ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות

ססו פסו

New member
דרושים: מתכונים פשוטים לטו בשבט

הלפ!! לא יודעת מה חשבתי לעצמי, ברגע של אי שפיות הזמנתי אלינו לסדר טו בשבט. הבעיה היא שאני די עלובה בכל מה שקשור למטבח ובכלל אין לי ממש רעיונות טובים למה מתאים לאירוח בערב טו בשבט. בקיצור: דרושים מתכונים פשוטים, לא בשריים, שמתאימים לטו בשבט, גם לילדים ועדיף כאלה שהילדים יכולים לעזור בהכנתם. )הגדולים בני ארבע...(. מנהלות- לא ידעתי לאן לשרשר...

ilym

New member
נטיעות בצפון ? מישהי?

דיברתי עם קקל והם עושים רק בצומת גולני או יער מסד..ששניהם רחוקים לנו מישהי מכירה פעילות לא של קקל של נטיעות יותר בקרבת נהריה-חיפה? ממש בא לנו ולעוד חברים לנסוע לשתול שתילים עם האפרוחים..נשמח לרעיונות (כן, בנוסף כמובן לשתילת שתיל בבית
)

אפשר לנסוע באופן עצמאי

לארגן קבוצה של חברים ולנסוע לכרמל ליטוע זרעים שקונים מראש או בלוטים או מה שזה לא יהיה. מה דעתך?

ilym

New member
קראתי שמבקשים לא לנטוע בכרמל

הוא צריך זמן לשקם את עצמו.. אבל כן חשבתי אולי יותר על יער חניתה (אגב, דרך קקל יש בצומת גולני ויער מסד..צריך להרשם מראש)

ilym

New member
יום שישי

הם מבקשים להרשם מראש ב"קו היער" או משהו כזה כי מלאי השתילים מוגבל אני כרגע מחכה לתשובה מבעלי אם הוא יכול לא לעבוד כדי שנרשם אולי גם אם לא נמצא משהו יותר קרוב

ilym

New member
אם אתם גם ככה נוסעים אז

בטוח תמצאו מקום
בנתים רכשתי היום שתיל תותים מקסים ומחר נשתול אותו באדנית שאני אתן לו לקשט

טיול פריחות ליד רחובות שמתאים לעגלה

חצי קשור לט"ו בשבט ולא רציתי לפתוח שרשור... אני מחפשת טיול קצר לשישי בבוקר (צהרים צריכים להיות בבית) שמתאים לילד בן 4 ולעגלת תינוק ליד רחובות שיכלול פריחות יפות וצל... אולי ליד איזה יער בסביבה... אשמח להמלצות עם המון תודות מראש

shirel האחת

New member
יש את גבעות הכורכר בנס ציונה

הבנתי שיש שם פריחה מאוד יפה של כלניות, היינו שנה שעברה והיה מדהים!!!! השנה זוג חברים שלנו היה ואמר שנורא נחמד

shirel האחת

New member
אנחנו עשינו

שנה שעברה עשינו עם עגלה והיה קצת קשה אם יש לך מנשא אז זה עדיף...

יהלום29

New member
מתנה לעץ?

הצילו, הגננת היצירתית שלנו ביקשה שנביא לגן לכבוד טו בשבט מתנה לאילן. בתור אמא הכי לא יצירתית שממש לא אוהבת מטלות גן, מה אני יכולה להביא? ואני צריכה שתי מתנות (תאומים)

kramerkaren

New member
איזה רעיון מקסים

מזלף (מהערכות של הים) פעמוני רוח שאפשר לתלות מהענפים (אפשר להכין מאד בקלות, תגידי לי אם זה מעניים אותך ונראה איזה חומרים יש לכם בבית...) צעיף שלא יהיה לו קר (פיסת בד או שמיכה ישנה שגוזרים ומציירים\מדביקים עליו) קרש עם חבלים (יעני נדנדה) שובך לציפורים (יש המון באינרטנט, תגידי ונחפש אחד פשוט להכנה) או מאכיל ציפורים (זה כלי עם כל מיני גרעינים בפנים, והציפורים באות לאכול) בלונים, סרטים תמונה של הילדים עם חוט לקשור על הענף

יהלום29

New member
אחלה רעיונות

איך מכינים פעמוני רוח/מאכיל ציפורים או שובך? יש לי יום אחד להכין..

kramerkaren

New member
נעלם לי. אני לא מאמינה......אוף!

1. פעמוני רוח - הכי קל זה לקחת מקל עבה יחסית ולהתחיל לקשור אליו דברים (ולעשות לולאה מחבל\חוט עבה בשביל התליה). אפשר לקנות בחנויות היצירה פעמונים בכל מיני גדלים, הם מגיעים לרוב עם וו תליה. פשוט קושרים וזהו. אפשר גם לאסוף דברים מהבית, אבל אז צריך לחבר אותם טיפה יותר צפוך כי הרעש הוא מהמפגש ביניהם: כפיות זה להיט (והזדמנות לדבר על מחזור), בכלל - כלי מטבח ישנים (ואם יש לך אז בכלל - אפשר להשתמש במסננת קטנה ישנה בתור הבסיס לפעמוני רוח ואז להשחיל דרך החורים חוטים ואליהם לקשור את הדברים), צדפים שנשארו מהקיץ, מקלות, צינורות, חלקי משחק מפלסטיק. כל דבר שיעשה רעש ולא מאוד כבד. 2. מאכיל ציפורים - מצאתי לך אחד שעשוי מקרון חלב. נראה מגניב, וקל מאד - ינוסה לאלתר. 3. שובך, נראה מורכב יותר. ות'אמת - לא יודעת אם הציפורים צריכות ממש שובך. אפשר פשוט להכין בית מקרטון, או לעשות כמו מאכיל הציפורים ולקשט כבית, עם פתח יותר גדול. אבל בעיני הכי מדליק זה המאכיל. והפעמונים.

velvet green

New member
מובייל מזרעים, ענפים, נוצות וכו

פשוט, יפה ואקולוגי. (לא יודעת מה גדל אצלך באזור אם את צריכה עזרה באיתור זרעים מתאימים תגידי) לוכד חלומות אם מתאים לך טיפה יותר להשקיע (לא מסובך) או אולי חלוקי נחל מצויירים?

בזכותכן, הכנו עץ מקסים!

תודה על כל העצות. הילד בחר עץ ברכות אז הכנו עץ כפי שיעצתן לנו ותלינו על הענפים כל מיני ברכות (שפע, בריאות, פרנסה וכד'). יצא מקסים. תודה לכולכן!

kramerkaren

New member
כמה רעיונות, את המתכונים תצטרכי לגגל

בעצם, היו לי מלא וה"לא בשרי" שלך בלבל אותי....אם את מתחרטת אז מאוד קל להכין תבשיל עוף עם שזיפים מיובשים. מרק כתום (אפשר על בסיס חלב קוקוס, יוצא נפלא ומכניסים קצת גרעיני דלעת לכל קערה להגשה). אורז עם שקדים ומשמשים מיובשים אנטי פסטי מג'דרה (יש לי מתכון מעולה אם את רוצה, קל מאד). סלט ברוקולי (חולטים ברוקולי, מערבבים עם שבבי שקדים, קצת מיץ לימון) סלט כרוב עם בוטנים תבשיל תפוחי אדמה עם שזיפים מיובשים עזבי. תיכנסי לאתר של ניקי ב. תחת חגים יש גם את ט"ו בשבט. היא סיכמה כבר את הכל.

למעלה