|
המרכיב השבועי - בצל

ZEEV349

New member
כל פעם שאני רואה בצל, אני בוכה ולא נזכר מדוע

אין אוכל אצלי ללא בצל
 

ira m

New member
יש מלא שיטות לחתוך בצל בלי דמעות

לשים משקפי שמש
להפיא את הבצל ל 10 דקות לפני חיתוך...
 

tch111

New member
יש עוד שתי שיטות

1. להטיל את תפקיד חיתוך הבצל על בן/בת הזוג ולצאת בינתיים לטייל בחוץ
2. לקצץ את הבצל בתרמומיקס, תוך 5 שניות הבצל קצוץ.
 

ira m

New member
פשטידת בצל

פשטידת בצל



החומרים הדרושים:


3-4 בצלים


2 פות שמן זית


1 קופסא שמנת חמוצה (200 מ"ל)


3 ביצים


5 כפות קמח תופח


1 כף אבקת מרק


50 גרם גבינה צהובה


אופן ההכנה:


לפרס את הבצלים,לחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית ולטגן את הבצל עד הזהבה.


מניחים בצד את המחבת שיתקרר ובנתיים מערבבים בקערה 1 קופסא של שמנת חמוצה, 3 ביצים ,5 כפות קמח תופח 1 כף אבקת מרק ,כ 50 גרם גבינה צהובה מוספים את הבצל ומערבבים.


משמנים תבנית אפייה ,ניתן לפזר קצת פפריקה ושקדים פרוסים, מעברים את הבלילה לתבנית ולתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 35-40 דקות
 

נסיה 5

New member
שאלה בקשר לפשטידה

אני מעוניינת להכין לחמותי בקרוב את הפשטידה הזאת הצרה היא שאסור לה מלח והגבינות היחידות שמותר לה זה ריקוטה או מוצרלה, האם אפשר לשים את זה במקום גבינה צהובה?

המון תודה.
 

ira m

New member
יצא מצוין שימי 2/3 ריקוטה ו1/3 מוצרלה

יצא נהדר מהכמות הגבינה במתכון
 

ira m

New member
ריבת בצל

ריבת בצל

החומרים הדרושים:

1 ק"ג בצל סגול פרוס דק

1 כוס יין אדום

1/4 כוס חומץ בלסאמי

1 כף סילאן

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

פורסים דק 1 ק"ג בצל סגול,

מעבירים למחבת חמה עם 4-5 כפות שמן זית ,מערבבים בעדינות כל דקה למשך כ 5-7 דקות.

מוסיפים כוס סוכר חום.

ממשכים לערבב על אש בינונית ומכסים במכסה למשך כ 7-10 דקות ,עד שהסוכר נמס והבצל מתרכך.

מוסיפים כוס יין אדום מערבבים ומוספים 1/4 כוס חומץ בלסמי, 1 כפית מלח, 1 כף סילאן ,מערבבים מכסים וכל כמה

דקות מערבבים עד שהנוזל מצטמצם לחצי , תהליך של כחצי שעה, מצננים ומעברים לכלי עם מכסה ולמקרר ללילה.

מקור - עירבוב של הרבה מתכונים
 

nirity1

New member
כשרק התחתנתי

בעלי אמר לי שהוא לא אוהב בצל. בהתחלה עוד ניסיתי להתחשב אבל אחרי כמה זמן הגעתי למסקנה - איך אפשר לבשל בלי בצל ? זה כמעט כמו לבשל בלי מלך. אז לאט לאט התחלתי להכניס בצל בכמויות קטנות ולהחביא אותו באוכל. ומה שמצחיק הוא שכל פעם שטיגנתי אוכל עם בצל בעלי היה נכנס ואומר ' איזה ריח נהדר יש לאוכל '. בשלב מסוים גיליתי לו מה המרכיב הסודי באוכל.....
 

ira m

New member
עוף עם בצל ופיטריות

עוף עם בצל ופיטריות

מטגנים 1 ק"ג חתיכות עוף עד להזהבה עם 2 כפות שמן זית בסוטאז`, מוצאים את החתיכות עוף לצלחת ,


פורסים 1 בצל גדול ומעבירים לטיגון.

מוספים קופסא 1 פיטריות ומטגנים יחד ל 7-8 דקות

מוספים 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 מלח גס, 2 שיני שום כתוש, 1/3 כפית פלפל מערבבים יחדיו,
מוספים את החתיכות עוף ושופכים 1/2 כוס מים רותחים,משאירים על אש גבוהה ל 5 דקות,

מערבבים הכל יחד מכסים במכסה מנמיכים את האש ושכוחים למשך כשעה.
וכך זה נראה...

ניתן להגיש בתוספת פירה, קוסקוס, אורז ועוד..
 

ira m

New member
מאפינס גבינה

מאפינס גבינה

החומרים הדרושים:



1 כוס קמח


100 גרם גבינה קשה מגוררת (מה שיש בבית)


1 כוס בצל ירוק קצוץ


1 קופסא שמנת חמוצה


1/2 כוס חלב


1/2 כוס שמן קנולה


1 שקית אבקת אפייה


1/2 כפית מלח


1/2 כפית פלפל


1 כפית חרדל


4 ביצים


אופן ההכנה:



כוס קמח , 100 גרם גבינה קשה מגוררת (מה שיש בבית) ,בצל ירוק


לערבב ולהוסיף 1 קופסא שמנת חמוצה 1/2 כוס חלב ו1/2 כוס שמן קנולה


להוסיף 1 שקית אבקת אפייה , 1/2 כפית מלח 1/2 כית פלפל 1 כפית חרדל ו 4 ביצים לערבב היטב.

לשמן תבנית מאפינס למלא 3/4 מבתנית ולעביר לתנור שחומם מראש ל180 למשך 35-40 דקות.
 

ira m

New member
תלוי בגודל של המאפינס

אם קטן אז פעמיים וחצי בערך
 

ira m

New member
לחם בצל

לחם בצל

החומרים הדרושים:

350 גרם קמח תופח
100 גרם גבינה צהובה
2 כפות אבקת מרק בצל
500 גרם ריוויון
4 בצלים ירוקים חתוכים דק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים , מעבירים לתבנית .
2.זורים מעל קצת גרעינים ופפריקה אדומה ליופי וצבע
3.אופים בחום 180 כ- 40 דקות עד שישחים .
4. אוכלים ונהנים.

מקור: ספר קטן גדול
 

ZEEV349

New member
חביתה עם בצל (אני מייצג את הגברים)

מטגנים בצל במחבת
מערבבים ביצה בכוס
שופכים את הביצה על הבצל
הופכים את החביתה במחבת

ובתאבון

 
למעלה