מסגרות, ליום רביעי

להשאיר ילדים לבד בגן??

לפני שלושה חודשים רשמתי את המתוק שלי (בן שלוש ושלושה חודשים) לשני גני עירייה בעיר מגורינו אחרי שביקרתי במספר גנים.
לפני שבועיים קבלתי שיבוץ בגן שהוא במרחק של דקה מהבית, ונאמר לי שם שהגננת טובה (היא שלושים שנה גננת.... טובה או לא טובה - היא בטוח שחוקה בטירוף!!)
למרבה הפלא, הייתי גם בגן הזה בביקורי הגנים שלי לפני הרישום וכך קרה: הגננת הראתה לי את הגן, הילדים (35 ילדים) צפו בטלויזיה, והעוזרת גננת הייתה במטבח והכינה להם את ארוחת העשר. וככה מצאתי את עצמי עם הגננת והעוזרת במטבח כשהילדים בעצם לבד.
אמרתי זאת לגננת והיא ענתה לי:" זה בסדר - הם ילדים ממש טובים".
זה הרגיש לי לא נכון. גם משאירים את הילדים לבד וגם עם טלויזיה???
ערערתי על השיבוץ לגן הזה אבל פעמיים דחו אותי. :(
מה אני עושה?????????????????????????????????????????????????????????
זה דבר נורמלי מה שקרה שם???????????

ראש העיר של פתח תקוה מודיע לגננות פעוטונים

איציק ברוורמן
פנייה למנהלות בגנים הפרטיים
לאור התרחיש שמבצע "צוק איתן" יימשך עוד ימים מספר, החלטתי לקיים את פעילות הגנים הפרטיים ללא מיגון, במוסדות החינוך הממוגנים של העירייה.
אנו פונים לכל מנהלות הגנים הפרטיים בהם אין מרחב מוגן, לפנות לעירייה החל ממחר בבוקר בין השעות 08:00-15:00
למס' הטלפון: 03-9052562 או 03-9052563
ערב שקט לכולנו,
איציק.

somethin

New member
מפנה מקום בגן מבוקש באם המושבות בפ"ת

מפרסמת בשביל חברה
אנחנו מפנים את מקומנו ב"גן יפעת" ברחוב דב ימיני בפתח תקווה. המקום הוא לספטמבר הקרוב לקבוצה של שנה ותשע עד שנתיים וארבע עם הגננת אילנית.
לכל המעוניין נא לפנות עליי לפרט

kramerkaren

New member
פחות נורמלי בעיני זה 35 ילדים

ישבו וראו טלוויזיה....
הגן אצלנו הוא חלל אחד גדול עם כוך מטבח\כוך ספריה\מחסנים ושירותים. הצוות מייחס לכל המתחם הפנימי כמתחם אחד ולכן יש מצב שהילדים פיזית בשטח המרכזי לבדם. אני רוצה להאמין שלא קורה שהם בחוץ לבד לגמרי, אבל מודה שאני סקפטית.
לגבי שחוקה - לא הייתי מכניסה לעצמי רעיונות. אין סיבה שגננת תהיה יותר שחוקה מרופא, נגיד, אבל אם היו אומרים לך שהרופא שלך 30 שנה במקצוע היית מאד מרוצה...
&nbsp

עונה פה בהרחבה

לדעתי יש שם כמה דברים שאינם תקינים:
&nbsp
השארת הילדים לבד-נראה שהגננת מתייחסת למקום כבייביסיטר ותוקעת מול הטלויזיה. לא לעניין בכלל. בעיני זה לא נורא אם זה כמה דקות אבל לא כבייביסיטר ולא לאורך זמן. אצלנו רואים טלויזיה רק בזמן הקרנה של די וי די מיוחד שקשור לנושא הנלמד או במסגרת יום סרט בקייטנה. פעם היו רואים בצהריים קצת מי שלא ישן והורדנו את זה.
&nbsp

