yaeli123

New member


נתקבעתי עם כמות גשולה של גבינה לבנה, קוטג' וחלב.
רעיונות מה לעשות עם זה?

הפג תוקף שלהן לא רחוק, אז לא דברים קטנים כמו חביתה עם גבינה, אלא משהו שיעזור לי להפטר מכמות גדולה בבת אחת.

 

d a p h n a

New member
עם הגבינות אפשר לעשות פשטידת גבינה

או לזניה, או קציצות גבינה.

לגבי כמויות גדולות של חלב אין לי ממש רעיונות אדירים, מלבד להכין ריבת חלב ביתית.
 

d a p h n a

New member
בטח!

זה מתכון שבמקורו של גיל חובב.

הוא מסוג המתכונים הלא-ממש-מדוייקים, כי אפשר די לשחק עם סוגי הגבינה בהתאם למה שיש בבית. בגדול, צריך תערובת של גבינות רכות עם קצת קשות, אבל אפשר לשחק עם הסוגים.

אז בגדול, בקערה מערבבים 2 קופסאות של גבינה רכה (קוטג'/גבינה לבנה/גבינת שמנת/סימפוניה וכו', מה שיש בבית), חבילה אחת של גבינה קצת קשה מגוררת (מוצרלה טרייה, פטה עדינה, גבינת עיזים כזו מגליל, או מה שיש), וכמה חופנים של גבינה צהובה.

לזה מוסיפים ביצה אחת, ומערבבים היטב. אם התערובת במרקם די נוקשה, אפשר להוסיף עוד ביצה.

מתבלים במלח/פלפל

מערבבים פנימה קמח מצה ו/או פירורי לחם (אפשר נטולי גלוטן). אני אוהבת להשתמש בפירורי לחם מתובלים בשביל זה, אבל אז צריך להזהר עם המלח, עד שהתערובת נעשית סמיכה למדי, ואז מאפשזים במקרר.

בעולם אידיאלי, רצוי לשים את זה במקרר ללילה, ואז לעשות מזה קציצות מסודרות כאלה, ולטבול כל קציצה בעוד פירורי לחם, ולטגן במחבת עם שמן רותח.
אבל, רובנו לא חיים בעולם אידיאלי, ולכן אפשר גם לשים את זה במקרר רק עד שהתערובת די יציבה, ואז פשוט לשים כפות גדושות של תערובת בתוך השמן הרותח ולשטח מעט, ואז אולי יצאו קציצות קצת פחות "מושלמות", אבל בכל זאת טעימות מאוד.

המתכון המקורי דורש להגיש את הקציצות בתוך רוטב עגבניות (כמו כזה של פסטה). מניסיוני האישי, בערך חצי מהאנשים אוהבים אותם ברוטב, וחצי מעדיפים בלי רוטב, אז אני בדרך כלל עושה חצי חצי.
כמובן שזה חצי-חצי מתוך הקציצות ששרדו אחרי שכמה חוסלו מיד כשהן יצאו מהטיגון, כי הן טעימות בטירוף.


הקציצות, אגב, גם ממש טעימות כשהן קרות, ואפשר אפילו לעשות מהן סנדוויץ'.
 

s EsH

New member
מנצלשת- יש מה לעשות עם לבנה?

לא גבינה לבנה, אלא לבנה (ניקוד לפי סדר האותיות: קמץ, קמץ, צירה).
 

1strawberry1

New member
לא יודעת את התשובה לזה אבל רוצה ללמוד איך

לנקד במחשב?
אם כן, אז לחיצה על מקש ה-CAPSLOCK כשאת בעברית ואז לחיצה על שיפט ותוך כדי לחיצה על אחד מהמקשים של הניקוד בשורת המספרים מעל האותיות (כולל ה- וה=+).
מקווה שברור.
 

s EsH

New member
אני יודעת את זה, אני פשוט עצלנית :)

יותר מהיר לי להקליד מלנקד.
אבל תודה..
 

yaeli123

New member
עוד הצעה לחסוך ניקוד

לכתוב באנגלית - labane

יותר מהיר אפילו מלהקליד את הניקוד
 

mereng

New member
מעבר למובן מאליו (פשטידה), מהגבינה הלבנה

אפשר להכין עוגות גבינה (יש לי כמה מתכונים טובים), מהקוטג' לזניה לעצלנים, ומהחלב אפשר להכין גבינת ריקוטה שתלך מצויין עם הלזניה (או עם הפשטידה).

אם יש גם בולגרית אפשר להכין בואיקוס.

עוד רעיון- שבלולי בצק סיגרים ממולאים בגבינות- יש מתכון שלי בחיפוש, הוא מעולה.
 
תקשיבי

בא לי עכשיו ללכת במיוחד ךקנות גבינות בשביל כל מה שהצעת


מה זה לזניה לעצלנים?
בתור עצלנית חובבת לזניות זה נשמע משהו שאני בטוח אוהב
 

yaeli123

New member
אני אשמח למתכון לעוגת גבינה

שאפשר להקפיא.
כי כרגע אין מי שיאכל את זה...

ולזניה לא בא לי - יש לך אולי רעיון לפשטידה שצריכה הרבה גבינה?
 

Luli Who

New member
מערבבים עם ביצה ומלח פלפל ומכינים עם זה

שבלולי שמרים.

אני מערבבת חלק מזה גם עם מנגולד - יותא מעולה.

חוץ מזה בואיקוס גם טעים : )
 

yaeli123

New member
אני לא כל כך עובדת עם שמרים

אין לי סבלנות לזה

תודה בכל מקרה
 

Luli Who

New member
עם הבצק ללא התפחה של פאצה (מקווה שלא טעיתי )

את ממש לא צריכה סבלנות : )

שווה ניסיון ....
 
למעלה