התייעצות הפעלות בימי הולדת

התייעצות הפעלות בימי הולדת

(אני מעתיקה לעוד פורומים, אתכם הסליחה על הכפילויות) -

אני מספרת סיפורים לילדים ועם ילדים , תיאטרון בובות, אביזרים,תנועה, מוסיקה ...
רוצה להיכנס לתחום ימי ההולדת ואשמח להתייעץ כדי להכיר את התחום יותר טוב: לאיזה גילאים כדאי להציע את הפעילות ? (ז"א מאיזה גיל מקובל להזמין מפעיל).

האם פעילות של שעת סיפור ויצירה עם הפעלה כלשהי אטרקטיבית בעיניכם או שיש נטייה לסגנון אחר כמו משחקים של פעם, חפש את המטמון, יום הולדת לפי נושאים וכו' ?

אם הייתם בהפעלות ממש מוצלחות או ממש לא מוצלחות, אשמח לשמוע קצת מה היה טוב בעיניכם ומה לא .
מה הציפיות שלכם ממפעיל ביום הולדת, שממש ישתלט על הכל לבד או יש עזרה מההורים ?

כל הערה או רעיון נוסף יתקבל בברכה !!
אגב, אני בטוחה שיש הרבה הורים שזה לגמרי מיותר בעיניהם וזה ממש מקובל עליי (גידלתי עד כה שלושה ילדים בעצמי בלי הפעלות בימי הולדת !!) אבל יש גם הרבה שמחפשים ומבקשים את זה ואשמח לשמוע מהם !!.
תודה רבה מראש

Tula1

New member
מה שהכי מפריע לי אצל מפעילים זה (זהירות!!!

הרשימה ארוכה!!! בשלוש השנים האחרונות יצא לי לראות כמה וכמה הפעלות, מהן הגרועות שאי פעם חשבתי שאראה, וזה כי ילדיי בני 7 , 5 ופעוטה בת שנתיים שתצטרף בעתיד הקרוב לכל הסמטוחה הזו)
אז ככה:
הוולגריות.
הצעקות.
שפה עילגת.
הרבה "יאללה יאללה".
חיקויים עלובים של יובל המבולבל.
מוזיקה בפול ווליום כדי לנסות לרתק את הילדים.
מוזיקת מועדונים/זמרות גונחות/מזרחי.
נשים מבוגרות שנראות גרוטסקי עם 2 קוקיות ועיגולי סומק ובגדים צמודים ומבריקים בנסיון להראות "ילדות".אפילו הילדים לא נהנים מזה.
התיילדות. את זה אני הכי שונאת. ילדים בני 5 הם אנשים קטנים, למה לדבר אליהם כמו אל תינוקות?
בקצה השני של הסקאלה- בדיחות קרש/סטנד-אפ שילדים לא מבינים ומיועדות להתחנף להורים (המעטים שעוד נשארים בימי הולדת בגילאים האלה)
חוסר כבוד לילדים/הסתלבטות על ילדים (אחד המפעילים קרא לבן שלי במהלך כל ההפעלה: "ביסלי". בוא'נה ביסלי.רק כי הוא מתולתל. מיותר לציין שהילד,שהיה אז בן 3 , לא הבין מה רוצים ממנו.גם אני, שידועה בחוש הומור בריא מאוווווד, לא מצאתי שום חן במפעיל הזה וביציאה שלו.)

אהבתי אצל מפעילים-
חן, חיוכים, רוגע, גישה לילדים, כבוד לאינטליגנציה של ילדים.
התאמת הפעילות לגיל הילדים.
שיתוף כל הילדים כולל הביישנים יותר.
שפה עברית נכונה, בלי שגיאות ובלי שפת של צ'כונה.
תכנים עשירים
מוזיקה שמתאימה לילדים או אם חייבים איזה שהוא להיט עכשווי- שיהיה מותאם לאזניים צעירות (ולא בריטני גונחת ורוטטת).
הומור, אבל לא נמוך.

בטח יש עוד, אבל כבר מאוחר....מקווה שעזרתי קצת.

לגמרי

יש מפעילים מדהימים ויש כאלו שזו פשוט בושה וחרפה ועלבון לאינטליגנציה ולכבוד האנושי.

אני מאחלת לטובים שבמפעילים שגשוג ושפע פרנסה!

