פינת הקיטורים לשרותכן

אד י

New member
לא בדיוק קיטור, יותר התיעצות קיטורית

הוחלט שמשנה הבאה יופעל בבית הספר שלנו פרויקט השאלת ספרי לימוד של משרד החינוך.
מה שאומר שצריך לשלם לכל ילד סכום דיי נמוך שווה ערך של 6-7 ספרי לימוד. והילדים ייקבלו ספרים משומשים וצריכים לשמור על הספרים ולהחזיר אותם במצב טוב בסוף השנה.
&nbsp
נשמע מעולה, אז מה הבעיה ?
&nbsp
הסכום לתשלום קרוב מאוד למה שהיה עולה לי בכל מקרה לקנות ספרים, כי כמות הספרים שאנחנו קונים בשנה היא בסביבות 5-6. אז יש מצב שאני אשלם יותר ממה שהייתי משלמת בקנייה עצמאית וגם אקבל ספרי לימוד משומשים במצב לא משהו

&nbsp
וגם, כל עניין השמירה על הספרים קשה מאוד אצלנו, הילדה רגילה לחשוב תוך כדי קשקוש אין סופי בספרים, היא לא מצליחה לעצור בעצמה. והאמת גם לא ממש מעוניינת לנסות לעצור בעצמה. מבאס אותי שאצטרך להקפיד גם על זה.
&nbsp
אני מאוד מתלבטת אם להצטרף לדבר הזה....
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גם אני הייתי טיפה חשדנית, והשוויתי בסיום השנה כמה עלה לי

לקנות ספרים משומשים לבדי, מול כמה שהיה עולה לי בבית הספר. (אצלנו הפרויקט התחיל כשבני היה בכיתה ז', כך שכמות הספרים אולי שונה). יצא שהפסדתי כ-30 שקל. לא ממש משמעותי. אבל אם תחליטי שאת הולכת על הספרים המשומשים של בית הספר, כדאי להגיע ביום הראשון שמציעים אותם לילדים, מוקדם בבוקר, כדי שיהיו לך את הספרים במצב הטוב ביותר. אצלנו, להפתעתי, והודות למשרד החינוך שמחליף כל שנה תוכניות לימוד - רוב הספרים היו חדשים.

אמאנחל

Member
מנהל
אז אל תצטרפי בינתיים

ככל שהיא תגדל היא תזדקק ליותר ספרים והחסכון יהיה גדול יותר. ואולי היא גם תדע לשמור ולא לקשקש, ואז תוכלו להצטרף.
בשנות בית הספר הראשונות לא היה אצלנו פרויקט השאלת ספרים בבית הספר, אני קניתי עבור הילדים ספרים משומשים ככל שהתאפשר, ובאמת הסכום שהוצאתי לא היה מאוד גדול. השנה בית הספר שלנו הצטרף לפרויקט ההשאלה וזה אכן היה חסכון גדול, כי הגדול כבר נזקק ליותר ספרים יותר יקרים. הספרים שקיבלנו היו במצב ממש טוב. (אני הצטרפתי לאמהות שהתנדבו לחלק את הספרים, כך שיכולתי לבחור ערכות במצב טוב במיוחד
, אבל באמת שכולן היו במצב בסדר גמור). לאחרונה קניתי עוד עותק של ספר האנגלית שלו כדי שיהיה לנו לעבודה בבית וזה היה יקר (יחסית).

מרגנית2

New member
אצלנו כבר שנים קיים פרויקט השאלת ספרים

זה עובד מצוין. משלמים 280 שח בסוף השנה. מקבלים במהלך הקיץ את כל הספרים הדרושים. רובם במצב טוב או חדשים. זה חוסך המון גם כסף וגם התרוצצות להשיג את הספרים.
ספרי חשבון תמיד מגיעים חדשים כי כותבים בתוכם.
&nbsp
נראה לי שזה שיעור חשוב לא לקשקש בספר.

יולי 7

New member
מה שטוב בפרויקט הזה

זה שלא מכריחים ויש אפשרות שלא להצטרף גם אם בית הספר החליט שכן.
אצלנו בשנה הנוכחית לא הופעל לצערי הפרויקט, והוצאתי אחרי קניה קבוצתית הרבה יותר מ-280 שקל ואנחנו רק בכיתה ב'. בהמשך העלות גבוהה הרבה יתר
התועלת של הפרויקט מעבר לעלות הכספית היא גם חינוכית וערכית ובעולם הצרכני שלנו היום זה מסר חשוב בעיני לא פחות מהחיסכון הנקודתי

dbee70

New member
חייבת להודות שאצלנו הפרוייקט מאוד מוצלח

הוא קיים כבר מכיתה א', כאשר בכיתות א'-ב' כל הספרים חדשים ולמעשה כותבים בהם ולא מחזירים. השנה, בכיתה ג', יש מקצועות כמו חשבון, אנגלית ותורה שבהם מקבלים חוברות עבודה שמותר לכתוב בהם ושאר הספרים להחזרה. כמעט כל הספרים שקיבלנו היו חדשים לגמרי והמיעוט שהיה משומש היה במצב מצויין.
החסכון בהחלט משמעותי.
במקרה שלך, אם את אומרת שהחסכון לא משמעותי, ולילדה קשה שלא לקשקש בספרים אז אולי כדאי לוותר בשנה הקרובה, אבל כן צריך להתחיל להרגיל אותה שלא מקשקשים בספרים, כי בהמשך העלות הכלכלית של קניית ספרים, שלא דרך הפרוייקט בהחלט עשויה להיות משמעותית יותר.

