אוכל...קדימה אוכל...

תמר159

New member
מתכון ללחמניות

אני משתמשת בשלל המתכונים המופיעים באינטרנט, לא ממציאה כלום מחדש (אבל לפעמים משדרגת או משנה קצת).
הלחמניות שאני אופה בשנתיים האחרונות ושולחת ככריכים לביה"ס , בגלל המרקם הנוח שלהן, מופיעות תחת המתכונים של הפורום דווקא בכותרת "חלה מעולה של גליה",
אפשר לראותן בפרק לחם ומוצריו בקישור: http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1286&aId=101421
אני מוותרת על משיחת הציפוי המתוק, ומכניסה רק חצי כף סוכר . זה שילוב של הרבה קמחים ותוספים, אולי עדיף להתחיל ממשהו בסיסי יותר.
בעבר אפיתי לחמניות מתוך אתר העמותה שנקראות "הלחמניות של עפרי". לימי שישי אני אופה חלה לפי מתכון שמופיע גם הוא באתר העמותה: (תחת הכותרת: חלה, נמסר על ידי רבקה). גם בבלוג של תמי יש מתכונים טובים מהתקופה שלפני הקמחים המיוחדים והתערובות. צריך פשוט לנסות ולשחק עם זה עד שמוצאים את מה שמתאים.
 

דנהלו1

New member
וואו !את המתכון חלה הזה פיתחתי לגליה-בתי

פרסמתי אותו בפורום לפני זמן די רב ולא ידעתי שמישהו בכלל ניסה אותו.
משמח מאוד לשמוע שהוא משמש אותך!
שבוע טוב,
דנה
 

ורדה 52

New member
מתכון ללחמניות

תמ שלום, הכנתי את הלחמניות לפי המתכון חלה מעולה ללא גלוטן של גליה.לצערי לא ממש יצאו לי לחמניות.יצאו מין פחזניות כאשר הפנים שלהם היה דביק מעט.למרות שהטעם והריח מצאו חן בעיני.אפיתי כ25 דקות ועדין היו דביקות. אפיתי אותן בתבנית של מאפינס מסיליקון.ולא הוספתי קרם טרטר כי לא מצאתי.הכנתי בדיוק לפי הכמיוית וההוראות.האם צריך להוסיף שתי כוסות מים כמו שכתוב או שזה הרבה מידי ולכן יצא קצת דביק?אודה לך אם תתארי לי את המרקם שצריך להתקבל.המיקם של הבצק יצא כמו חומוס לא סמיך.האם בסדר? תודה מראש ורדה
 

תמר159

New member
הלחמניות שאני מכינה

ורדה, הלחמניות שאני מכינה נעשות כל פעם קצת אחרת אחרת , בהתאם לקמחים שיש בבית. אבל בהתחלה באמת עבדתי באופן מוקפד יותר לפי המתכון.
אני לא משתמשת בתבנית מאפינס אלא יוצרת גלילים דומים לאלה של הלחמניות מיני של גרינלייט, רק "רזים יותר , כי זה תופח בהמשך.
.ארשום כאן את המתכון לפיו אני עובדת בימים האחרונים , בתקווה שיצא לך מוצלח יותר. מרקם הבצק יוצא אצלי כמו של ממרח חומוס סמיך.
לתוך קערת מיקסר אני מכניסה קמחים יבשים:
2 כוסות קונדיטור
חצי כוס קמח אורז מלא (או קמח אורז רגיל, או קמח אורז דביק)
חצי כוס קמח סויה
שליש כוס קמח טפיוקה
שליש כוס קמח סורגום (או קמח טף, או קמח תפוחי אדמה או שקדים טחונים או קמח קינואה- בקיצור מה שיש בבית..)
שליש כוס קמח אפונה צהובה (או כל אחד מהקמחים שהוזכרו בסוגריים הקודמים)

אני מערבבת בכף את כל הקמחים היבשים הללו יחד ומוסיפה:
כף סוכר חום
כף שמרים יבשים

מערבבת שוב ומוסיפה:
כשלוש כפות גרעיני חמניות (לא חובה)
כפית גדושה של קסטנטן גאם
כפית מחוקה של פייברקס דק (או שתי כפות של פייברקס גס)

מערבבת שוב ומוסיפה את הרטובים:
שתי ביצים
חצי כוס שמן
כוס ושלושת רבעי מים פושרים

מערבבת שוב בכף, מוסיפה כפית וחצי מלח ומכניסה לכמה דקות לישה במיקסר (וו גיטרה)

בינתיים פורסת נייר אפיה על שתי תבניות של התנור
מרטיבה ידיים ומכינה לחמניות בצורת גלילים פחוסים (אפשר גם כדורים בקוטר של 5-4 ס"מ)

מפזרת למעלה שומשום ומשאירה על השיש להתפחה של חצי שעה עד שעה.