יש לי ציפייה אחת ויחידה ממפעילה

(אגב, מעולם לא הזמנתי מפעילה ליום הולדת, ואני מדברת רק על אלה שראיתי בימי הולדת שהוזמנו אליהם): שתהיה נחמדה לילדים. לכל הילדים. שתראה מעל לשורה של הילדים שמשתפים פעולה, ויושבים במעגל, וצועקים כשאומרים להם, גם את אלה שעומדים בצד ומתביישים, כם את זה שיצא לטיול חולמני מסביב, גם את אלה שממש רוצים אבל לא מצליחים להכיל את הרצון הזה וזזים, קופצים, מרעישים.
שתוכל לגשת אליהם ולשתף גם אותם, לא בתור מחנכת או גננת כי זה לא תפקידה וגם לא בתור פקידה שרק באה לעשות את היומית שלה ולהסתלק. פשוט לספור גם אותם. ואם אני נשמעת עצובה, זה רק בגלל שלא פגשתי כאלה. לפחות לא שזכור לי. הילדים ה"מחונכים", ה"טובים", אלה שמתיישבים במעגל וכו', אולי מקבלים את מנת ההפעלה שלהם אבל הילדים החולמניים ואלה עם הקוצים בטוסיק - לא. ואני לא מדברת רק על הילדים שלי.

לי יצא לפגוש כאלו

ולרוב (ממה שךי יצא לראות) הם אלו שבאו מתוך החינוך הפורמלי יותר, כמו מורים לחינוך גופני ואז הם מקפידים על כך ש"לא כל הזועק- ראשון" ועל הנראות של כל הילדים.

מה שכן, הם לא הרוב המייצג, למרבה הצער.

אoיה

New member
איזה ציפיה מרגשת

בתור האמא של ההוא עם הרגישות יתר שלא יכול להכיל למרות שבבית לבד הוא משתתף יופי, מעטות הפעמים שבאמת יש סבלנות לילדים 'האלה'.
הלוואי.

דודולי

New member
יש כזה

אחד (שאני מכירה, מקווה שיש עוד)
קוראים לו פיסטוקי. אתן מוזמנות לגגל עליו ולקרוא את האני מאמין שלו באתר שלו.
מכיוון שראיתי אותו בשתי הפעלות אני יכולה להעיד שלהתרשמותי, אלה לא רק מילים שכתובות שם.
רואה את הילדים
מרתק אותם בלי לרדת נמוך
מתייחס לזה שמפריע, לזה ששותק, לזה שנתקע פתאום באמצע ההמולה ולא מצליח למצמץ...
כמעט ולא ראיתי אצלו ילדים שפורשים הצידה ואלה שכן, הוא ראה והגיב אליהם

ראיתי אותו פעם בהפעלה אצל חברה ואשכרה הלכתי לקחת מגנט ושמרתי על המקרר
בתחילת השנה פיץ הלכה ליומולדת ראשון בכיתה א' וידעתי שהיא לא תתן לי ללכת הביתה. כמעט רקדתי משמחה כשראיתי אותו שם. בשבילה, אבל גם בשבילי. בחיי שנהניתי

Arfilit

New member
מצאתי רק קבוקי ופיסטוקי -

זה זה?
אם לא - תני לי נא עוד פרטים - אני מחפשת מישהו ליומולדת לשני בני 7 (כיתה א').

דודולי

New member
אז חיפשתי ומצאתי שוב

האתר שאני ראיתי בשנה שעברה כבר לא עולה. עולה אתר אחר שכתוב שהוא בבניה ואין בו תכנים (חבל, כי כאמור התרשמתי לטובה מהדרך שבה הוא מציג את עצמו...)
אבל פרטי התקשרות כן יש שם. בהצלחה:

הדר לצ

New member
מסכימה עם אלה שמעלי ומוסיפה

ברוב ימי ההולדת הרעש הוא פשוט בלתי נסבל.
עד כה המפעילים שבחרתי בהם לימי ההולדת של הילדים שלי הפעילו בלי הגברה אבל ממש נדיר למצוא כאלה.
אם את מספיק מעניינת יקשיבו לך גם אם תלחשי.

עוד דבר שמפריע לי הוא חלוקת פרסים תוך כדי "רק למי ש". לא לכולם מתחשק לעשות את מה שזה לא יהיה ואם גם ככה הפרסים האלה הם מאעפנים תחלקו כבר לכולם ואז הביישנים לא יצטרכו להתבאס פעמיים.

