רציתי להכין היום סלט טחינה מטחינה גולמית, פתחתי את הקופסה וכל השמן היה למעלה, ולמטה הייתה טחינה מאוד קשה, כל כך קשה עד שהיה כמעט בלתי אפשרי לערבב את שתי השכבות.
האם יש לכם טיפ איך למנוע מצב כזה ???
גם לי יש טיפ
לפעמים כשמתחשק לי חלבה ואין בנמצא
אני מערבבת היטב טחינה גולמית + מעט מים + מעט סוכר או דבש. והנה לכם חלבה ביתית מהירה ודיי בריאה
ההפרדה בים השמן למוצקים נעשת בטחינה לא טריה , משהי ספרה לי שטחינת הגמל לא מתקשה ,לא הצלחתי לבדוק זאת ..אני משתדלת לבדוק תאריך יצור ולשמור את הצנצנת הפוך ..אולי יעזור. טחינה+סילאן מעורבב היטב ,הממרח המתוק היחידי שנכדיי מקבלים בכריך...
השבוע פתחתי את הצנצנת האחרונה שקניתי לפני כמה חודשים טובים (אולי אפילו יותר משנה) של הגמל. והופתעתי למצוא שהיתה הפרדה שכזו. אמנם הטחינה לא נהיתה קשה באופן בלתי הפיך, אבל בהחלט הפכה לגוש שהייתי צריכה לערבב במאמץ. היא בכל זאת נשארה טעימה