אוכל...קדימה אוכל...

d a p h n a

New member
ברור שלא עם שמן. אם הייתי רוצה להוסיף הרבה

שמן ולייצר "אפקט טיגון", הייתי כבר מטגנת אותם.
הסיבה שאני עושה אותם בתנור היא כדי להמנע משימוש בשמן.

בצ'יפס הקפואים אמנם יש תוספת של שמן, אבל אני קונה את הסוג שיש בו הכי מעט שמן וקלוריות. בנוסף, בגלל שזה מוצר ארוז וקנוי, יש עליו ערכים תזונתיים כך שאני יכולה לדעת מה הערך התזונתי ב-100 גר, נניח, ולחשב בדיוק כמה צ'יפס אפשר לאכול בלי להגזים.
 

d a p h n a

New member
(וכן, בטמפרטורה גבוהה, ולא בסירות אלא ממש

בחתיכות קטנות כאלה, כמו צ'יפס).
 

צימעס

New member
כשאני עושה תפו"א בתנור

אני לא מנסה להגיע לאפקט צ'יפס, אלא לתפו"א טעימים, די קריספיים, שהילדים נהנים מהם.
אני שמה מעט שמן - הרבה פחות מבטיגון (גם יחסית לטיגון "סתם", לא עמוק).
 

d a p h n a

New member
אחלה.

אבל קודם כל, אני באופן אישי בדרך כלל לא מתה על "סתם" תפוחי אדמה בתנור.

אבל, גם אם כן אוהבים את זה - לפעמים מתחשק צ'יפס, ומצד שני לא מתאים משהו מטוגן עם שמן. בשביל זה צ'יפס קפוא שמכינים בתנור עושה עבודה מצויינת.
 

פינוקי 5

New member
עוגת מיץ של יניב המגניב

הפכה להיות עוגת הבית..וגם לא צריך לקנות קמחים מיוחדים
 

סוניהלה

New member
עוגת תפוזים שהכנתי, מצוינת

מ ynet
עוגת תפוזים מנצחת/ מיכל שדות

4 ביצים בינוניות

250 גרם סוכר

גרידת תפוז משני תפוזים

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי!

1/2 כוס שמן

250 גרם קמח

1 אבקת אפיה


הכנה

להקציף ביצים שלמות + סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה וסמיכה קצת.

להוסיף גרידת תפוז, מיץ תפוזים ושמן (כ"א בנפרד ולערבל בין לבין)

להוסיף קמח ואבקת אפיה.

לאפות על 170 מעלות טורבו כ- 20 דק' עד שקיסם יוצא יבש/מעט פירורים.


הערות נמצ'וק
הכנתי עם ביצים בטמפ' החדר, הקצפתי יחד עם הסוכר כ 4 דק'. לדעתי אפשר לנסות ולהוריד מכמות אבקת האפיה, פעם הבאה אנסה עם שקית אחת. אפיתי בערך 23 דק'. להיזהר לא לייבש.

יצאה עוגה אוורירית כמו ענן נוצה, רכה וטעימה מאוד מאוד! המלצה רותחת!

הערות נולי
כוס ורבע סוכר ,אחד ושלושת רבעי כוס קמח הבלילה דלילה
הוספתי לביצים המוקצפות שמן בהדרגה, אחר מיץ בהדרגה
את הקמח להוסיף ולא לערבב הרבה בחישת יתר פוגמת.
השתמשתי בכוס מדידה 250 מ"ל
אפיתי ללא טורבו ב 180 מעלות כ- 35 דקות.
 

פינוקי 5

New member
את אלה יש לי

אם יש מתכון מוצלח שמתחשק לי להכין,אני קונה את הקמח/ים.
כל אחד מתנהג עם זה אחרת..
 

Noaal

New member
מאז המעבר לקמח תמי חסל הצורך במיליון קמחים

 

agam08

New member
אה באמת??

זה העיקרון בקמח הזה?שהוא ממלא מקום של כל השמות האחרים?
יש לו את אותו אפקט כמו כל החומוס,סויה,אורז וכו'?

אני טרם ניסיתי את הקמחים האלו, אף אחד מהם, רק קונדיטור.
אני כנראה מתקמצנת על ה"תגמיש" או שבאמת אני חסרת ידע מינימלי באיך לעבוד עם קמח...
 
