השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל: [email protected].

נא לא לנהל דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סופ"ש נעים וטעים,
ו שתי, ברונו והחתולית
 

החתולית

New member
ברנר - בר עם אוכל

ברנר- בר חדש ברחוב ברנר2, המיקום איכלס בשנות ה-90 את החצר הכי שוקקת בעיר, עם "אלי אולי", הבר מסעדה של אנטוניו מנסה.

הבעלים של ברנר החדש, הם אנשי לילה ומסעדנות ותיקים, ביניהם וג'ו מרסיאנו מ "קנטינה" שגם אחראי על התפריט במקום. חברו אליהם הבמאי והתסריטאי (שניסה להיות פוליטיקאי) רני בלייר, וצלם האופנה דודי חסון.


על אף שברנר מוגדר כ- "בר", יגישו בו תפריט יין איכותי ותפריט אוכל שהרכיב ג'ו מרסיאנו, המשלב מוצרי מעדנייה (דגים, בשרים, גבינות וכו') ומוצרים טריים.

מנות לדוגמא: מבחר ברוסקטות עם ירקות, בשרים ופירות ים (53-37 ₪), ירקות כבושים: זיתים מפרובאנס, ארטישוק א-לה-רומאנה ופרי הצלף (31 ₪), צלחת גבינות ודבש (53 ₪), סרדין קוקה, אריסה, לימון כבוש טרי וסלט עשבים (35 ₪), קפרזה אורטיז: עגבניות שרי, מוצרלה, בזיליקום ואנשובי (45 ₪), סלמי טוסקני וזיתים שחורים (43 ₪), פרושוטו ופרמזן (54 ₪), מוסלין כבד עוף, פסטו תרד וג'לי שאטה (45 ₪), קרפצ'יו סינטה וכמהין (53 ₪), רוסטביף, שום קונפי, גמבה כבושה, קורנישונים וחרדל (47 ₪), חזה אווז צלוי, אבוקדו, עגבניות ורוטב חרדל (61 ₪).

במהלך השבוע אורחים שונים מתקלטים בבר, בערב שמארח חברים ולקוחות..

ברנר פועל 7 ימים בשבוע החל משעה 19:00 בערב ועד מאוחר בלילה. המטבח פתוח כל יום עד 1:00 או יותר מאוחר. בשעות הבוקר והצהריים המקום מארח אירועים של עד 150 איש, בגן ובאולם הפנימי.
הזמנות שולחן לערב נשמרות עד השעה 20:30. הזמנת מקומות על הבר עד לשעה 20:00.
 

החתולית

New member
שיין אנד שרפ

במרפסת של מסעדת שיין אנד שארפ יעמדו מנגלים, סיח שווארמה ועוד הפתעות.

בנוסף לתפריט הרגיל יוגש תפריט ספיישלים שיכלול:

שיפודי ענק של 200 גרם מסוגים שונים כמו:
פרים (54), פילה (78), חזה עוף טנדורי (49), סלמון (68), נתח קצבים (74), קבב טלה (68) ועוד.

מנות ישראליות כמו חומוס (25), סלט ערבי(26), כרובית בטחינה (19) ועוד.

בנוסף דיל של 1+1 על כל הבירות מהחבית.

איפה?
תוכלו לבחור אם לשבת במרפסת הפתוחה , בחלל המסעדה או לצד בר המסעדה או אפילו לחגוג בבר "פטרון" הצמוד למסעדה.

יום העצמאות- 12:00 בצהריים ועד הלילה.
 

החתולית

New member
לוקה

בערב יום העצמאות תחגוג לוקה בארוחת גריל איטלקית מיוחדת ברוח החג.

בין הספיישלים שיוגשו על ידי השף דוד גרויסמן- מיקס גריל איטלקי הכולל טריו בשרים של נתח שפיץ צ'אך עם פירה שורשים, אנטריקוט השף עם קונפי שום, ופילה בקר ברוטב יין מרסלה לצד סלט איטלקי קלאסי של חסה צלויה על הגריל, עם עגבניות גריל, שורשים צלויים וגילופי פרמז'ן.
הארוחה תוגש לצד יין איטלקי מבעבע ללא תחתית במחיר מיוחד של 125 ₪.
 

החתולית

New member
מיטבול

בערב יום העצמאות, יום שני ה- 15.4.13, תפתח מסעדת המיטבול את שעריה ותערוך חגיגת עצמאות ישראלית הכוללת הצדעה ליינות ישראלים.

