אוכל...קדימה אוכל...

פינוקי 5

New member
עוגת בננה ואגוזים

מתכון שפורסם היום בxnet

החומרים :

תבנית אינגליש קייק רחבה- 15X 26 ס"מ

2 בננות מרוסקות במזלג
3/4 כוס קורנפלור
1 כוס קמח אורז מלא
1 כוס קמח טפיוקה
1 שקית אבקת אפייה
4 ביצים
1 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים גס

ההכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית. כדאי לפזר מעט קורנפלור מעל השמן בתבנית כדי לסייע בהוצאת העוגה המוכנה.
2. מערבבים בחוזקה
את הבננות מעוכות עם הביצים עד לבלילה חלקה כמעט לחלוטין.
3. מוסיפים את הסוכר והשמן ומערבבים.
4. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד להיבלעות הקמח בתערובת. חוזרים על הפעולה עם הקמחים הנוספים. יש להימנע מהוספת כל הקמחים ביחד- הדבר ייצור תערובת גושית מדי, קשה לערבוב ויקשה על איחוד הבלילה.
5. כאשר הבלילה אחידה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות.
6. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה עד להשחמה והתייצבות.

נראה מעולה, אני בטוח אנסה
 

KK15s

New member
מחפשת מתכון מנצח לפיצה עם קמח תגמיש

אני יודעת שאפשר להמיר כל מתכון בתוספת מים.
אבל אשמח לקבל מתכון שנוסה והיה טעיםםםם.
הילדודס ישמחו....
המון תודה (:)
 

agam08

New member
זקוקה בדחיפות למתכון עוגת תפוזים נ"ט לגננת.

תודה!
 

agam08

New member
צ׳יפס...רק רציתי להכין צ׳יפס

2 סוגי ציפי במקפיא ועל שניהם אין איזכור לגלוטן,אבל כן כתוב״ לא לפסח״.
להתרחק,הא?
 

vered1111

New member
חטיף בריאות ללא גלוטן מיוחד ל
|

מצרפת המלצה למתכון המצורף, יצא מעולה! (הערות שלי מודגשות)
הביאה הבת המתהוללת, פורום אוכל כשר YNET.

חיתוכיות אורז תפוח,דבש, ממרח תמרים ועוד דברים טובים, בהשראת מתכון של Alice Medrich

חומרים לכ- 2 חיתוכיות:
2 כוסות אורז מלא תפוח ללא סוכר
1/4 כוס שומשום בהיר
1/2 כוס גרעיני חמניות קלופים (או אגוזי פקאן או מלך קלויים קצוצים) שמתי פקאנים
2 כפות שומשום שחור/חום (או בהיר, בנוסף לכמות לעיל)
1/4 כוס קוקוס
1/4 כוס חמוציות מיובשות (או צימוקים, ג'וגי בר מיובש, משמש מיובש קצוץ – פרי חמצמץ מיובש)
1/2 כוס דבש
2 כפות ממרח תמרים
1/8 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים התנור לטמפרטורה של 150 מעלות צלסיוס.
מרפדים תבנית בינונית (כ-20*20) בנייר אפיה.
בקערה גדולה, מערבבים דגנים, זרעים, גרעינים, שומשום, קוקוס וחמוציות.
בסיר קטן, מחממים את הדבש, ממרח התמרים, מלח ווניל, תוך ערבוב עד שממרח התמרים נמס. יוצקים את תערובת הדבש על המרכיבים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול, עד שכל המרכיבים לחים ודביקים. זה עשוי להראות בתחילה כאילו אין מספיק דבש, אך זה בסדר, ערבבו עוד קצת.
מעבירים את התערובת לתוך התבנית המרופדת בנייר אפייה ומפזרים באופן שווה. מכסים את התערובת בנייר אפיה נוסף ומהדקים את התערובת היטב ע"י גלגול כוס על גבי נייר האפייה בחוזקה מרובה – אח"כ מקלפים את הנייר ואפשר למחזר אותו לריפוד תבנית לאפיית עוגיות, למשל. יישרתי בתבנית והידקתי עם כף, ויתרתי על הגלגול עם שתי ניירות אפיה
אופים במשך כ- 30 דקות, רק עד שהחלק העליון מתחיל להזהיב, והופכים את התבנית פעם אחת במהלך האפייה להזהבה אחידה. אם יש ספק אם מוכן אם לאו, עדיף להוציא את המאפה מהתנור, כך שהדבש לא ייחרך). בתנור שלי היה מוכן אחרי 25 דקות.
מניחים להתקרר בתבנית. מקלפים את נייר האפיה.באמצעות סכין חדה, על גבי קרש חיתוך, חותכים למרובעים או מלבנים קטנים. נשמר בכלי אטום במשך שבועיים או יותר.