עונה כגננת עיריה

אני מתלבטת מה לענות לך...היית שם 5 דק' וכבר החלטת על פי זה שהילדים ישבו וראו טלוויזיה והיא נכנסה איתך שניה למטבח הרבה מסקנות כולל שחיקה. אם הייתי נכנסת לכל גן ל5 דק', הייתי מצליחה בכל מקום לפסול על משהו...
נתחיל מהנחת עבודה- כמעט בכל הגנים שאני מכירה יש טלוויזי ומראים להם מידי פעם. זה יכול להיות קשור לנושא, זה יכול להיות שבאותו יום הילדים תוססים והיא החליטה שזה יעזור לאוירה להירגע, היה חם מידי בחצר, לפני רגע היה חוג+מפגש+אלוהים יודע מה, בקיצור- את לא יודעת מה הסיבה ומה השיקולים של אותה גננת להושיב אותם מול הטלוויזיה. אם זה מפריע לך, יש מקום להעלות את זה לדיון בשיחה ביניכן בתחילת שנה. לגבי השארת הילדים לבד, זה אכן לא תקין. אין לי מושג איפה המטבח ואיפה המקום שבו צפו הילדים, בדרך כלל, גם החללים של המטבח נמצאים בקשר עין למקום המרכזי של הגן. לרוב הגננות יש עיניים ואוזניים חדות מאד, ולא תמיד צריך להיות פיזית נוכחת בכל שניה אלא פשוט ערנית. הסייעת שלי תמיד בשוק שאני שומעת התנהלויות ודיונים של ילדים מקצה גן לקצהו (והגן שלי נחשב גדול), הערנות שלי נמצאת בשיאה ב-6 שעות הללו לכל מה שמתרחש מתוקף התפקיד שלי. זה לא שהם היו בחצר והצוות היה בגן, שזה משהו שאסור לעשות ומאד בעייתי בעיניי. בכל מקרה, גם את זה הייתי בודקת בתחילת שנה ומיישרת קו.
לגבי שחוקה- כמו קרן, אני חושבת שזה ממש לא קשור ואת מכניסה את עצמך לשיקולים שבכלל לא קשורים אלייך. לגננות כמו למורות יש שנת שבתון, יש חופשות רבות (שעליהם אתם מתלוננים אבל זה מה שעוזר לנו לא להישחק) שבהחלט מאווררות אותנו , יש לנו השתלמויות והרבה הדרכה כדי לא להגיע לרמת שחיקה. יש גננות שיכולות לחוש שחוקות גם אחרי עשור ויש כאלה שיהיו שלושים שנה וכוחן במותנן. זה לא מדד לכלום, הכל תלוי באישיות שלה ובמקצועיות שלה.
על סמך הדברים שכתבת, לא הייתי מבקשת העברה בכלל, יש כל כך הרבה דברים שאפשר לפסול עליהם ואם הורים אחרים מרוצים אז גם עם ההתנהלות לא פרפקט, כנראה שיש שם דברים טובים אחרים שלא ראית ב5 דק'. בתור אמא ל-3 מאד ביקורתית וגם גננת , אם הייתי פוסלת את הגננות של הבנות שלי על כל פיפס, הן היו נשארות דבוקות אלי כל החיים...אז אני מסתכלת על הטוב וברוך ה' לכל אחת יש את המעלות שלה בתחומים שונוים.
בהצלחה!
&nbsp

בייבה7

New member
אפשר לשאול כמה שנים את גננת?

&nbsp
עובדת היום בתפקיד טוב בחברה גדולה ולאור השעות והחופשות שוקלת לעשות הסבה..
אין ספק שמאוד מאוד אוהבת ילדים.. ויכולה בקלות להשתלב בתפקיד החדש.. השאלה אם כדאי? מה (בכל זאת) החסרונות של המקצוע?

סו ורד

New member
רק לגבי שחיקה

הגננת של בני הגן העירוני עבדה באותו הגן כמעט שלושים שנה והיא הייתה מתנה ענקית לכל ההורים. לא היה תחליף לנסיון, למקצועיות ולאהבה הגדולה שלה למקצוע.

