באתי לפזר אבקת דופק מאוחרת (בלשון המעטה...)
לא יודעת כמה מכן זוכרות אותי, כי לא יצא לי לכתוב כאן המון (למרות שאני קוראת כאן מזמן וממשיכה גם בימים אלו). ובכל זאת, אני חשה צורך לספר על מה שעבר עלינו בחודשים האחרונים.

בזמנו, חוץ מעדכון יוא"ב ויו"מ, גם התייעצתי לגבי כניסה להריון לפני קבלת התשובה המלאה לבדיקות גנטיות, לאור מחלת CF של אמא שלי. נראה כי השאלה הייתה במקומה. במסגרת הבדיקה שערכתי גיליתי מוטציה של הגן אצלי, ובן הזוג נשלח גם הוא לבדיקה גנטית. רצה הגורל (ובעיקר האופטימיות + חוסר הסבלנות שלנו
) ונכנסתי להריון בחצי ניסיון הראשון, לפני שתוצאת הבדיקה שלו הגיעה. כמובן שהשמחה הייתה רבה.
אבל, כיאה למרפי, השמחה הייתה קצרת מועד. ממש כמה שעות לאחר שגילינו שני פסים על הבדיקה, קיבל בן הזוג טלפון מהמעבדה שמעדכן אותו שגם לו יש מוטציה של CF. למי שלא יודעת, המשמעות היא שלעובר יש סיכוי של 1 ל-4 להיות חולה ב-CF, שהיא מחלה קשה ונכון להיום גם חשוכת מרפא. מכירה אותה היטב מקרוב, כי אמא שלי לא שרדה אותה. וכך נגזר עלינו להמתין כחודשיים עד לביצוע בדיקת הסיסי שלייה (שהיא מפחידה ומסוכנת לכשעצמה) כדי להבין אם העובר הזה יכול להמשיך לחיות או לא.
מיותר לציין שעולמנו חרב עלינו באותו יום. השמחה נעלמה והוחלפה בהדחקה. נכנסנו לשגרה מוזרה של לקחת חומצה פולית, להתמודד עם בחילות קשות לאורך כל היום, לעבור בדיקות מעקב ובו זמנית - לנסות להדחיק. בין לבין, מחשבות נוראיות ותחושות אשם שלא הפסיקו לכרסם. ניסיונות מתמידים לא להיקשר יותר מדי כי... נו, יש סיכוי ממש גדול שזה ייגמר בקרוב. ואם זה לא מספיק, גם מתמודדים בשבוע 7 עם קצת דימום ישן שהקפיץ אותנו למיון, שם קיבלנו אבחנה שיש דופק, אבל הוא קצת איטי. בקיצור, התקשינו לתת לחבר שבפנים צ'אנס אמיתי.

סוף סוף הגיעה הבדיקה, ויומיים אחרי - טלפון מהמעבדה. הלב עומד להתפוצץ, אבל לוקחים נשימה ועונים. הכל בסדר. ולא רק שהעובר לא חולה, אלא הוא בכלל לא נשא. חוץ מזה הכרומוזומים תקינים.
קשה לתאר את התחושה הזו. הרגשנו שהעול במשקל של טון שישב עלינו במשך חודשיים ירד מאיתנו, והתחלף שוב בשמחה, תקווה ואופטימיות. ועכשיו, יומיים אחרי הסקירה התקינה לגמרי בשבוע 16, והאבחנה שבפנים גדל לו בולבולון (
) - אני חשה צורך לסגור כאן מעגל ולפזר לכן המון אבקת דופק ממוזלת.

ואי אפשר בלי מוסר השכל: חכו לתוצאות של הבדיקות הגנטיות לפני תחילת התהליך. סביר להניח שהכל יהיה בסדר, ונכון שלנו היה מזל גדול, אבל זה משהו שחייבים לפחות לדעת אותו לפני כדי לקבל החלטה מושכלת.

בהצלחה לכולן