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1821-16098-30945054,00.html
 

סוניהלה

New member
מתכון מקורי לחג האילנות שקרובת משפחתי פרסמה

והוא מתאים גם לנו.
מצורף תצלום של המעדן.
מקורי לדעתי,נכון??

חצאי דבלים, גרגרי רימון, קצפת לא ממותקת, פרוסת בננה, שוקולד חם ושקדים.
ט"ו בשבט שמח לכם
 
עוגת שוקולד כושית של תמי

הי לכולם

אני מתכוונת להכין את העוגה הכושית של תמי. אין לי נסיון באפיה ללא גלוטן - אני אופה אותה עבור האחיין שלי, שיש לו צליאק. רציתי לשאול כמה שאלות לגבי העוגה וההכנה:
האם אפשר להשתמש בכלים רגילים מהמטבח שנוקו היטב? הכוונה לתבנית, קערות, מטרפה וכו'?

בנוסף - האם המוצרים במתכון צריכים להיות של חברות מסוימות? (שוקולית, אבקת אפייה, שמן, סוכר, סודה לשתייה, קקאו, תמצית וניל, שוקולד מריר, שמנת מתוקה).

תודה רבה מראש!
 

ruthwol

New member
מתכון אזני המן ללא גלוטן

הי לכולם האם יש לכם מתכון מנצח לאוזני המן לנכדי המתוק? תודה
 

agam08

New member
רק כדי לסבר את האוזן...

יש לך דרך קבע את כל סוגי הקמחים האלו, או שאת קונה ע"פ מתכון שאת צריכה?
יש לי בבית כבר 4 קמחים וטרם השתמשתי בהם ופתאום נראה שצריך את כל ה- 900....
 
תשובות

היי יעל
לגבי תבניות וכלים שנוקו היטב-
תראי, אל תשתמשי בשום דבר מעץ (לא תבניות, לא כפות, ולא שום דבר אחר), כי עץ לא תמיד נשטף כל כך טוב, והרבה פעמים יש בחריצים שלו קמח.
תבניות מזכוכית ששטפת טוב זה בסדר גמור.
לגבי תבניות ממתכת נון-סטיק, מכיוון שלא נהוג לשפשף אותן כי אז הן ישרטו, אני חושבת שאם את שוטפת אותן טוב, מספיק שתשמשי בנייר אפייה שיפריד בין התבנית לעוגה, ולדעתי זה בהחלט מספיק.

שימי לב שאת הכלי מיקסר את מנקה טוב, וגם שימי לב שבמיקסר שלך אין על המיקסר עצמו גרגירים קמח שאפו עליו מהשימוש הקודם עם קמח גלוטני.

לגבי העוגה כושית של תמי- הנכתי אותה כמה פעמים בעבר, והיא יצאה מצויין. ממליצה מאוד. אפיתי אותה כל פעם בתבנית אחרת, אבל גם בתבנית עגולה. זה תלוי כמובן בקוטר התבנית העגולה.
לדעתי כדאי שתמלאי את התבנית עד גובה של שני שליש מגובה התבנית (כי העוגה תופחת), ואת שאר הבלילה שימי בתנית קטנה ותאפי כעוגה קטנה. זה מה שאני עושה בדר”כ.
יכול להיות שבגלל שתשתמשי במיקסר ידני ולא רגיל העוגה תתפח קצת פחות, אבל אני חושבת שזה בהחלט יצא בסדר גמור, אולי את יכולה רק למלא את התבנית אפילו ליותר מגובה של שני שליש, אני לא בטוחה.

לגבי הכף ליקר שוקולד- אם אין לך ליקר שוקולד נטול גלוטן, או שאין לך בכלל ליקר שוקולד, לדעתי את יכולה פשוט להוסיף 1 כף של נוזל כלשהוא, כמו חלב או מים, פשוט כדיי לשמור על כמות הנוזלים בעוגה כמו זו של המתכון.
גם לי לא היה בבית ליקר שוקולד, ולכן שמתי במקומו 1 כף חלב.
דרך אגב, אם יש לך ברנדי של חברת שטוק, הוא נטול גלוטן ולדעתי ישמש את המטרה טוב.

