מקווה שזה נחשב תרבותי: שיר לבר המצווה

מקווה שזה נחשב תרבותי: שיר לבר המצווה

מראש למסייעים! לא להאמין, אבל גומבוץ הפלא שלי בקרוב בן 13. אני רוצה להקדיש לו שיר בבר המצווה, טרם ברור בדיוק באיזה פורמט (ההרפתקני ביותר יהיה שאשיר לו אותו, ויש חשש כזה
), בכל מקרה, למרות שהוא בהבטים רבים אכן "מלך ההרים", אני ממש לא מעוניינת בשיר זה. אני מאוד אוהבת את המילים של "צעיר לנצח" (בוב דילן בתרגום יאיר לפיד |סליחה על הכנסת הפוליטקה לפורום|
) http://www.shiron.net/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=920&wrkid=2707 וזה היה יכול להיות שיר נהדר לו לא הייתה לו בארץ (וגם בליבי) קונוטציה בעייתית עם ה"צעיר לנצח" (הכוונה המקורית הייתה, אני מניחה, לרוח צעירה מפעמת). כך שבאופן כללי מחפשת שיר שיש בו סוג של ברכת דרך, הודיה על העבר והתבוננות לעתיד או כל רעיון אחר שנראה לכם קשור למעבר המשמעותי מן הילדות לנערות ולבגרות.
והיו ברוכים!

שיר של תיסלם עם קצת שינויים

השיר "יש לך אותי" נכתב אמנם לילדה, אבל עם קצת אלתור אפשר להפוך אותו לשיר לילד (ואם את באמת מתכוונת לשיר בעצמך אז תוכלי
). אפשר להשמיט את הבית השלישי והרביעי שנשמעים קצת פסימיים, יתר הבתים והפזמון מתארים בערך מה שרצית.

ענין של זמן.מאיר אריאל

קח אותו לאט את הזמן העולם עוד יחכה בחוץ קח עוד שאיפה מן הזמן שתי דקות לפני ההתפכחות להתמכר ללב המתפרע לדמיון המתפקע לאושר הנוגע בעומק הכאב פזמון: אתה עוד תגלה את העולם אם תרצה או לא תרצה יש עוד זמן להשתנות מן הקצה אל הקצה אם האהבה כאבה לך אתמול אולי מחר היא לא תכאב אם עוד הדמעות זולגות בלי קול בסופם אולי חיוך רחב להתמכר ללב המתפרע לדמיון המתפקע לאושר הנוגע בעומק הכאב פזמון

צימעס

New member
אני מתיחסת לשיר שלם

גם אם אני משמיעה רק את חלקו. אם אני מתכוונת למה שנאמר בבית א, אבל השיר מתכוון למה שנאמר בבתים א-ג, אני מניחה שיש די אנשים בקהל שגם אם אשמיע רק את בית א, יחושו את מה שנאמר בבתים א-ג, ואז כל המסר שלי (באמצעות השיר) יתעוות.

מאוד צורם לי שבוחרים שיר לאירוע רק על-סמך אסוציאציה רגעית בלי להתייחס לתוכן השיר (או במילים אחרות - בלי לחשוב פעמיים). אפרופו - לא מזמן הייתי בבר-מצווה משפחתית. גם הילד בעצמו אוהב לנגן ולהופיע, והוא אכן עשה זאת במהלך בר-מצוותו, וברוב המצגות שהריצו שם, היו שירים שנבחרו לעניין. אבל, אז הגיעה מצגת של תמונות מצולמות מכל חייו של הילד, עם השיר 'איך הוא שר' של דני רובס. כולם יודעים על מה הוא נכתב (גם אם לא מסכימים על מי) ונדמה שהבחירה הייתה רק משום שמישהו שם חשב שבגלל שהילד אוהב לשיר- אז שיר שנקרא 'איך הוא שר' הוא מתאים.

לכולם

יופי של רעיונות
יתכן שאשלב כמה וכמה מהם בהזדמנויות שונות (ואני גם פתוחה לעוד הצעות נפלאות, כמובן). ("עניין של זמן" אהוב עלינו, אך כבר נטחן עד דק בבית הספר לקראת סיום היסודי.) שוב,
הייתם לי לעזר.

מה שטוב

New member
שיר נבואי קוסמי עליז

הו, לך ישר, לך לבד, אל תפחד. אל תכעס, לך תמים, לך אחד שיר נבואי קוסמי עליז

למעלה