הגיעו תוצאות חלבון עוברי. אשמח לעזרה.

bubiba2

New member
הגיעו תוצאות חלבון עוברי. אשמח לעזרה.

בשקיפות עורפית יצא סיכון של 1:80 ועכשיו 1:330. אשמח אם תוכלו להסביר לי את הפרמטרים שנבדקו. גיל הריון 17.2 משקל 64 ערכי יחוס: AFP FOR PREGNANCY 0.97 MOM 0.20............1.99 AFP FOR PREGNANCY 38.3 NG/ML HCG PREGNANCY 1.84 MOM 0.16............2.99 HCG PREGNANCY 40.4 ESTRIOL uE3 PREGNANCY 0.92 MOM 0.16...............4.00 ESTRIOL uE3 PREGNANCY 1.3 NG/ML לפי גיל הנבדקת הסיכון 1:290 סיכון לת. דאון- 1:330 סיכון לטריזומה 18- 1: 10000 אודה לעזרתכן אני יודעת שאין מנוס מדיקור מי שפיר אך התשובה מעודדת כי הסיכון כבר אינו 1 ל-80. מה לגבי יתר הפרמטרים שנבדקו? איך הם משפיעים על הבדיקה? תודה

pandon

New member
מנסה לעזור..

בעיקרון בחלבון עוברי בודקים 3 ערכים בדם האם- AFP, HCG, ו-E3. דפוס אופייני לתסמונת דאון הוא AFP וE3 נמוכים ו-HCG גבוה. MOM - כפולות של החציון. למעשה מתייחסים לערך יחסי ולא לערך האבסולוטי. בעיקרון, אין ספק שהתוצאות מעודדות - אומנם הדפוס מתאים לדאון, אבל כל הערכים הם עדיין בטווח הנורמה, זה לא שיש לך ערך כלשהו שחורג. דרך אגב, לי היו תוצאות דומות מאוד, עם סיכון לדאון של 1:270 (לשמחתי הפיש והקריוטיפ חזרו תקינים, היום בשבוע 38+3) ראו עצם אף בשקיפות? ו-3 גלילים בכל אצבע בסקירה? בדאון, לרוב לא רואים את הנ"ל, כך שאם ראו אצלך, זה טוב. מקווה שעזרתי, ושהמי שפיר יעברו בשלום

bubiba2

New member
תודה על התשובה. עצם אף ראו

בשקיפות הרופאה אף הצביעה על כך. מה זה 3 גלילים בכל אצבע? תודה על העידוד והחיזוק. יום טוב

3 גלילים בכל אצבע הכוונה

אצבע באורך מלא, מחולקת ל- 3 "חלקים" כמו אצלנו.. תסתכלי בדו"ח סקירה. מאמינה שהכל בסדר.

bubiba2

New member
תודה. יש לי פרופיל של כל האצבעות

ורואים חלוקה של כל אצבע ל-3 שלבים של עצמות. לזה הכוונה? אם כן ואם כך אני יכולה להיות טיפה יותר רגועה? תודה

למעלה