אני בהחלט מבין את גישתך. יחד עם זאת,
יש יוצאי דופן רבים, הן באגד והן בדן. כך למשל עבדנו כמו משוגעים למצוא את 666-400. הוא לא מופיע בשום רישום, אך הן צביקה - מנהל ארכיון אגד בירושלים והן אני זוכרים את 666-400 בוודאות גמורה כשייך לסניף גונן. בנוסף לכך, אוטובוס דן שעלה על הכביש נניח בשנת 1969 בסדרה 36, יכול היה לנסוע עוד בשנת 1982 בהיותו בן 13 והרי ידוע שטייגרים של דן הגיעו גם לגיל 20 על הכביש ! בדן ובהמקשר נסעו תמיד יותר שנים עם אוטובוסים מאשר באגד על פי הנתונים. שים לב שהחלונות באוטובוס השרוף נראים מודרניים כמו בסדרה 36-284 עד 36-307. אלו כולם ממודל 1964 ובשנת 1982 הם היו בני 18, כלומר בהחלט אפשרי שחלקם עדיין היה בתנועה. בנוסף, העדיפו בדן ובאגד לשלוח לשכם להסעות וללבנון אוטובוסים יחסית ותיקים כי היה חבל על החדשים יותר. בקליפ של אברהם פררה שצולם ברחובות תל-אביב בשנת 1969 (עם השיר גיל-גל) נראים אוטובוסים מסוג סופר-וויט משנות יצור של תחילת שנות ה-50. ידוע לי שגם בשנת 1972 עדיין היו סופרים בודדים בדן בשרות רגיל ! השוסון האחרון שנסע בדן היה 36-254 והוא נסע בקו 4 עד לאמצע ינואר 1973 ! הוא היה למעלה מבן 20 כאשר הושבת. לכן אין לומר בוודאות שטייגרים של דן ישנים ועלומים לא הגיעו ללבנון כי הם כן הגיעו. 36-778 חסר לנו ברשימות ואף לא מופיע בכלל בקובץ של משרד הרישוי. אבל גם 666-400 (ראה לעיל) לא מופיע ברשימות או בקובץ של משרד הרישוי אבל אנחנו זוכרים אותו בוודאות מוחלטת ! הרשימות של דן נעשו מן הסתם לאחר שנת 1982 על ידך, אני מניח. וגם הרשימות של חברת דן היו ידניות בתחילה ולא ממוחשבות. המיחשוב הגיע אלייהן רק בשנת 1992 וצפונה. לכן יתכן ש- 36-778 היה קיים ברשימות שנעשו בקואופרטיב עצמו לפני 1982 ?! יש לעיתים קפיצות בלתי מוסברות במספרים הפנימיים כפי שהסברת לי זאת בעבר. מה ההסבר? אנחנו כנראה לא יודעים הכל. אני רק מעלה השערה שבמסגרתה יתכן והשרוף הוא 36-778 אך יתכן גם שלא. בוא נקוה שמישהו בחברת דן מכיר את הסיפור של השרוף על חוף דאמור ויוכל לשפוך אור נוסף. אני מניח שיש בדן אנשים שמכירים את הארוע בדאמור. לי זה נראה כמו פיגוע ששבר את הציר הקדמי של הרכב - דבר שאיץ את דן לא לגרור אותו חזרה לארץ, אולי מפאת חוסר כדאיות כלכלית אם הרכב היה ישן במילא, הוא חוסר אפשרות להחזירו ארצה עקב אילוצים טכניים או אחרים. נקוה שנוכל להתקדם בחקירה ולזהות במדוייק את המכונה ! ערב טוב מירושלים !
אביה.