שמייח במטבח לסופ"ש חם במיוחד

שישי צמחוני


סלט תפו"א
סלט סלק (עם רוטב חדש שניסיתי)
תבשיל דלעת וחומוס
וריזוטו תרד וכרישה

קינוח- אין.
 

guligirl

New member
אפשר מתכון לריזוטו?

נשמע מפתה, ויש לי תרד שצריך לעשות איתו משהו :)
 
זה דיי מאולתר אבל

טיגנתי בצל, תרד וכרישה
הוספתי אורז עגול
חצי כוס יין לבן
מלח פלפל

ואז את מוסיפה את המרק (במקרה שלי מים רותחים)
כל פעם כוס- ולערבב לערבב לערבב
עד שמוכן.
בסוף הוספתי 50 ג' חמאה.
אם יש לך אז גם פרמז'ן.

בתיאבון!
 

black_light

New member
בהחלט שמח!


יש לי מוזה לבשל היום

לארוחת בוקר סלט ופיתות עם שמן זית, שום וזעתר
פירה עם בצל ופטריות מטוגנות

עוגת נפולאון (מישהו אמר חשקים בהריון?
)

עוגיות טחינה
בתכנון מוקפץ עם טופו ופתריות שיטאקי (עוד לא החלטתי על סוג האיטריות - יש לי הרבה)
ומשהו עם תרד, כנראה פסטה עם תרד ועגבניות מיובשות.
 

La la la 20

New member
ארוחת בוקר ב"הוטל מונטיפיורי" נחשב?

זה שבוע המסעדות שלנו האחרון כזוג וכל יום ישבתי\ישבנו במקום אחר.
שבת שעברה זו היתה עיסקית סופ"ש ב"רפאל" - סופר מומלץ וטעים עם נוף מהמם לים במלון דן
ביום שלישי אחרי ביקור אצל רופא מעקב הריון החלטתי לחרוג מהדיאטה הכה קפדנית ולאכול קאפקייק ולשתות תה קר ב"רד וולווט" שזה בית קפה לקאפקייקס באבן גבירול
ובערב יום שלישי אני ומ' אכלנו ב"אטליז" בכיכר רבין שזה דונר קבב [השאוורמה התורכית] בתמחור לא זול אבל טעים
יום רביעי אכלתי עם חמתי "דים סאם" לצהריים ובערב אני ומ' קפצנו ל"שישקו" טאפאס בולגרי ליד הבית כנסת הגדול ברחוב אלנבי
יום חמישי עסקית עם אחותי ב"אלבה" ביסטרו צרפתי באבן גבירול פינת שאול המלך


אתמול לצהריים הכנתי רולדת בשר מהחוברת החדשה של בצק אלים
בערב מ' הכין פיצה מחוברת ישנה של בצק אלים [יאם]

טעים לי כבר בבטן ויהיה לי יותר טעים אחר הצהריים
 
אתמול אפיתי חטיפי שומשום (ממש היה בא)

ותהיתי איך מכינים אותם , יצאו לי באמת אחלה ...
2 כוסות שומשום
4\3 כוס סוכר
2 כפות דבש

המסתי סוכר והוספתי את הדבש הכל תוך כדי עירבוב לא נותנת לרגע לנוח כדי שלא יידבק לסיר ,כשראיתי שנמס הייטב הוספתי את השומשום עירבבתי עוד כדקה והוצאתי את התערובת על נייר אפייה ,שיטחתי על הנייר אפייה (בתבנית) ודחפתי לתנור לכמה דק' עד שהזהיב חום בינוני (180) ..

וחיתוכיות גרנולה של ניקי ב שטיפטיפונת נישרפו באשמת תפוז שהייתי שקועה בפורומים

אבל עדיין יצאו טעימות.
 

LULlK

New member
הנה אצלנו לשבת הכנתי עוגה


פררו רושה של שירלי נמש
רק שלא יצא לי לטעום אותה בגלל הסכרת
אז רק חצי צרה
אמרו שהיה טעים
 
טוב לא תכננתי להכין כלום

אחרי ליל חמישי במיון בגלל כתף שברחה ממקומה
אבל העוגה הכושית של מיטמיט הטריפה לי את כל בלוטות חשק בגוף וקמתי לעשות אותה עם יד אחת צולעת.
במקום הרוטב שוקולד עשיתי לה קרם שוקולד חלב וחמאה ומאז אני ובעלי רק "מיישרים" אותה כל עשר דקות בערך
 
למעלה