יעלי9

New member
ימי הולדת

מפעילים מזמינים מגיל 4-5, בגילאים האלו הילדים כבר בגן עיריה ולא חוגגים להם יום הולדת אישי בגן. גם מבחינה חברותית כבר יש יותר טעם לעשות ארוע עם הרבה חברים.
אני מסוג ההורים שמצפה שהמפעיל ישתלט על הכל ואני רק אדאג לכיבוד. אין לי רצון או יכולת לתפעל את הילדים ולכן אני מוכנה לשלם למישהו שיעשה את זה.
מצטרפת לקודמותי בכך שאין לי סבלנות למפעילים הצעקניים. מחפשת מפעיל שישמח את הילדים, בפעילות שלא תשאיר אף אחד מתוסכל בסוף ואם לא תהיה תחרות עם מפסידים - אפילו יותר טוב.
שאלות שהייתי שואלת אותך כאמא שמחפשת מפעילה, לגבי תיאטרון הבובות - אם את מאחורי המסך ושנים או שלושה ילדים מאבדים את הסבלנות, מה קורה? איך תשימי לב ואיך תתמודדי? יהיה גם חלק בו הילדים משתתפים באופן פעיל או שהם רק צופים?
את לא צריכה לענות, זה פשוט מה שעלה לי לראש.

תודה לעונות עד כה ואני כמובן מסכימה עם

כל מילה ומקפידה גם היום, כשאני עושה שעות סיפור (בגנים, ספריות וכו) להקפיד על ווליום סביר , שפה נכונה, התייחסות נכונה לילדים ובמיוחד לפחות מתבלטים ועוד דברים שהזכרתן.
האם לדעתכן יש מה להציע לילדים גדולים יותר ? הכוונה לא שעת סיפור ויצירה ביומולדת אלא משחקים שונים, הפעלה לפי נושא וכו (כלומר בלי תיאטרון בובות, לא שעת סיפור) ? מה הגיל המקסימלי שהורים עוד מזמינים הפעלה ??

תודה

כרמיון

New member
לגבי הפעלות לילדים יותר גדולים

יש מקום לזה. אז זה באמת יותר הפעלה לפי נושא, לכיוון של איזו מומחיות, משהו שהם לא עושים במסגרת הכיתתית.

אני אתן לך דוגמא מהמקום שאני גרה בו: יש כאן בחור שמוכר משרוקיות-ציפורים (משרוקיות מקצועיות שמדמות קולות של ציפורי-שיר, וכששורקים בהן, הציפורים באות). אז הוא גם עושה הפעלות לילדים בימי הולדת ואירועים, עם המשרוקיות: מדגים את הפעולה שלהן, מסביר עליהן ואולי גם קצת על ציפורי השיר באופן כללי, נותן לילדים לנסות, מחלק בסוף לכל ילד משרוקית... אני לא יודעת מה הגיל המכסימלי של ילדים שהוא עובד איתו, אני מניחה שלאורך ביה"ס היסודי ילדים יכולים ליהנות מההפעלות שלו. זאת דוגמא להפעלה שאפשר להציע לילדים יותר גדולים יחסית.

בטח אחרות יכולות כאן לתת דוגמאות להפעלות מקובלות ונפוצות יותר שמתאימות לילדים בגיל יסודי/חט"ב.

ואגב, לא השתתפתי עד כה בשירשור, ועכשיו רציתי לציין משהו שהפריע לי בהפעלה שהייתה לפני חצי שנה ביום הולדת של ילדה מהגן של הבת שלי: הומור שלא מתאים לגילם של הילדים ולא מתאים בכלל, והפחיד אותם. היה שם בחור שעשה לילדים 'מופע' שבו שיחק עם לפידים, והיו לו בדיחות כמו: "מה אני יכול לעשות עם הלפידים האלה? אני יכול... לשרוף שיער של ילדה!" אחרי הבדיחה הנ"ל הוא קירב את הלפידים לשיער של הבת שלי, שישבה בשורה הראשונה, והיא נבהלה וברחה אחורה. עכשיו, אני בטוחה שהוא עשה את זה בדרך בטיחותית מהבחינה הזאת שהוא לא באמת קירב את זה למרחק שהיה יכול לשרוף לה את השיער. אבל לא מבהילים ככה ילדה. ההורים של הילדה שהייתה לה יום הולדת היו צריכים להרגיע את הבת שלי - "זה לא באמת, זה בצחוק" וכו'. מבחינתי, המפעיל עשה את הפדיחות שלו ולא הייתי ממליצה עליו להפעלות.

מפציעה

New member
אשמח לקבל במסר פרטים של המפעיל

לא זה השורף
. השני, זה עם הציפורים (הבת שלי בחוג צפרות בבית הספר. זה יכול להיות אחלה רעיון להפעלת יומולדת).

למעלה