אנחנו גם משתמשים בפרויקט זה

ומאוד מרוצה.. עלות הספרים פחות הטרידה אותי כי ההבדלים הם לא משמעותיים , מה שנחסך לי וזה היה חשוב הוא זמן רב בחיפוש בחנויות.. והספרים שקיבלנו היו במצב מצוין. וזו בדיוק ההזדמנות ללמד את הילדים על חשיבות השמירה על ציוד לא שלהם ועל ספרים בכלל

s p r i n g1

New member
חוברות עבודה מקבלים חדש דנדש וספרים אכן משומש

או חדש (למשל מידי פעם יש ספר שיוצא מתוכנית הלימודים ואז מקבלים ספרים חדשים)
שנה שניה בפרוייקט ונראה לי שזה הוזיל עלויות בחצי,
ואל לשכוח שהחוברות וכל מה שהילדים צריכים לכתוב בהם מקבלים חדש ולא צריך להחזיר.
זה הרגל בכלל לא רע ללמד את הילדים לשמור על ספרים ולא לקשקש בספרים,
הרי גם בספר ספריה לא מקשקשים וצריך לשמור עליו.
אני חושבת שאצלנו רוב הילדים משתתפים בפרוייקט.

s p r i n g1

New member
חלם זה כאן - המעון התעלם מדרישות משרד הכלכלה

בביקורת של משרד הכלכלה כניראה עוד ב5.15 (לפני כמעט שנה) יצא מכתב עם רשימת ליקויים שהיה על המעון לתקן,ההורים כמובן לא ידעו מכלום,
מתברר שהמעון והאירגון התעלמו וציפצפו על משרד הכלכלה,
עד שלפני יותר מחודש קיבלנו מכתב שאם לא יתוקנו הליקויים עד 2.16 יוסר סמל המעון- כלומר לא תהיה סובסידיה, הפעילו לחץ ישיר על ההורים בלי להסביר לעומק מה בדיוק הליקויים.
פניה למנהלת המעון ולאירגון - קיבלנו תשובות מבולבלות ומתחמקות וניסו לטעון שהכל פוליטיקה והתעלמו מהליקויים, וטענו כניראה שקרית שהבעיה היא שיש רק חמישה מפקחים ושלוקח זמן עד שיגיע מפקח שהמפקח יבוא בקרוב והכל יסודר,קיבלנו מכתבים ממנכלית האירגון שהכל יהיה בסדר ושהכל בטיפול, חייבת להגיד שקדחת בטיפול..לא טיפלו בכלום, קיוון שכמו שהיה בשנים קודמות שהכל יחליק, ורק ההורים לא מודעים לבעיות בטיחותיות כי אף אחד לא מספר להם.
בקשות ממשרד הכלכלה לתת להורים את רשימת הליקויים נענתה בהתעלמות מוחלטת..
וככה עבר הרבה זמן ולא טרחו לתקן את הליקויים במעון עד שאכן משרד הכלכלה או שהוריד זמנית החודש את הסמל או שעמד להסיר את סמל המעון ורק אז האירגון התעורר,
הפתרון חלם לגמרי: היום פשוט הורידו את כל המתקנים מחצר המשחקים של שתי קבוצות הילדים הגדולים,השאירו את הילדים בלי מגלשה ובלי שום מתקן,
וגם הורידו את כל מתלי המעילים, שאכן היו ישנים וצפופים, אז במקום לרווח אותם מצאנו מתקן עוד יותר קטן וצפוף שאין בו בכלל מקום לעל תיקי הילדים, כבר אמרתי חלם? אז אפשר להגיד סופר חלם.
מתברר שהמתקנים לא היו תקניים, ומנהלת המעון במקום לפעול לפני כמה חודשים, להוריד את המתקנים האלה שעבר זמנם, נראים לי כמו מתקנים מימי אנו באנו ארצה, רואים שזה מתקנים מלפני יותר משלושים שנה, אז במקום לשים מתקנים שעומדים בתקן פשוט השאירה את שתי קבוצות הגדולים עם חצר חול בלי מתקנים לשחק בהם והכל כי מישהו פה חשב שאפשר לצפצף על משרד הכלכלה, לצפצף ולשקר להורים ולא לעשות מה שצריך.
והאמת שלדעתי הביקורת של משרד הכלכלה היתה חפיף, החלונות במעון זה חלונות ישנים גם מימי אנו באנו, חלונות עם כנפיים ופינות חדות, החלונות לא צמודים לקיר וילד שרץ ונתקע בפינה של חלון כזה זה ממש מסוכן, הקטנה כבר חזרה עם פגיעה כחולה בראש ואמרו לי "זה כי היא רצה" ברור שהחלונות לא בטיחותיים אבל דוקא לזה המפקח לא שם לב.
זה עדיין עדיף על מעון שיש בו מעל לשלושים ילדים בכתה, אבל מצד שני חבל שהכל פה ישן ומתפרק ושהילדים נשארו בלי מתקנים לשחק בהם בחצר המשחקים.

למעלה