אבל בכל זאת). לא מחזיר שום דבר למקום. משתמש מידי פעם בעמדת העבודה שלי (עסק משפחתי) ומשאיר בלגן. פקקים של עטים שנעלמים, העטים שלי מתקלקלים חדשות לבקרים. משאיר כל מיני ניירות וחפצים, מזיז דברים ממקומם ולא מחזיר. מבחינתי, סדר זה דבר חשוב ברמה קריטית, כי לדעתי גם אני מפוזרת, אבל בגלל המודעות שלי למגבלותיי, אני חייבת שיהיו לי מקומות קבועים לחפצים מסוימים, אחרת לא אדע בשום אופן איפה החפצים האלה. כשאני לא מוצאת דברים, זה מלחיץ אותי. בלגאן יוצר לי רעש רקע מאוד מציק בראש. מה עושים? שולחת, לפני שאקח חפץ קהה ו....

מחליפים?

היה לי ניסון כזה עם בן זוג בעבר ולקח לי זמן להפנים שזה הוא ולא אני... בעיקר לעצום עיניים... (חפץ כהה זה אחלה פתרון...
)

למעלה