במסגרת החגיגה תינתן הנחה של 20% על הזמנת בקבוקים וכוסות יין ישראלי. החגיגה תחל בשעה 20:00 ועד אחרון הלקוחות. (שעות פתיחת המסעדה: 12:00- אחרון הלקוחות).

לכבוד יום העצמאות החליטו במסעדת המיטבול לאפשר לקהל הלקוחות לרכוש בשר טרי להכנה בבית. בין השאר, ניתן יהיה לקנות במסעדה בוצ'ר שהינו נתח פרימיום, במשקל של 1 קילו או 2 קילו של סינטה, פילה או אנטריקוט, שיפודי פרגית, קבב טלה ועוד.

הבשרים המוצעים (מגיעים כל אחד באריזה שונה לפי הכמות וסוג הבשר):
שיפודי פרגית 60 ₪ לקילו
קבב טלה 65 ₪ לקילו
נתח בוצ'ר ארוז במשקל של קילו או שני קילו:
אנטריקוט 150 ₪ לק"ג , 300 ₪ ל-2 קילו
סינטה 160 ₪ לק"ג, 320 ₪ ל- 2 לק"ג
פילה 290 ₪ לק"ג, 360 ₪ ל-2 לק"ג
מיטבול בקר- 61 ₪ לק"ג
מיטבול כבש- 65 ₪ לק"ג
מיטבול צ'יפטולה- 68 ₪ לק"ג – המבורגר טחון עם פלפלי צ'יפטולה חריפים
מיטבול קומבינציה 83 ₪ לק"ג- תערובת של בקר, כבש, שום קונפי, צ'ילי חריף וגבינת פרמז'ן
אנטריקוט 150 ₪ לק"ג
סינטה 160 ₪ לק"ג
פילה 290 ₪ לק"ג
 

החתולית

New member
מטבח לילה

מסעדת "מטבח לילה" תערוך משתה של ממש בערב יום העצמאות.

השף יואב בלימן יגיש תפריט מובנה ברוח חג העצמאות.
בין המנות בתפריט ניתן לראות מנות כמו צלחת שיפודים מפוארת הכוללת שיפודי אנטריקוט, נתח קצבים ופרגית, מסבחה עם שעועית לבנה וטחינה עם קלאמרי צרוב ומנות רבות נוספות.

ברוח החג והמשתה יוכל כל סועד שהזמין את התפריט המיוחד, להמשיך ולבחור מנות כאהבת נפשו וכל זאת במחיר של 100 ₪ בלבד לסועד.

בנוסף לתפריט מנות המשתה, יוצע תפריט יינות ישראלי מגוון ואווירת חג שמחה וצעירה.
 

החתולית

New member
חנות האוכל יוחנן

לרגל החג יצר השף יוחנן תפריט מיוחד:

סלטים ל"על האש" - ב- 6 ₪ ל 100 גר' (המלצה לסועד כ- 250 גרם):
חציל בלדי בגריל ביוגורט, בצל סגול, גרידת לימון וקריספי נענע
חציל קלוי, לבנה ועגבניות שרי
קולסלאו כרוב סגול, מיונז ג'ינג'ר
עגבניות, פלפל ירוק חריף, בצל סגול ופטרוזיליה בתיבול שום, שמן זית ולימון
עלי חסה רומית ורוקט בוינגרט בלסמי
טחינה אתיופית
טבולה, עשבי תיבול וסלרי
פלפלים ירוקים חריפים על הגריל בשמן זית ומלח עשבי תיבול


בשרים מוכנים לצלייה (המלצת מנת בשר לסועד כ- 250 גרם):

סטייק אנטריקוט ארגנטינאי משויש ומיושן במרינדה של שמן זית ורוזמרין 250 גרם 50 ₪ ליחידה
המבורגר יוחנן מצלעות בקר מזן "בלאק אנגוס" קצוץ גס - 20 ₪ ליחידה
קבבוני סינטה עם בצל סגול ופטרוזיליה - 6 ₪ ליחידה
סטייק פרגית במרינדת סויה סילאן וג'ינג'ר - 7 ₪ ל 100 גרם
סטייק פרגית במרינדה פיקנטית בסגנון קייג'ן - 7 ₪ ל 100 גרם
שיפודי פילה סלמון אטלנטי ברוטב טריאקי - 20 ₪ שיפוד
שיפודי ירקות וטופו במרינדה צ'ילי ומייפל, זוקיני, בצל סגול פלפלים ועגבניות שרי - 10 ₪ שיפוד

מתוקים:
טפיוקה בחלב קוקוס עם פאפיה מיובשת ומלון טרי - 20 ₪ מנה
מלבי וסירופ ורדים - 19 ₪ יחידה
סלט פירות טריים מרענן במיץ תפוזים - 20 ₪ למנה

