שבדיה (מונס)
האם שבדיה בדרך לנצח באירוויזיון 2015 עם הלהיט הממכר של מונס - או שדווקא איטליה/ מדינה אחרת תהיה זו שתיקח את כל הקופה השנה?
אני לא כלכך מתעסקת בזה בינתיים , כשנגיע לגמר אז ...
אבל מבחנתי ברור שזה השיר המנצח של התחרות השנה ולא משנה מה יגידו
השיר השבדי הוא אחד השירים הכי עדכניים השנה. האם אתם בעד שילוב שירים עכשויים בתחרות או שייחודה הוא בכך שהיא מעט מיושנת?
ברור שצריך שירים עכשויים בתחרות . אי - אפשר להיתקע בעבר . כל העולם מתקדם
אין סיבה שהתחרות הזאת תישאר בעבר ותהיה מיושנת . זה גם מה שיכול לגרוע ממנה ולהפיל אותה
אם לא יהיה עכשוויות מסויימת . שלא לדבר על רמת העניין שזה יוצר ומה היה לולא התחרות הייתה מיושנת ונתקעת בעבר
האם מונס זקוק לדמות המצוירת כדי לזכות או להתברג גבוה - או שהשיר עושה את העבודה גם בלעדיו? האם הגימיק בעצם מכסה על שיר לא מרשים?
לדעתי השיר עושה את העבודה גם בלעדיו מצוין , הענין פה שמונס סיפר באחד הראיונות למה הדמות הזאת מתקשרת אליו
ולכן הדמות היא חלק מהתמונה הכוללת . שכוללת גם את השיר שמקבל משמעות הרבה יותר חזקה גם את ההופעה עצמה
וגם את הדמות עם רק אנשים היו מפנימים את מילות השיר בעיקר את הפזמון היו מבינים שזה השיר האחרון שאפשר להגיד עליו שהוא "סתמי"
אבל האחרון , בעידן של היום אין משהו שלא ישמע לנו דומה או שלא ישמע לנו מועתק אבל נוח להם להיתפס למקום הזה של "החיקוי"
וזאת גם לא בעיה גדולה להעצים את זה אם ממש רוצים להוריד מהערך שלו . עליי זה ממש לא עובד
השיר הזה עדכני , השיר הזה עושה לי כיף ,השיר הזה מספיק מיוחד בעניי ומספיק בעל משמעות ,
זה מה שהתחרות הזאת צריכה גם השנה וגם בכללי , אז מבחנתי זה הזוכה האולטימטיבי .
איך שבדיה מצליחה להפוך לאחת המדינות המועמדות לזכייה כמעט מדי שנה? מה סוד הקסם שעל מדינות אחרות ללמוד ממנה?
זה דיי ברור אני חושבת ,
הם פשוט משקיעים בתחרות הזאת יותר מאשר כל מדינה אחרת .
החל מהתחרות שלהם (המלודי) שמתפרסת על פני חודש וחצי ועד להופעה עצמה בבימת האירו'
מה עדיף: בלדה עוצמתית וזועקת בתוך כלוב אורות או להיט שלא יוצא מהראש בליווי דמויות מצוירות?
השנה . חד משמעית
סאנה טובה והשיר שלה גם מצויין אבל השנה הרבה יותר