בישולים לשבת

התייעצות אפייה:

תכננתי להכין עוגת גבינה ושוקולד, אפוייה.
במקור הייתי אמורה להכין אותה אתמול, כי חשבתי שהיא אמורה להיות לילה במקרר.
בסופו של דבר הכנתי הבוקר, כי אתמול חזרתי נורא מאוחר הביתה. שכנעתי את עצמי שאם אכין אותה בשש בבוקר והיא תהיה 12 שעות במקרר - זה כמו לילה.
כמובן שעכשיו גיליתי שהיא אמורה להיות 24 שעות במקרר.
מה עושים? יש מצב להמיר חלק מהשעות האלה במקפיא במקום מקרר כדי שנוכל לאכול אותה, נניח, בתשע בערב?
 
אני לא הייתי מתרגשת מזה


סביר שגם 12 שעות יעשו את העבודה.
להקפיא עוגות אני לא אוהבת כי זה נותן להן טעם של מקרר
.
 
לשכנמע את עצמך שזה כמו עם "פג תוקף" של

מוצרים: הם לוקחים המון שוליים של בטחון


12 שעות נראה לי סבבה. הכי הרבה שהייתי עושה זה מוודאת שהמקרר אכן מקרר היטב (כלומר, ניתן להגביר מעט את עוצמת קירורו).
 

Dr T noki

New member
לא נשמע לי קריטי בכלל

לא הייתי מקפיאה זה עלול לבאס את המרקם אם לא הפשרת מספיק או בכלל. המטרה של הקירור שהעוגה תתייצב וה בד״כ קורה תוך פחות מ24 שעות.
(אבל אני לא דוגמה, אני אף פעם לא עושה מה שאומרים/מה שכתוב, ומעדיפה לאלתר. בד״כ לא נצפים אסונות קשים).
 
הסופ"ש החורפי מחייב

גולאש.

אם למישהי יש מתכון מאמם / אורס / מדאים / סופני,
שמה ייחרט על לוח נחושת ויתלה מעל שולחן האוכל.

תודה
 

אoיה

New member
איזה טעות

אי אפשר לאכול גולאש בשבת, גולאש זה קלאסי של שישי בצהריים עם פשטידת אטריות וגבינה (ימי שישי של ילדותי חולפים מול עיני)

בשר לגולאש (אצלנו חתוך לקוביות לא גדולות)
סוגרים בסיר נמוך ועבה דפנות במעט שמן (או בעצם בהרבה, אבל כיום זה לא כל כך מקובל)
מוסיפים בצל אחד ברבעים (שיצא אחרכך, הוא שם לטעם)
פלפל ירוק אחד ברבעים
שני גזרים גדולים חתוכים גס
פפריקה אדומה רגילה, אם אתם בעניין של חריפה, אפשר, אצלנו לא אוכלים חריף, בערך כף שטוחה
פלפל שחור, מלח
מים עד שהבשר מכוסה
להביא לרתיחה, להנמיך, להשליך פנימה חופן קטן של קימל (נהוג, לא חובה)
לבדוק תיבול - להחריף, להמליח וכו' ולבשל במיציו כמה שלוקח עד שרך וריחני

יש שמוסיפים בשר מעושן כלשהו בשלב סגירת הבשר - זה יכול להיות חזה אווז, סוג כזה או אחר של חזרזיר, נקניקיות עזות טעם שהופכות את הנזיד למעניין יותר. אם אין לך בשר מצויין לזה, תסתפקי בבשר הגולאש הרגיל.

לאכול בצלחות עמוקות עם שפצלה, או עם תפוחי אדמה מבושלים, או עם לחם לניגוב הרוטב.
 
שישי בצהריים עבר אצלנו לשבת בצהריים

מפאת עבודה.
ליום שישי מתייחסים אצלנו כאחד מימי החול ומסתפקים בחביתה וסלט.

תודה רבה מאוד על המתכון, הוא נקרא מאמם.

שבת שלווה וגשומה
 

דודולי

New member
עוגת שמרים

זו השבת למלא בה את הבית בריח של עוגת שמרים

הבו לי מתכון מנצח ממטבחכן לעוגה שכזו
אני זקוקה למתכון קל ולהוראות מדוייקות, היות ואני עושה את צעדיי הראשונים בלבד בעולם השמרים.
עד כה אפיתי רק חלות.
יש לי את המצרכים הבסיסיים לבצק שמרים לעוגה, כך נראה לי.
למילוי יש בבית חמאה, קקאו, קינמון ויש גם קוקוס.
 
דודלי יש לפירגה אתר יש בו מתכון נהדר אני פשוט

תיכף עפה מכאן אבל תבדקי שם........
בהצלחה
 

אoיה

New member
אה, כן,

הילה משתמשת בשמן קנולה, אני משתמשת במעט מאד חמאה אם בכלל, הבצק לא צריך כמעט, אולי 40 ג' חמאה רכה.
 
אסיה, יצא מ-ד-ה-י-ם!

הכנתי שתי תבניות.
אחת עם מילוי גבינת השמנת של הילה ואחת במילוי שוקולד.
זו עם מילוי השוקולד עדיין מתקררת.
זו עם מילוי הגבינה כבר נטעמה והיא יצאה מהממת. פשוט מעדן.
תודה רבה
 

אoיה

New member
זה הבצק ההונגרי של המשפחה

לדעתי הוא הולך דורות לאחור בשינויים כאלה ואחרים.
אני אוהבת שהוא נשאר טרי ורך גם כמה ימים אחרי שעושים אותו.
 
אז תודה שחלקת את המתכון איתנו


בעצתך, הכנתי את הבצק עם 40 גר' חמאה רכה (ולא עם שמן כמו שכתוב אצל הילה). הבצק היה נעים וקל לרידוד.
יצא רך, נימוח ונמס בפה.
היום, יום אחרי, פשוט פרסנו וחיממנו את הפרוסה במיקרו מספר שניות ונהננו עד מאוד.
לא נראה לי שהעוגות יזכו להגיע לגיל 3 ימים...
 

דודולי

New member
אויש, אני בצרות!

היו לי קוצים בטוסיק אתמול ובסוף הכנתי מתכון שמצאתי ברשת, לפני שהתשובה שלך עלתה.
כל המתכונים שבהם הצצתי היו עם אותם חומרים פחות או יותר ובכולם היו.... 200 גר' חמאה! (על קילו קמח)
יצא בצק טעים, נימוח ואוורירי. אני עוד צריכה ללמוד לרדד אותו טוב יותר.
גם במילויים הייתה חמאה (פרג, קקאו וקקאו עם קינמון)
הצרה הגדולה- שאם את אומרת שאני מקבלת תוצאה טובה עם פחות חמאה, או בכלל לא, אז אני כמובן מעדיפה.
אבל...
אחרי הטעם של בצק טובע בחמאה... אני לא קצת בצרות???


בפעם הבאה בא לי גבינה. ריקוטה יקרה, לא? נראה לי שמטעמי חסכון אשתמש במשהו אחר- רעיון?
 

אoיה

New member
אל תהיי

ריקוטה לא נורא יקרה, לא יותר יקרה מהמון חמאה בבצק, כך שזה מתאזן, גם קלורית וגם כספית.
 

דודולי

New member
ומילוי?

מעבר לגבינה- נניח, קינמון, קקאו, פרג- גם ללא חמאה?

אגב, נפלתי עם הפרג. היה כנראה לא היה טרי והיה לו טעם לוואי
 
למעלה