השבוע נשרשר מתכונים לסלטים בריאים ורעננים, הכי קיץ שיש

חנהפ

Member
השבוע נשרשר מתכונים לסלטים בריאים ורעננים, הכי קיץ שיש


 

חנהפ

Member
סלט ארוחה קומפלט, רק הקינוח חסר


הרכיבים :

הכנה לסלט:
1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור

לסלט:
1 כוס בורגול, מושרה במים רותחים ומסונן
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (30 דקות של בישול במים אמורות להספיק, רק אל תמליחו אותן לפני הבישול)
1 חופן אפונה, חלוטה
2 עגבניות קצוצות
2 מלפפונים קצוצים
חצי חבילת עירית גזורה לפיסות באורל 5 ס"מ
1/2 כוס יתדות שקדים קלויות
1/2 כוס חמוציות
1 כף גדולה פטרוזיליה קצוצה

לתיבול:
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון

אופן ההכנה:

מתבלים את קוביות הבטטה במלח ופלפל שחור

ואופים אותן בתנור בחום גבוה (בערך 200 מעלות) עד לריכוך (20-30 דקות).

מקררים


מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בקורט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.


המלצה: ממתינים כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתערבבו וייספגו.
 

בילבי

New member
מתכון לסלט פלפלים אדומים(גמבות) קלויים

מצרכים:
5 גמבות אדומות
5 שיני שום חתוכות דק דק בסכין
שמן זית בנדיבות
חומץ (לסלט זה יותר מתאים חומץ מאשר לימון)
מלח
פלפל שחור גרוס
&nbsp
שוטפים היטב את הפלפלים עם סקוצ`.
קולים פלפלים על רשת על אש בינונית תוך הפיכה תמידית, (לחוששים ללכלך את הכיריים, ניתן להכניס על תבנית לגריל התנור החם, אבל המלצתי היא לקלות על אש פתוחה. ההבדל בטעם ניכר מאוד).
לבדוק ולהפוך מדי פעם כדי להימנע מחריכת בשר הפלפלים, כשמוכנים, מכניסים לשקית וקושרים להזעה לכרבע שעה. מקלפים את הקליפה.
חותכים לחצי, מסירים את ראש הגמבה עם הגרעינים ומעבירים למסננת לכשעה (הגמבות מפרישות נוזלים). מניחים על קרש חיתוך וחותכים רצועות של כסנטימטר. מעבירים לכלי, מתבלים, מערבבים. מוכן.
&nbsp
* אני משדרגת עם הוספת רבע פלפל חריף פרוס דק דק.

 

לינדה7

New member
ענקית לחנה"לה ולבילבי על המתכונים


חנה"לה הסלט מענין ומיוחד ..

ביליבי תודה על המתכון אהבתי


ערב נעים .
לינדה
 

לינדה7

New member
את המתכונים לסלטים העלתי למאמרים


חנהפ ובילבי העלתי את המתכונים שלכם למאמרים בקטגוריה "סלטים"
תודה מראש על השיתוף מכל הלב.
לינדה
 
למעלה