מהמעדניה:
עלי גפן - 3 ₪ יחידה
פלפל קלוי בשמן זית ובזיליקום - 7 ₪ ל 100 גרם
כרוב חמוץ חריף - 7 ₪ ל 100 גרם
זיתי יוחנן - 7 ₪ ל 100 גרם
לבבות ארטישוק בטימין ומלח עשבי תיבול - 12 ₪ ל 100 גרם
אגוזים חריפים בפפריקה ורוזמרין - 32/59 ₪

הזמנות לתפריט יום העצמאות יתקבלו עד יום ראשון 14.4.13 בשעה 15:00.
 

pix37

New member
גבינות, ארטישוק ואנשובי

רק מה שמפורט בצד שמאל למעלה בתפריט המצורף.

אם כבר מגיעים לטבעון מבחוץ שווה לאכול בטאנטי באצ'י (או באחת מהחלופות הנהדרות האחרות בסביבה) ולהגיע לשם להמשך.
 

pix37

New member
בקבוקים - אתמול בערב - נפלא

הגעתי אתמול מאוחר יותר מהרגיל בסביבות 22:00 והמקום היה מפוצץ - חבורות, זוגות, ויחידים צעירים, מבוגרים בקיצור המון אנשים שפשוט הסתובבו עם כוסות יין והיו נחמדים אחד לשני (תפסתי והשתתפי בכמה שיחות מרתקות - החל מת'אצ'ר בעד ונגד וכלה בהבדל בין המדע הבדיוני של היום לזה של שנות השבעים, וכמובן דיוני הפריפרייה הבלתי נמנעים על המורים בתי הספר ומתי סוף סוף תהיה לנו רכבת).

פגשתי גם כותבים נוספים בפורום - במפגש מעניין וכיפי.

שתיתי -
לבן - טריבו ויוניה 2010 - יין ארגנטינאי לבן ומוזר שיותר מכל הזכיר לי פיצה - היה לו מן ריח לוואי של פטריות טריות ואדמה - נחמד אבל לא נראה לי שאזמין אותו פעם נוספת - 17 ש"ח.

כוס של גלנמורנג'י סינגל מאלט - 25 ש"ח - מעט מים והמון הנאה גדולה מאחד הויסקי הנחמדים ביותר שיש (בלי קשר למחירו הידידותי מאוד).

כוס פורט - סאנדרסמן ריזארבד - 19 ש"ח - היין הכי מעורר השראה שאני מכיר, מתוק אבל מורכב, פשוט יין שעושה חשק לכתוב.

לקראת סוף הערב כשכבר הייתי לקראת חזרה - סמדר בעלת המקום המליצה בחום על יין דולצ'טו דה אלבה 2011 מאיטליה - ביקשתי וקיבלתי טעימה - אבל לצערי פחות התחברתי אליו - הוא היה לי חומצי מידי (בעיקר אחרי הפורט) אנסה לתת לו בעתיד הזדמנות נוספת.

טעמתי גם סטילטון נהדרת - לא יודע מאיפה הם השיגו אותה אבל החריץ הספציפי הזה היה פשוט נפלא - שוב אוסף של ניגודים גבינה שמנה מאוד וכרמית יחד עם נגיעות העובש שנתנו חריפות נעימה מאוד פשוט גבינה נהדרת.

לקחתי גם בקבוק של פורט למשרד ועוד גבינה הביתה ודיוושתי שיכור קלות עד הבית. (העליות של טבעון נראות הרבה יותר קלות תחת השפעת אלכוהול).
 

googaf16

New member
תודה, היה לי מעניין לקרוא

במיוחד בהתחשב בכך שכפי שכבר אמרתי לא פעם אינני חזקה בהבנת אלכוהול ומוצריו.

ובלי קשר, אני חייבת לומר שאני נהנית מכך שכשאתה אוהב מקום אתה מבקר בו הרבה וכותב עליו כאן, בייחוד כשמדובר במקום שכנראה לא אגיע אליו מפאת מרחק.
 

החתולית

New member
נפטרה בתיה יום טוב ממסעדת בתיה

היא יסדה את המסעדה בשנת 1941, ועד גיל 85 עוד עבדה במסעדה ברח' דיזנגוף.

בשנה שעברה נסגרה המסעדה, ונפתחה שוב במיקום חדש ממש לאחרונה.

בסוף השבוע נפטרה בתיה סימן טוב בגיל 94.

יהי זכרה ברוך


http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/1.1993102
 
למעלה