עוגת מיץ סלק
מתכון עצמי
המתכון נולד שרציתי להכין עוגת תפוזים
שמתי את כל המצרכים על שולחן העבודה הדלקתי את התנור ,שמנתי את התבנית ..פתאום אני רוצה שמיץ תפוזים חסר לי ..
באותו רגע סיימתי לבשל סלק לסלט חשבתי לעצמי נו מה כבר יכול להיות לקחתי כוס מהמי בישול של הסלק צבע אדום משגע גם טעים וגם בריא בסופו של דבר לכל מוצר יש תחליף
אז הנה המתכון
חומרים לעוגה.
============
4ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס מיץ סלק או תפוזים
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח או רגיל בתוספת כף אבקת אפיה.
חצי כוס קוקוס לא חובה אני אוהבת להוסיף וגם מוסיפה שקדים טחונים רבע סוכר.
אופן ההכנה
============
מפרידים את הביצים מקציפים את החלבונים לקצף מוצק מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף (איך יודעים שהקצף יצא טוב לוקחים את קערת המיקסר והופכים אם לא נישפך זה סימן
שהקצף מוצלח)
מוסיפים את החלמונים ממשיכים לערבל ובהדרגה מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר
.
שופכים את העיסה לתבנית אפיה 26 ס"מ או 2תבניות אניגלשקייק....אופים בחום של 170 עלות כ30-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
ניתן לצקת על העוגה אחרי האפיה סירופ מייפל או שמנת מתוקה...
אצלי מעדיפים את הסירופ ..העוגה יוצאת צבעונית ומענינת ..מצטערת שאין לי תמונה ..
אשמח לישמוע תגובות וממליצה בחום להכין
.
לינדוש