הודעות - מודעות- הודעות

שונצו

New member
איך שומרים בכביסה על בגד מצמר?

חדש בטבע ש.ב.א - מוצרים נפלאים וטבעיים מבית אימסה וימסה!
סבון כביסה לצמר - לכל סוגי הצמר. לשימוש בכביסה ביד וגם במכונה, טבעי ואקולוגי - מתכלה ואינו מזהם את הסביבה!
מחדש צמר - על בסיס לנולין. שומר ומעניק רעננות לסיבי הצמר.

yoyo10

New member
לי היו כל מיני מחשבות בנושא הזה

מאחר ואף אחד מילדי לא הסכים להתערסל ובדקתי קצת את הנושא על ידי התבננות על חברות שבטיות באיטנרט באף חברה שבטית לא ראיתי נשאת תינוקות בעירסול ראיתי נשיאת גב אנכית ונשיאת צד בחלק מהחברות כל חברה בנישא שונה במנשא שונה אבל לא ראיתי תנוחת ערסול רק בחברה המערבית. זה העלה בי שאלות בנושא אין לי ידע בתחום זה סתם מחשבות שלי בנושא

מצד שני - יש תינוקות

שזו התנוחה המועדפת עליהם (שלי נרדמים ככה ברגע עם מבט מסטולי מאושר) אז נראה לי שזה בעיקר עניין של אופי התינוק. בנוגע לחברות שבטיות נראה לי (אני לא ממש בטוחה) אבל שרובן נושאות על הגב או על הצד ואז באמת אין אופציה של ערסול... לא?

yoyo10

New member
לחברות שבטיות יש נסיון של אלפי שנים

בנשיאת תינוקות לדעתתי זה גם קשור מבחינה אורטופדית לגב האם אולי באמת לא נכון לשאת תינוקות מקדימה מה גם שמדובר והרבה חברות שבטיות שלא היה להן קשר אחת עם השניה לדוגמא באפריקה בדרום אמריה במזרח הרחוק בכולם זה ככה אין תרבות אחת שנהוג לשאת ילדים מקדימה

כן זו הייתה כוונתי

אנחנו נושאות מקדימה אז הערסול מתאפשר, הן לא נושאות קדימה, שאין לי ספק שמבחינת האם זה הדבר הכי נכון נשיאה קדמית לא מרגישה לי נכונה. מצד שני, בגלל שאנחנו כן נושאות קדימה והורסות לעצמנו את הגב, אז הערסול כן מתאפשר ויש תינוקות שזה נעים להם...

חשוב לי לחדד- אני לא ממליצה באופן גורף

על ערסול, בדיוק כמו שאני לא ממליצה באופן גורף נגד. אין לי שום בעיה עם נשיאה בתנוחה זקופה מלידה, להפך, ומנסיוני הרבה תינוקות לא אוהבים ערסול, או לפחות לא מעדיפים אותו על פני בטן לבטן. אבל אם התינוק אוהב ערסול ונוח לו ונעים לו וגם לאמא שלו ושניהם מרוצים, נהדר! יש לערסול יתרונות וחסרונות, ולכל תינוק יש העדפות משלו ואמא עם העדפות משלה ולרוב גם אבא עם העדפות משלו. לכן אין טעם בעיני לקבוע מראש אם צריך או לא צריך לערסל. כל מקרה לגופו. ולגבי החברות השבטיות, שם באמת מדובר כמעט תמיד על נשיאת גב מלידה ועל הגב פחות פרקטי לערסל, אם כי אני בהחלט נתקלתי בתיעוד של ערסול על הגב בחברות שבטיות. ואגב, אין לי זמן להכנס לזה עכשיו, אבל בגדול בחברה המערבית הרבה תינוקות מתנגדים לערסול מסיבות שרלבנטיות ספציפית לחברה המערבית ולא קיימות בחברות שבטיות.

כוכב34

New member
אורית אפשר שאלה? אולי תדעי לענות

במקרה של בעית ירך מולדת הדורשת רצועות פאבליק האם מותר לשאת במנשא?

אולי זה יעזור לך

אני מסכימה אתה, לא בדיוק מהסיבות שהדסה כותבת אלא מהסיבות שמוסברות כאן. מה שכן, אני מסכימה איתה שערסול זה תנוחה ממש לא נוחה להנקה (במיוחד לא כשהתינוק כבד) ומודה, שלמרות זאת, אני עדיין לא מצאתי תנוחה יותר טובה.

למעלה