אברך חרדי: "המדינה בנתה לי בית"...

אבנר ג2

New member
אברך חרדי: "המדינה בנתה לי בית"...

סיפור של אברך: המדינה בנתה לי בית חינם וגם משלמת לי משכורת 1. המדינה בנתה שכונות מיוחדות לחרדים, באחת מהן אני ואשתי "קנינו" דירת 3 חדרים כשהיינו בני 20 אחרי שהתחתנו. המדינה גם דאגה שלא ניקח משכנתא, אלא מימנה לנו קרן לחרדים בלבד ממנה ניתן לקחת "הלוואה" "שנחזיר" מתי שנוכל בע"ה. כרגע ההחזר החודשי הוא 1200₪ בחודש לדירה שלנו. 2. המדינה משלמת לי הבטחת הכנסה כי אני אברך רשום בישיבה 2800₪ לחודש. 3. המדינה משלמת לישיבה, והישיבה נותנת לי מענק אברכים כל חודש של 1800₪ 4.יש לנו 7 ילדים, והמדינה משלמת לנו 3000₪ קצבאות ילדים 5.אני ואישתי לא עובדים באופן רשמי ולכן אנחנו פטורים מארנונה, מיסים, מס בריאות וכו'. 6. הילדים לומדים בחינוך התורני שגם אותו המדינה מממנת לנו, כולל ארוחה חמה והסעות חינם. 7.אני עובד בשחור כנהג של איזה עסקן חרדי. מרוויח 3000₪ בחודש. 8.אישתי עובדת בשחור כמטפלת לתינוקות, ומרוויחה 2200₪ בחודש. לסיכום, בכל חודש נכנס 12,800₪ נטו והחוב היחיד הוא 1200₪ בחודש בשביל הדירה. "צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים"..

תשמע, לפחות לגבי קצבת הילדים

אתה טועה וקצבה ל 7 ילדים היא בסביבות ה 1750שח (פחות אפילו) לגבי שאר המספרים יש לך מקורות שמהם לקחת את המספרים? או שהגננת סיפרה לך באוזן? אני ממש לא מבין איך האברכים מציליחים לשלם על דירה משלהם. ויותר מזה, גם אם זה 10000 ש"ח, איך אפשר לגמור את החודש עם 7 ילדים? זה פשוט בלתי אפשרי...

RonspotNL

New member
זה כבר היה כאן

וזו ההוכחה הכי טובה שמדובר באוכלי חינם

blackbomber

New member
"אוכלי חינם", נכון. אז מה אתה מציע?

בוא ותציג לפנינו תכנית אופרטיבית ברת ביצוע שיש בה כדי להפסיק את התופעה. אתה מסוגל? או רק "ללכלך" אתה יודע...

RonspotNL

New member
זה די פשוט

בהדרגה אפשר לסגור את הברז זאת אומרת בשלבים ולתת להם למצוא לעצמם עבודה או מקור פרנסה ומקום עבודה או לפחות שיתנדבו באיזושהיא מסגרת שלא הם יחליטו עליה אפשר לעשות את זה בדרך הבאה כבר מהחודש הבא אפשר כל חודש להוריד סכום X מהסכום הכולל שהם מקבלים ולעשות את זה בהדרגה למשל ב18 חודש או במילים אחרות בתקופה של שנה וחצי ולאחריה לא תהיה להם ברירה אלא להתחיל ולחיות בכוחות עצמם לפחות חלקית בתור התחלה

blackbomber

New member
איך עושים מהלך כזה, בלי חקיקה?

ישראל היא מדינת חוק! מה שנותנים היום לחרדים נובע מחוק. אז אתה מציע לבטל את החוק? מצוין! כעת נותרה רק השאלה: איך ניתן טכנית לבטל/לשנות את החוק עפ"י "כללי המשחק" של הדמוקרטיה הישראלית? יש לך תשובה לשאלה הזאת?

RonspotNL

New member
זה פשוט

איך החוק אפשר לעדכן (כמו שעושים בהרבה חוקים)ולשנות אותו להכניס את התכנית שלי לחוק ולהעביר לוועדת החקיקה ולכנסת זה אפשרי

blackbomber

New member
כדי לעדכן חוק, נדרש רוב בממשלה/כנסת.

זה הכן תהליך פשוט! אבל בהיעדר רוב מדובר בתהליך בלתי אפשרי בהתייחס ל"כללי המשחק" הדמוקרטיים בישראל. לכן אני כל הזמן מבקש ממך לחשוב על תכנית אופרטיבית ברת מימוש בהתייחס ל"כללי המשחק"! מה ש"אפשרי טכנית", לא בהכרח "אפשרי מעשית". לא ברור לך? לא רק! גם את יהיה ניסיון לחקיקה פרטית בנושא, החקיקה לא תושלם כי הממשלה תיפול קודם... למה חכ"ים מהשמאל לא מביאים כאלו הצעות במסגרת חקיקה פרטית? בלי סחור וסחור! כל עוד החרדים בקואליציה, הטפילים האלו יחגגו על חשבוננו!!!! הדרך היחידה להפסיק את ה"חגיגות" האלו היא באמצעות הוצאתן של מפלגות אלו מהקואליציה. יש לך רעיון אופרטיבי בעניין? כן, או לא? אם כן, בוא ותציג אותו! אם לא, מה הטעם ב"להתבכיין" ו"ללכלך"?

naf86

New member
אל תשאל אותו שאלות קשות מידי

כי אם הוא לא יודע את התשובות הוא פשוט יתחיל לקלל אותך.

blackbomber

New member
אני יודע שזה יבוא... כאלו הם התבוסנים.

בהיעדר יכולת להתייחס כראוי אל הנטען, הם תמיד בוחרים להיטפל אל הטוען... אני מוביל אותו לאט לאט להבין שהדמוקרטיה הישראלית היא לא "תכנית כבקשתך" של כל אזרח ואזרח בהתייחס לתחומי האינטרס שלו. הסיכוי להשגת יעד עובר דרך תכנית ראלית וביצועה. כעת הוא מבין שאין "קיצורי דרך"! ואני ממש מצפה לכך שברוב תיסכולו הוא יתחיל לקלל אותי כהרגלם של התבוסנים...

naf86

New member
זה עצוב לחשוב ככה

אבל מבחינתו הוא היה שמח אם היו סוגרים את כל החרדים/דתיים בגטאות, שוללים מהם את כל הזכויות וזורקים את המפתח.

ואולי גם היו מתפטרים מהם בדרך שיציע

עם התוכנית המסודרת שלו לפרטי פרטים , הוא (ההולנדי) שכח כי הרוצחים טבחו באלו שסגדו לדת האהבה של אותו המין ורצחו אותם כמו שעשו ליהודים . היה להם אפילו תג מיוחד עבורם

RonspotNL

New member
הם כבר נמצאים בגטאות

בני ברק היא גטו לכל דבר וגם מאה שערים ואני באמת הייתי שמח לראות שינוי שלא יתנו להם לכפות את הדת הטאליבנית שלהם ולאכול חינם זה היה ה ש י נ ו י של המאה

naf86

New member
אבל הם לא נשארים רק בבני ברק

זכותם לנסוע בכבישי ישראל, לקנות בחנויות בערים אחרות ולהצביע בכנסת. או שזה משהו שאתה רוצה לשלול מהם?

RonspotNL

New member
אם הם עושים את כל זה אז שילכו לצבא

ויפסיקו לאכול חינם ולהתנהג כטאליבנים

naf86

New member
מה הקשר?

הצבא לא רוצה את החרדים. למה שהם ילכו למקום שהם לא רצויים בו?

למעלה