אישית אני לא מוותרת על כל הקמחים

לשמחתי, את המתכונים הפשוטים אפשר להכין בכיף עם קונדיטור- פנקייקים, לביבות, סופגניות, עוגות בלי הרבה קמח וכדומה.
מעבר לזה יש מתכונים שדורשים סוגי קמח מיוחדים כדי לתת טעם מיוחד (לקמח אורז יש טעם ומרקם קצת שונים).
ואת המאפים הקשים שצריכים לתפוח ולצאת במרקמים מיוחדים אני משתמשת בקמח תמי או בתערובת ללחם. קמח תמי הוא מצוין להרבה מאוד מאפים, אבל לא חייבים רק אותו.
לא אופה הרבה כל כך אבל הקמחים נשמרים בתוך שקית סגורה במקרר ומחזיקים יפה. לא תמיד צריך לבזבז את הכסף על קמחים יקרים.
 

Noaal

New member
יש שני סוגי קמחים

התגמיש שמיועד לבצקי שמרים מעוצבים (כמו לחמים ועוגות שמרים) וקמח תמי ה"רגיל" שמיועד לעוגות בחושות, בישול וכו'.

וכן המטרה שלו להחליף את כל הקמחים. ואם תעשי חישוב עלויות של כל סוגי הקמחים והמייצבים והסיבים שאת צריכה, ייצא לך הרבה יותר יקר מקמח תמי.

קונדיטור זה קורנפלור עם מייצבים. בריא הוא ממש לא.
 

agam08

New member
יופי, עזרת לי

אז זה מה שאני צריכה שיהיה לי, את שניהם.
ואז נניח לקציצות, אפיה, טיגון ועוגות רגילות זה קמח תמי
ופיצות ולחמים נניח זה תגמיש?
 

Noaal

New member
כן :)

למרות שאפשר לעשות פוקצות ובסיסי פיצה (שמרים שאינם מעוצבים) גם עם (רק) קמח תמי.
באופן אישי, בפיצות האחרונות עשיתי שילוב של קמח תמי ותגמיש (שליש קמח תמי, שני שליש תגמיש) ויצא מעולה.
 

בושמיל

New member
לגבי המחיר אני לא מסכימה

לגבי הבריאות אני מניחה שאת צודקת כי אני לא ממש מבינה. אבל נראה לי שבנוסף לקמח יש את כמות השומנים במתכון שיש לי תחושה שבנ"ג גבוהה יותר ממאפים עם גלוטן.

אם את מערבבת קמחים שמחירים משמעותית יותר זול את לא תגיעי למחיר יקר. עלות משפר אפייה או קסנטן גאם היא שולית כי משתמשים בהם ממש מעט.
אם כבר מדברים על תערובות, B_MIX הוא קמח מעולה ויותר זול מהקמח של תמי.

אני משתמשת גם בתמי, גם בתגמיש, גם בB_MIX וגם מערבבת לבד. מאחסנת במקרר ואופה די הרבה - שלב הניסיונות המתלהב. קונה לפי מבצע ומתכון שבא לי לנסות.

הסיבה העיקרית לקנות קמח תמי (חוץ מזה שזה אחלה קמח) היא לפרגן לאישה מדהימה שעושה המון בשבילינו.
 

תמר159

New member
אני מחזיקה את שני הקמחים האלה ועוד כמה סוגים

כדי לאפות עם טעם ומרקם צריך לדעתי כמה סוגי קמחים.
כך אני יודעת גם אילו חומרים הילדים שלי מכניסים לגוף שלהם ו"משחקת" עם זה.
התערובות יקרות מידי לתקציב שלי ומכילות גם קמחים ותוספים שאינני מעוניינת בהם.
הקמחים הגולמיים פחות יקרים ומאפשרים לי לאפות באופן יומיומי ולהחזיק בית "כשר" במחיר סביר, כולל כריכים לבית הספר, עוגיות, וכו'. אני מאד ממליצה לא להירתע מהקמחים, אצלנו הם נותנים פיתרון זול יחסית לאלטרנטיבות וגם טעים. אין כמו ריח של לחמניות טריות לארוחת ערב, ויש חברים שמקנאים בבן שלי שהוא זוכה לאכול כאלה באופן יומיומי ומתחננים להצטרף לארוחה.
 

agam08

New member
או,אז בדיוק אותך אני צריכה

מעולם לא עבדתי עם בצק. מעולם.
שתפי אותי באיזה משהו פשוט להתחלה. זה עם הריחות יכול להיות נהדר
 

ורדה 52

New member
סוגי קמחים

שלום תמר אפשר לקבל את המתכון ללחמניות? תודה ורדה
 
למעלה