"קל'בת שבת"

  • פותח הנושא ira m
  • פורסם בתאריך

ira m

New member
"קל'בת שבת"


הנה הגיעה השבת...


מה אתם מתכננים להכין


איזה סלט

איזה בשר

איזה תוספת

ולא לשכוח הקינוח...
 

ira m

New member
נראה מדהים, רק אנא בנוסף לקישור צרפי מתכון

כדי שכל חברי הפורום יוכלו לראות את המתכון
 
הנה המתכון: ....

המרכיבים: (הכמויות מותאמות לכנאפה שהוכנה במחבת בגודל בינוני)

כ- 200 גרם שערות קדאיף

5 - 4 כפות שמן זית

למלית:

300 גרם בשר בקר טחון, מעורב בכבש (אני קונה תערובת כזו מוכנה ב"חצי חינם")

1 בצל גדול קצוץ דק

קורט קינמון

מלח, פלפל לפי הטעם

1 גזר מגורד

1/2 כפית בהראט

עשבי תיבול - כוסברה, פטרוזיליה (לא חובה)

צנוברים (אופציה משדרגת)

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

מפרידים את שערות הקדאיף, קורעים אותן קצת ומשמנים אותן בשמן זית.
הכנת המלית: מטגנים את קוביות הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר מתבלים וממשיכים לערבב, כך שהבשר יהיה פירורי. כשהבשר מקבל גוון חום מבושל, מוסיפים את הגזר ועשבי התיבול, מערבבים ומסירים מהלהבה.

מחממים ומשמנים מחבת טפלון ומרפדים את המחבת במחצית מכמות שערות הקדאיף, מהדקים מעט את השערות .
שמים את מלית הבשר מעל לשערות (משאירים שוליים של כ - 2 סמ` מסביב).
מכסים את הבשר ביתרת כמות שערות הקדאיף ומהדקים את הקצוות כלפי פנים בעזרת כף עץ.

מטגנים כ- 3- 4 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון שזוף למאפה.

כדי להפוך את הכנאפה, מצמידים צלחת גדולה אל המחבת, מחליקים את המאפה לצלחת, הופכים ומחזירים למחבת
 
התוכנית לתפריט שלנו

- מרק אפונה ובצקיות
- חזה עוף עם אננס וצ'ילי
- צ'ילי קון קורנה
- אורז
- מוקפצים עם נודלס
- עוגה שחורה
- אולי עוגיות שומשום
- סלט כרוב
-
 
כן, אבל בסוף אפיתי עוגות אחרות

הכנתי 2 עוגות:
- מייפל
- תפוחי עץ

ואתמול בערב פוקאצ'ות
 

אילית14

New member
ואצלנו

טורטיות ממולאות- אולי בחזה עוף מוקפץ
מג'דרת אורז מלא ומש (נמצא בהנבטה כבר יומיים)
תפוחי אדמה בתנור
שניצל כרובית בתנור
חמוצים- כי למבשלת ייגמר הזמן

עוגת תפוזים :)
 

ira m

New member
אוהבת מש,טעים ובריא

איך את מנביטה, יש לך תמונה?
 

וגנו

New member
לארוחת שישי

מנה ראשונה: מרק אפונה
מנה עיקרית: סלומון אפוי בתנור לצד גראטן תפוחי אדמה ומאפה כרובית
סלט ירוק ליד

קינוח טרם הוחלט, אולי עוגת פודינג שוקולד וגינס של בצק אלים.
 

וגנו

New member
אני מעדיפה עם חמאה וקרוטונים

אבל אם כבר מוסיפה בשר אז קוביות חזה אווז מטוגנות. גם קריספי וגם מוסיף טעם מעושן עדיו
 

ady18

Well-known member
אצלי

מרק אפונה
שוקרט
מעורב ירושלמי
תוספות:
פירה
סלטים:
חסה
חומוס
פטריות חם
אבוקדו
שישי ערב:
בלינצס עם גבינה מתוקה וצימוקים
מתוקים:
עוגת תפוזים פותנה:)
 

וגנו

New member
שוקרוט זה מאכל שמגיע מגבול צרפת וגרמניה

הוא מבוסס על כרוב כבוש, מיני נקניקים (במקור לא כשרים) ובשר מעושן, שיחד עם הבירה נותן טעם מאוד מיוחד בבישול הארוך והאיטי. אצלנו מגישים את זה לצד תפוחי אדמה קלופים ושלוקים וחרדל איכותי וחריף.
 

ady18

Well-known member
אני רק נקנקיות ובירה

וכרוב בלי תוספת...
 
למעלה