איזה טעות
אי אפשר לאכול גולאש בשבת, גולאש זה קלאסי של שישי בצהריים עם פשטידת אטריות וגבינה (ימי שישי של ילדותי חולפים מול עיני)
בשר לגולאש (אצלנו חתוך לקוביות לא גדולות)
סוגרים בסיר נמוך ועבה דפנות במעט שמן (או בעצם בהרבה, אבל כיום זה לא כל כך מקובל)
מוסיפים בצל אחד ברבעים (שיצא אחרכך, הוא שם לטעם)
פלפל ירוק אחד ברבעים
שני גזרים גדולים חתוכים גס
פפריקה אדומה רגילה, אם אתם בעניין של חריפה, אפשר, אצלנו לא אוכלים חריף, בערך כף שטוחה
פלפל שחור, מלח
מים עד שהבשר מכוסה
להביא לרתיחה, להנמיך, להשליך פנימה חופן קטן של קימל (נהוג, לא חובה)
לבדוק תיבול - להחריף, להמליח וכו' ולבשל במיציו כמה שלוקח עד שרך וריחני
יש שמוסיפים בשר מעושן כלשהו בשלב סגירת הבשר - זה יכול להיות חזה אווז, סוג כזה או אחר של חזרזיר, נקניקיות עזות טעם שהופכות את הנזיד למעניין יותר. אם אין לך בשר מצויין לזה, תסתפקי בבשר הגולאש הרגיל.
לאכול בצלחות עמוקות עם שפצלה, או עם תפוחי אדמה מבושלים, או עם לחם לניגוב הרוטב.