איך מכינים ג'חנון קפוא?

איך מכינים ג'חנון קפוא?

לא ידעתי לאן לשרשר.
קניתי ג'חנון קפוא ורוצה להכין לשבת בבוקר.
אשמח להנחיות, אם אפשר מפורטות, לגבי ההכנה בתנור או על פלטה. איפה ואיך מכינים את הביצים...
תודה!
 

mishmish04

New member
שתי אופציות: אחת שלי והשניה - של אמא של חנשלי

1. שלי - להכניס למיקרוגל ולחמם. המיני-כדקה והגדולים - עד שלוש דקות, תלוי בגודל.
2. המתכון של חמותי - לקחת סיר מיוחד לג'חנונים, לרפד היטב בנייר כסף, להניח למטה כמה פרוסות לחם - שיספגו את עודפי השומן, לסדר את הג'חנונים בשכבות, לעטוף היטב את הסיר - שוב, בנייר כסף, לחמם את התנור לחום נמוך - כ 100 מעלות לכל היותר, ולשים לכל הלילה.
 
קפוא או מוכן לאפיה?

יש שני סוגים:
המוכן לאפייה - שאותו צריך רק לחמם כמה דקות בתנור, או כמה דקות במיקרוגל.
הקפוא - מחייב אפייה של לילה שלם.
אני שמה את הקפוא בתבנית אלומיניום בצורה צפופה, (לחבילה אחת מספיקה תבנית של אינגליש קייק). את התבנית מכסה בנייר כסף. אם רוצה להכין גם ביצים - שוטפת אותן היטב ושמה בתבנית נוספת, עם קצת תה, וגם את התבנית מכסה. את שתי התבניות מכניסה לתנור מחומם ל-100 מעלות לפי ההוראות שכתובות על האריזה.
פעם, לפני כמה שנים, היה לי סיר אלומיניום קטן, שבו הייתי מסדרת את הגחנונים בקומות, ושמה גם ביצים שטופות היטב ברווחים ומעל. סוגרת היטב במגבת מטבח, מעליה נייר כסף ומכסה, ואופה בתנור ב-100 מעלות.
 
שאלות

יש לי סיר אלומיניום שמתאים לתנור עם מכסה לא כל כך אטום אבל על המכסה אשים נייר כסף לאיטום.
למה שמת מגבת בתנור? זה לא מסוכן?
את הביצים מבשלים לפני?
רק אפייה נותן לביצים את הצבע החומי והטעם ה...?
איך יודעים שזה מוכן?
 
את הביצים מה זה עם תה?

כלומר שופכת תה לתוך התבנית
או טיונים לא מוכנים

הסבר למאותגרים, כי אני בדרך כלל מאלו של המיקרו
 
הסברים והרחבות

אני בדרך כלל לא מכינה ביצים עם הגחנון (חוץ ממני אף אחד אצלנו לא אוהב ביצים קשות), אבל כשאני עושה אני שמה ביצים לא מבושלות בתבנית.
המים או התה מסייעים לביצים לא להתפוצץ בזמן האפייה. התה "צובע" את הקליפה והתוך בצבע החום.
בסיר אני משתמשת במגבת. היא צוברת את הלחות מהגחנון ולא נשרפת בטמפרטורה הנמוכה. אבל היא לא הכרח בל יעבור
 
לגבי הבייצים...

1. את הג'חנון הקפוא אני שמה בסיר ייעודי לג'חנון (מנירוסטה קלה ואטום) עם נייר אפייה בתחתית.
אם אין סיר ייעודי אני אוטמת את הסיר מבפנים בנייר כסף ושמה את המכסה הרגיל של הסיר.


2. אחרי שהנחתי את הג'חנון אני סוגרת את קצוות נייר האפייה על הג'חנון, ומעל הג'חנון שעטוף בנייר אפייה אני שמה בייצים חיות שטופות וסוגרת את המכסה.

3. מכניסה לתנור על כ-100 מעלות לכל הלילה.
אחרי כ"כ הרבה שעות בתנור בבישול איטי הבייצים יוצאים חומים (מבפנים- לא הקליפה...) כמו שמתבשל בטשולנט (חמין) רק בלי הנוזלים ובלי הקליםה החומה .

בתאבון וספרי איך יצא :)
 
עוד תשובה

אם יש לך סיר ג'חנון (עולה 20 ש"ח וכדאי) אז שמים למטה פרוסות לחם, לחמניה, או פיתה מה שיש אחרי ששימנת מעט בשמן את הסיר.
על הפרוסות את שמה נייר כסף ועליו את חתיכות הג'חנון, מעליהם עוד נייר כסף ואז את הביצים עם שקית תה בשביל הצבע ומעל סוגרת הכול בנייר כסף וסוגרת עם המכסה, בתנור כל הלילה בחום של 100 מעלות.

אם אין לך סיר אטום של ג'חנון אז תנסי עם סיר רגיל על הפלטה ופשוט תניחי מגבת כבדה מעל לכל הלילה וזה גם יעשה את העבודה.
 

yaara38

New member
גחנון קפוא

אנחנו שמים ערב קודם עם ביצים ( ותפוא) בסיר המיועד לזה בתנור.
מכסים את הביצים אחת אחת עם נייר כסף, וגם את תפוחי האדמה.
שמים הכל ביחד בתוך הסיר בחום של 100 בערך עד הבוקר..
שיהיה בתיאבון !;)
 
בואו נראה אם הבנתי נכון:

ממה שקראתי צריך לקחת סיר נירוסטה בתחתית לשים נייר כסף, מעל פרוסות לחם, מעל נייר אפייה , מעל את הג'חנון, מעל את הביצים הלא מבושלות ואז לסגור את הנייר אפייה.
את הכל להכניס לתנור ב100 מעלות לכל הלילה.
מדויק?
המלצות איך לאטום סיר?
 
למעלה