סלט ארוחה קומפלט, רק הקינוח חסר
הרכיבים :
הכנה לסלט:
1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור
לסלט:
1 כוס בורגול, מושרה במים רותחים ומסונן
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (30 דקות של בישול במים אמורות להספיק, רק אל תמליחו אותן לפני הבישול)
1 חופן אפונה, חלוטה
2 עגבניות קצוצות
2 מלפפונים קצוצים
חצי חבילת עירית גזורה לפיסות באורל 5 ס"מ
1/2 כוס יתדות שקדים קלויות
1/2 כוס חמוציות
1 כף גדולה פטרוזיליה קצוצה
לתיבול:
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון
אופן ההכנה:
מתבלים את קוביות הבטטה במלח ופלפל שחור
ואופים אותן בתנור בחום גבוה (בערך 200 מעלות) עד לריכוך (20-30 דקות).
מקררים
מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בקורט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
המלצה: ממתינים כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתערבבו וייספגו.