מרק בצל צרפתי / Soupe a l'Oignon
מרק בצל צרפתי / Soupe a l'Oignon
גרסת "שמני"
7-8 מנות
2 ק"ג בצל, רצוי סגול, קלוף ופרוס דק
4 כפות חמאה
1 כף שמן
1 כפית מלח
1/4-1/2 כפית סוכר(עוזר בהשחמת הבצל)
3 כפות קמח
2 ליטר ציר בקר (הערה בסוף)
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור טחון
1 כף חומץ בלסמי
3-4 כפות ברנדי/קוניאק
להגשה:
טבעות קלויות של בגט
גבנ"צ מגוררת-פרמזן או גרוייר
בסיר גדול לחמם 4 כפות חמאה עם כף שמן, לטגן את הבצל הקצוץ, בסיר מכוסה.
אחרי 15 דקות, להסיר את המכסה, להגביר את האש לבינוני, להוסיף תוך ערבוב את
כפית מלח ומעט סוכר. לבשל תוך ערבוב במשך כ-60-40 דקות ( לא, זה לא טעות!) עד שהבצל מקבל צבע חום-זהוב,
הבישול/הטיגון הממושך הוא סוד הטעם של מרק הבצל הזה!
להוסיף תוך ערבוב 3 כפות קמח, ולבשל עוד 3-4 דקות.
להוריד מהאש ולהוסיף את ציר הבקר ו1/2 כוס יין ולתבל במלח ופלפל.
לבשל כאשר הסיר מכוסה חלקית, על אש קטנה, במשך 40-30 דקות.
להוסיף כף חומץ בלסמי ולתקן תיבול.
לפני ההגשה , לחמם המרק ולהוסיף 3-4 כפות ברנדי.
להניח בכל צלחת הגשה, טבעות קלויות של בגט ולמזוג מעליהן מרק.
להגיש מיד. כל סועד מוסיף גבנ"ץ מגוררת.
הערה: אפשר בהחלט להכין ממשחת "ציר בקר" של Knorr