אוכל...קדימה אוכל...

אוזני המן נ"ג (לא זוכר למי לתת קרדיט)

אוזני המן נטול גלוטן

חומרים:

150 גר סוכר
200 גר חמאה
200 גר שקדים מולבנים לא קלויים
2 ביצים
תמצית וניל
15 גרגירי כוסברה
200 גר' קמח קונדיטור \ קמח תפוחי אדמה

הכנה:

1. מכניסים למעבד מזון את הסוכר גרגירי כוסברה והשקדים וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח, החמאה, הוניל והביצים ומעבדים בפולסים לקבלת בצק פרורים. (להיזהר לא לעבד יתר על המידה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעלה דק בעובי של 3 מ"מ, קורצים לעיגולים, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן המן. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-18-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.

4. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.


ניתן לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
 

vered1111

New member
אנחנו התמכרנו בשנה שעברה למתכון של תמי מהבלוג

מעולות!


המצרכים

לבצק:

150 גרם (¾ כוס) סוכר
1 ביצה גדולה + 1 חלמון
300 גרם חמאה רכה (או מחמאה לנטול לקטוז/פרווה)
500 גרם (1 אריזה) קמח (קמח תמי )
½כפית תמצית וניל איכותי
למילוי פרג:

140 גרם (½1 כוסות) פרג טחון וקלוי קל במחבת
100 גרם (½כוס) סוכר
140 גר' רסק תפוחים
90 גרם (1 כוס) פירורי עוגיות (רצוי כהות) טחונים היטב
1 כף סירופ תירס כהה (או גלוקוז או דבש)
למילוי שוקולד:

120 גרם (½כוס) מים
100 גרם (½כוס) ממרח שוקולד (נוטלה)
2 כפות סירופ תירס כהה (או גלוקוז או דבש)
150 גרם (½1 כוסות) פירורי עוגיות (רצוי כהות אך לא משמעותי) טחונים היטב
150 גרם שוקולד טחון/מגורד דק
למילוי תפוחי עץ (בלי סוכר):

4 תפוחי עץ (זן גרנד סמיט) שטופים ומגורדים לרצועות דקות
200 גר' דבש (או סילאן ללא תוספת סוכר)
1 כפית שטוחה קינמון
כף מיץ מלימון סחוט
ההכנה

מילוי פרג: מחממים את רסק התפוחים, הסוכר וסירופ התירס עד לנקודת רתיחה ומסירים מהאש. בקערה מערבבים את פירורי העוגיות והפרג הקלוי, מוסיפים להם את הרסק החם ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין (במקרר - שעה עד שעתיים).
מילוי שוקולד:מחממים את המים, ממרח השוקולד וסירופ התירס תוך בחישה עד לנקודת רתיחה וקבלת נוזל אחיד ומסירים מהאש, מצננים לטמפרטורת הגוף. בקערה נפרדת מערבבים את פירורי העוגיות עם השוקולד הטחון מוסיפים להם את נוזל השוקולד המצונן, מערבבים היטב, ומעבירים למקרר לקירור מוחלט.
מילוי תפוחי עץ:להביא לרתיחה על להבה בינונית, תוך בחישה, את מצרכי המלית, להנמיך את הלהבה ולבשל בסיר גלוי עד לצימצום הנוזלים כמעט לחלוטין. מצננים
לבצק:
עם וו שטוחה מערבלים את החמאה, הסוכר והווניל לקרם אחיד. מבליעים את הביצה והחלמון (בהדרגה) עד לקבלת תערובת אחידה (דורש הפסקות תוך כדי על מנת לגרד דפנות הקערה)
מוסיפים את הקמח, מעבדים עיבוד קצר עד לקבלת פירורים, ומשלימים בלישה ידנית עד שנוצר בצק. משטחים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי.
אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן. מקררים מעט לפני האפייה
אופים 20 דקות עד הזהבה קלה, מוציאים מצננים וזורים אבקת סוכר
הערות/תוספות

לגירסה בלי סוכר ניתן להחליף את הסוכר בסוכר פירות או להשתמש בבצק הרולדה (420 גר' קמח תמי, 2 כפיות אבקת אפיה, 100 מ"ל מיץ תפוחים טבעי, 200 גר' חמאה, 100 גר' דבש) עם מלית התפוחים
לגירסה בלי לקטוז: להחליף את החמאה במחמאה (או בשמן קוקוס בתוספת 2 כפיות משפר אפיה 10)
ניתן להכין גם כעיגולים: לקרוץ עיגול, להבריש קל מאוד במברשת טבולה במים, להניח במרכז מלית ולכסות בעיגול בצק ריק נוסף. להדק

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2261835
ורד.
 

ruthwol

New member
קמח תמי

האם אפשר להחליף לקמח אחר במקום קמח תמי במתכון של אוזני המן? תודה
 

טליאמתי

New member
נראה טוב ומאוד מקורי סוניה:)שאלת מיליון הדולר

של איזו חברה הדבלים?

(לא יכולתי להתאפק...
)
 

טליאמתי

New member
נכון והן מצויינות אבל לא ניראות ככה


הן לא שמנמנות וגדולות שאפשר למלא אותן
 

סוניהלה

New member
באמת?..אם ככה לא יודעת איזה עוד מותרים

אולי מישהו יודע?..אולי בגלוטן פרי בפ"ת יש של חברות נוספות.
מצד שני, יצאו מעדנים קטנטנים. למה לא? פחות קלוריות..
 
כן יש כבר ניסוי קליני בארצות הברית

ממש מחכים לתרופה שתצא.
מצד שני גלוטן כל כך מגעיל אותי שאני לא בטוחה שאני אהיה מסוגלת גם אם הניסוי יצליח והתרופה תצא...
 
אותי בדיוק מגעיל הבלי


ואני כל הזמן מחפשת דברים שיהיה להם טעם של ״עם״. הלוואי שתמצא כבר תרופה.
 

d a p h n a

New member
על פי מדריך העמותה

כל מוצרי הצ'יפס הקפוא של תפוגן נטולי גלוטן (אבל לא הפירה הקפוא, או מוצרים מצופים שלהם).
 

נטלי22

New member
האמת היא, שבלי קשר לצליאק,

מעולם לא קנינו ולא חיפשנו צ׳יפס מוכנים.
כשאנחנו רוצים צ׳יפס מקלפים שני תפוחי אדמה, חותכים לרצועות ומטגנים בשמן שתי דקות.
 

d a p h n a

New member
אם רוצים לטגן, זה מצויין, אבל אנחנו לא מטגנים

אלא אופים בתנור.
צ'יפס קפוא שאופים בתנור יוצא פריך וטעים.
לעומת זאת, כשאופים סתם תפוחי אדמה פרוסים בתנור, זה חביב, אבל זה ממש לא אותו הטעם.
 

צימעס

New member
עם שמן? בטמ"פ גבוהה?

חתוכים לסירות?

כל השאלות כי -
1 - השמן יוצר אפרט טיגון, כך גם אפיה בטמ"פ גבוהה,
2 - אם פורסים לפרוסות, יש הרבה מגע בין הפרוסות, ואז זה מתבשל מבפנים. אם חותכים לסירות ומערבבים, יש פחות נקודות מגע, וככה התפו"א נעשים קריספיים מבחוץ.
 
למעלה