בשנה שעברה היתה לנו גננת ותיקה מאוד - מדהימה, חכמה, רגישה, מציבה לילדים דרישות גבוהות וגם מפרגנת להם בלי סוף, ממש דבר אגדי. לא הראתה אף רמז לשחיקה, הלוואי שהיינו נשארים איתה עוד שנה.
&nbsp
השנה גם - היתה לנו סייעת בשנה האחרונה שלה לפני הפנסיה. אישה אנרגטית ברמות אחרות, אוהבת, מחבקת, גוערת כשצריך, מחזקת כשצריך - דמות חינוכית לעילא - בעצם כל מה שהיית מצפה לראות אצל גננת, ואילו הגננת היתה בשנה הראשונה שלה, ובלי שום קשר - מזעזעת באופן שלא קשור לניסיון, סתומה בצורה שכנראה לא תשתפר עם הזמן ובאופן כללי גרועה.
&nbsp
כך שוותק הוא מרכיב עם הרבה פנים ומאוד לא חד כיווני. הניסיון גם עם ילדים וגם עם הורים וגם בניהול צוות וניהול גן - הוא מאוד מאוד משמעותי לדעתי.
אז מצטרפת לשאר הדעות כאן - לא הייתי ממהרת לעזוב בעיקר שזה באמ ת קריעה לשנות את השיבוצים האלה, אני שונאת שונאת שונאת טלויזיה בגן אבל לא הייתי עוזבת רק בגלל זה. תנסי ומקסימום תעברו בהמשך זה לא להיט אבל זה לגמרי אפשרי

valeta

New member
אני גם לא מתעלפת מעונג

מהתיאור שלך. לי הכי מפריע הטלוויזיה הפתוחה, אבל זו שריטה פרטית שלי. אני ממש נגד טלוויזיה בגן ילדים, בכל מצב, כולל תכניות חינוכיות ומלמדות. ממש ממש נגד, אבל אני בעמדת מיעוט. אז יכול להיות שהטלוויזיה זה סטנדרט, לא יודעת.
אני גם שונאת שמשאירים ילדים לבד. אני מאלה שחושבים שמספיקות כמה דקות ואף פחות שיתרחש אסון. מספיק ילד שיכרוך חבל סביב צוואר של ילד אחר תוך כדי משחק. אבל שוב - אני מאוד קפדנית, ולצערי - מה שיש למערכת החינוך בארץ להציע לנו מבחינת בטיחות ותכנים חינוכיים זה רחוק ממה שהייתי רוצה שיהיה.
דווקא לגבי ה-30 שנה - לא בטוח שהיא שחוקה בטירוף. שחיקה זה דבר אישי מאוד. אני אישית נשחקתי במערכת החינוך אחרי הרבה פחות מ-30 שנה, אבל הכרתי כאלה שהיו להם עיניים בורקות גם על סף פנסיה.

צודקת צודקת צודקת...

התנאים של גנים עירוניים שבהם יש 2 אנשי צוות הוא בעייתי ביותר.
35 ילדים עם שתיים זה דבר בעייתי ביותר. אני חושבת שחלק מ"לשים טלוויזיה" קורה בגלל זה. לעבוד 6 שעות אינטנסיביות ללא אוויר/הפסקה עם 35 ילדים גורמות להרבה גננות לשים טלוויזיה כדי שיהיה להן כמה דק' של שקט. לאו דווקא באמת לשבת על הת^ת אלא פשוט כמה דק' שאין לך נחיל שמזדנב אחרייך. ז מאד מאד קשה, אני מודה שאני לפעמים מסיימת את היום על ארבע כי אין לי רגע אחד של אוויר לנשימה...במיוחד עם מדובר בקב' לא פשוטה. למזלי, העומד בראש המערכה, מתחיל להפנים את זה. הגודל, לצערי, לא השתנה כי מבחינה כלכלית זה לא משתלם למדינה אבל לפחות בשנה הבאה מתחילים להכניס בנות שירות לגני טרום טרום, וזה כבר תחילתו של שינוי מבורך. עוד זוג ידיים שבא לתת מענה, זה משהו שכבר יתרום לכל גן וגן ולמערכת כולה. מקווה שלאט לאט ימשיכו לשפר ולהשתפר.
ועדיין, בעיניי ולפחות בפ"ת , העיר שלי יש מערכת מקצועית מאד, פיקוח מעולה ובאמת תשומת לב להמון דברים.

valeta

New member
ברור לי. אני ממש ממש מבינה את זה.

אני חושבת שהתנאים שגננות ומורות נאלצות להתמודד איתם זו חרפה וזילות של המקצוע. אני לא מאשימה כאן אף אחד, אני כן מאוד מדוכדכת מהמצב הזה והוא מפריע לי מאוד. טוב לשמוע שבעיר שלך את מרוצה מהמקצועיות של מערכת. הלוואי שיהיה שינוי מהותי בכמה שיותר מקומות.

למעלה