אופה כעשרים דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד שמזהיב

אף פעם לא רשמתי מתכון, מקווה שזה יצא מספיק ברור ובכל מקרה אחרי שמנסים קצת מגלים שאפשר לגוון ולשנות לפי הטעם.
בהצלחה, אשמח אם תעדכני אותי איך יצא.
 

תמר159

New member
תיקון טעות -שכחתי לרשום במתכון כף משפר אפיה

ורדה,
במתכון שרשמתי כאן שכחתי לרשום שבשלב הכנסת הקמחים אני מוסיפה גם כף משפר אפיה 10 (של דג"ש).
מקווה שתקראי לפני שתנסי להכין..
 

ורדה 52

New member
הי תמר

תודה על המתכון עדין לא אפיתי את הלחמניות לפי המתכון החדש.מקוה במהרה.אדוח לך איך יצא.
 

ורדה 52

New member
שלום תמר

תודה על העדכון,עדין לא אפיתי את הלחמניות לפי המתכון החדש .מקוה שבהקדם.
 
מתכון שעשיתי לפני יומיים - מ ע ו ל ה!

הבסיס הוא הפוקאצה של ריבר קפה (לונדון) שאני עושה (גלוטנית) שנים.

עם התגמיש היה קל, זריז ופשוט מעולה.

בקערה:
2 כפיות שמרים
450 מ"ל מים פושרים (המתכון המקורי הוא 350. הוספתי 30% נוזלים לפי ההוראות)

משהים 5 דקות.

מוסיפים חבילת תגמיש (1/2 ק"ג) וכפית מלח. (זה לפי המתכון. אני חושבת שאפשר להוסיף עוד מלח או תיבול לבצק)

לשים ביד עד שאין גושים ואז מוסיפים 50 מ"ל שמן זית טוב. לשים היטב לבצק גמיש ונוח.

מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת נפח.

פורסים נייר אפיה על תבנית תנור, עם יד משומנת מע משטחים את הבצק, מורחים רוטב (אצלנו אוהבים את הרטבים של ברילה, שהם גם נ"ג) ומפזרים גבנ"צ ותוספות.

אופים על 200.
 

טליאמתי

New member
נראה מעולה:) אני עושה את זה עם תערובת של שר

MIX B(שהיא ללא לקטוז וסויה) על פי המתכון הרגיל ללחם שלהם ומפזרת למעלה פרמזן ויוצא מעולה:) לפעמים אני מוסיפה לתערובת לפני האפיה חצי כוס קשקבל מגורדת שזה משדרג מאוד את התוצאה.
נראה מאוד דומה לזה.
אני חותכת לריבועים ומקפיאה (אם נשאר משהו כלומר) ואז כשאני רוצה לקחת כריך, מפשירה וחותכת ברוחב. יוצא כמו כריך משתי פרוסות לחם אבל משובח יותר:)
 
עד עכשיו עשיתי את המתכון הזה עם שר

יוצר באמת טעים, אבל דק. זה יוצא רך ותפוח. כל אחד וטעמו... (אני מעדיפה קריספי, ילדיי, נראה לי, רך)
 

amysh

New member
עוגת התפוזים של קשת עם קצפת וניל ותותים

זה מה שבעלי היקר מזמין לעצמו כל שנה לכבוד היומולדת .

המתכון לעוגה נמצא במאמרים
 

נטלי22

New member
כן. לקראת פסח מוכרים בחנויות

המיוחדות מצות שעשויות משיבולת שועל מיוחדת שגודלה בשדות נקיים מחיטה.

המחיר מאוד יקר (כ-70 ש"ח לחבילה שמכילה כמדומני 10 או 14 יחידות), והטעם ממש לא טעים,
אבל הן מיועדות לאנשים שומרי מסורת כדי שיוכלו לקיים את מצוות אכילת מצה.

היות ובשיבולת שועל יש חלבון שדומה לחלבון החיטה, יש צליאקים שגם שיבולת שועל הזאת, על אף שהיא נטולת גלוטן, משפיעה עליהם לרעה, ולכן מומלץ לאכול כמות קטנה ולא להגזים.

בנוסף, בשנה שעברה היו במקומות בודדים מציות של "מצות יהודה" (הבנתי שהיו ממש טעימות) שבדרך כלל נמכרות רק ליצוא. אבל לפי מיטב הבנתי הן לא יכולות לשמש שומרי מסורת למילוי המצווה.
 
למעלה