פייסבוק חסמה את חשבוני עקב חשש לפריצה

ayala1234

New member
פייסבוק חסמה את חשבוני עקב חשש לפריצה

אתמול בבוקר קיבלתי הודעה מפייסבוק למייל שלי, שהחשבון שלי נחסם עקב חשש לפריצתו.
">We locked your account because it might be compromised. Here's how you can get back in"
נתבקשתי לשלוח צילום מסמך מזהה שלי לפייסבוק, ולהמתין לבדיקתו ע"י פייסבוק, כדי לפתוח לי את החשבון.
וכך עשיתי: שלחתי צילום של רישיון הנהיגה שלי (פעמיים! באחד מהם יש צילום שלי מחזיקה את הרישיון) - אבל מאז אין קול ואין עונה.
לא ברור לי כיצד ניתן לזרז את בדיקת הצילום שלי, ואין לי כל דרך להיכנס לאתר של פייסבוק (מייד מופיעה הודעת החסימה).

מה עושים?
איך ניתן לזרז זאת?
איך בכלל ניתן ליצור קשר עם פייסבוק, שלא דרך האתר שלהם?

אני מודה מראש לכל מי שיכול לעזור, כי זה מאד דחוף לי !!!
תודה רבה!

ayala1234

New member
נוסח ההודעות מפייסבוק

בהתחלה הופיעה ההודעה הזו:
Someone May Have Accessed Your Account
Recently, there was a security incident on another website unrelated to Facebook. Facebook was not directly affected by the incident, but your Facebook account is at risk because you were using the same password in both places.

To secure your account, you'll need to answer a few questions and change your password. For your protection, no one can see you on Facebook until you finish.

ואח"כ ההודעה הזו:
To confirm your identity, please log in from one of these browsers you have used before:

IE for Win7 (March 26 at 2:03pm)
Chrome for Win7 (March 26 at 1:07pm)
Chrome for Win7 (March 24 at 2:14pm)
Alternatively, you can Upload a photo ID to confirm your identity.

כלומר, אני מבינה שבהתחלה התבקשתי להיכנס לפיסבוק דרך גוגל כרום או אקספלורר, ולחילופין - להעלות תמונת ת.ז.
מה שלא הבנתי הוא, כיצד אני יכולה להיכנס לחשבון דרך כרום או אקספלורר אם החשבון נעול?
ולכן העלתי תמונת ת.ז. - וכאמור, ללא הועיל.
האם אני מפספסת משהו?

אני מודה-מודה-מודה, לכל מי שיעזור לי בבקשה.
תודה!

shoosh2607

Member
מנהל
אז ככה

1. בהודעה הראשונה כתוב על שאלות אבטחה. שלחו לך כאלו?
2. במידה ולא, ושלחת צילום רשיון זה לוקח כשבועיים עד שהחשבון משתחרר.
ולצערי, אין למי לפנות או מה לעשות בזמן הזה. פשוט להמתין בסבלנות

ayala1234

New member
תודה רבה שוש

לא, לא שלחו לי שאלות אבטחה, כי מייד הופיעה ההודעה הבאה, לפיה עלי לנסות להיכנס לאתר דרך גוגל כרום או אקספלורר,
וברור שאני לא יכולה להיכנס , כי אני חסומה - אז לא הבנתי מה פשר ההודעה הזו. יש לך מושג מה פשרה?

זה לוקח שבועיים עד שהחשבון משתחרר? שבועיים?! אמאל'ה ...
זה ידוע לך מניסיון?

shoosh2607

Member
מנהל
ההודעה הזו

היתה נסיון שאולי הם יזהו אותך ממחשב שבו השתמשת לאחרונה (זה לא סתם דפדפן אלא הדפדפן הספציפי על המחשב הספציפי מממנו נכנסת בעבר) וכנראה זה לא צלח.
מנסיון של אחרים פה בפורום (לא שלי). תעשי חיפוש על הודעות עם ״תעודה מזהה״ ותראי תגובות של אחרים.
דרך אגב - לאן שלחת את התעודה? היה טופס או סתם כתשובה למייל הזה? מאיזו כתובת הגיע המייל הזה?

ayala1234

New member
תודה. שלחתי את רישיון הנהיגה דרך האתר

תוך הסוואת מספר תעודת הזהות שלי , כך שראו רק תמונה + שם (בעברית ובאנגלית).
ואז קיבלתי מייל מהכתובת הזו

nfo+[email protected]

לפיו הם יבדקו את הצילום, וגם דרך המייל הזה שלחתי שוב ...
זה נראה לך מייל פיקטיבי של מתחזה?

למעלה