בטח!
זה מתכון שבמקורו של גיל חובב.
הוא מסוג המתכונים הלא-ממש-מדוייקים, כי אפשר די לשחק עם סוגי הגבינה בהתאם למה שיש בבית. בגדול, צריך תערובת של גבינות רכות עם קצת קשות, אבל אפשר לשחק עם הסוגים.
אז בגדול, בקערה מערבבים 2 קופסאות של גבינה רכה (קוטג'/גבינה לבנה/גבינת שמנת/סימפוניה וכו', מה שיש בבית), חבילה אחת של גבינה קצת קשה מגוררת (מוצרלה טרייה, פטה עדינה, גבינת עיזים כזו מגליל, או מה שיש), וכמה חופנים של גבינה צהובה.
לזה מוסיפים ביצה אחת, ומערבבים היטב. אם התערובת במרקם די נוקשה, אפשר להוסיף עוד ביצה.
מתבלים במלח/פלפל
מערבבים פנימה קמח מצה ו/או פירורי לחם (אפשר נטולי גלוטן). אני אוהבת להשתמש בפירורי לחם מתובלים בשביל זה, אבל אז צריך להזהר עם המלח, עד שהתערובת נעשית סמיכה למדי, ואז מאפשזים במקרר.
בעולם אידיאלי, רצוי לשים את זה במקרר ללילה, ואז לעשות מזה קציצות מסודרות כאלה, ולטבול כל קציצה בעוד פירורי לחם, ולטגן במחבת עם שמן רותח.
אבל, רובנו לא חיים בעולם אידיאלי, ולכן אפשר גם לשים את זה במקרר רק עד שהתערובת די יציבה, ואז פשוט לשים כפות גדושות של תערובת בתוך השמן הרותח ולשטח מעט, ואז אולי יצאו קציצות קצת פחות "מושלמות", אבל בכל זאת טעימות מאוד.
המתכון המקורי דורש להגיש את הקציצות בתוך רוטב עגבניות (כמו כזה של פסטה). מניסיוני האישי, בערך חצי מהאנשים אוהבים אותם ברוטב, וחצי מעדיפים בלי רוטב, אז אני בדרך כלל עושה חצי חצי.
כמובן שזה חצי-חצי מתוך הקציצות ששרדו אחרי שכמה חוסלו מיד כשהן יצאו מהטיגון, כי הן טעימות בטירוף.
הקציצות, אגב, גם ממש טעימות כשהן קרות, ואפשר אפילו לעשות מהן סנדוויץ'.