התשובות שלי:
את הגזר אני מרסקת במעבד מזון - חתיכות בגודל של פומפיה גסה.
את החסה אני קוראת ביד לפיסות בגודל של כ- 5 ס"מ.
גרעינים יש לקנות בחבילות של 100 גרם, קולים על מחבת יבשה, תוך כדי ערבוב/הקפצה מתמיד, כדי שלא ישרפו. ברגע שמשחימים - מוציאים מהמחבת לכלי אחר (כי חום המחבת ממשיך לקלות אותם, והם עלולים להשרף).
את הרוטב מכינים בכלי שנסגר הרמטית - שמים את כל החומרים, סוגרים ומשקשקים היטב.
הרכבת הסלט: שמים בקערה את החסה ואת הגזר, מוסיפים את הגרעינים שכבר התקררו ויוצרים את הרוטב. מערבבים ומגישים לשולחן.
(אם אני מביאה את הסלט לאנשהו, אני פשוט מביאה את כל המרכיבים לחוד, ומרכיבה את הסלט על המקום לפני ההגשה).
אם איני טועה - במתכון המקורי היתה המלצה להוספת קוביות של גבינה בולגרית או צפתית או משהו כזה, אבל אני אף פעם לא הוספתי.