לגבי החומרים לעוגה-

אבקת אפייה- את יכולה להתשמש בחברות הבאות:
סוגת, גלעם.

סודה לשתיה- את יכולה להתשמש בחברות הבאות:
מיה, גלעם, סוגת

סוכר: את יכולה להתשמש בסוכר של סוגת. כל הסוגים טובים.

שוקולית של עלית- מותר רק אם מופיע כיתוב על גבי המוצר שמכיל פחות מ-20 חל"מ גלוטן (פחות מ- 20 PPM גלוטן)

אבקת קקאו-
לגבי האבקה של עלית- את צריכה לקרוא על האריזה. אם לא כתוב כלום על האריזה לגבי המצאותש לגלוטן, אז זה ללא גלוטן. גם אם כתוב שיש פחות מ- 20 PPM גלוטן אז זה בסדר.
אבקת קקאו של חברת NATRA היא גם ללא גלוטן.
גם אבקה שנקראת “קקאו הולנדי” של חברת מיה היא ללא גלוטן.

לגבי שמן- אני משתמשת בחברת “עץ הזית” (שמן קנולה של חברת עץ הזית) והוא בסדר. אני חושבת שגם שאר השמנים הם בסדר, אבל אין לי ניסיון בהם.

לגבי תמצית וניל-
את יכולה להתשמש בחרות:
מקורמיק(סידס) ומיה.

אם את משתמשת בסוכר וכו’ שיש לך בבית, שוב פעם, רק שימי לב שלא הכנסת אליהם מעולם כף קמח, ואם יש לך ספק- קחי סוכר חדש.

בכל מקרה, כל הכבוד על הרעיון להכין לאחיין שלך את העוגה!
אני בטוחה שהוא ואחותך יעריכו את זה מאוד!

מיטל
 
עוד תשובות

לגבי שמנת להקצפה-
יש לקרוא את הסימון על גבי כל מוצר. מוצר המכיל ברכיביו גלוטן או שרכיבי גלוטן נמצאים בסביבת הייצור שלו - מסומן בהתאם.
כלומר, אם לא כתוב כלום על גלוטן, זה בסדר לשימוש.
לגבי שטראוס- אותו הדבר.

לגבי שוקולד מריר-
שוקולד פרה מריר מגדים
מותר רק אם מופיע כיתוב על גבי המוצר שמכיל פחות מ-20 חל"מ גלוטן
אבל שימי לב שזה שוקולד של מגדים, ולא שוקולד רגיל.

שוקולד של חברת “כרמית”-
כל מוצרי השוקולד, כולל שוקולד ללא סוכרללא גלוטן, אבל עדיין יש לוודא בהצהרת האלרגנים שרשום שהמוצר מכיל עד 20ppm גלוטן

לגבי דובדנים מסוכרים- של חברת מיה הם ללא גלוטן.

לגבי סוכריות צבעוניות לעוגה - של חברת מיה הם ללא גלוטן.
 
תודה רבה רבה רבה!!!

תודה על כל המידע והתמיכה.... עכשיו הכל נראה הרבה יותר פשוט ואפשרי...
 

דנהלו1

New member
קיבלת תשובות מעולות- עוד תוספות קטנות

מבחינת שוקולד מריר: השוקולד המריר של מותג שופרסל גם טוב וגם השוקולד המריר של מותג מגה - הזמינות שלהם גבוהה
גם תמצית הוניל של שופרסל (המיוצרת ע"י מיה)- בסדר גמור
כל שמן שהוא בסדר גמור
שוקו אינסטנט נסקוויק של נסטלה גם הוא ללא גלוטן
אבקת קקאו השחר העולה גם טובה
כל סוג של שמנת מתוקה בסדר.

את דודה מקסימה.
 
שאלות

היי דנהלו
לגבי סוכריות של הנמל- לא מצאתי אותם במדריך של העמותה. בברת ישירות עם הבחרה? איך את יודעת שהסוכריות נטולות?
איך אפשר לדעת לגבי כל המוצרים של הנמל?
גם לגבי השוקולד המריר של מגה ושופרסל- איך את יודעת עליהם?

לגבי השחר העולה- אומנם כתוב על המוצרים שלהם פחות מ- 20PPM, אבל הבנתי מהעמותה שהמוצרים שלהם מעולם לא נבדקו (הם לא ערכו להם מעולם בדיקות), ולכן הבנתי שאי אפשר לסמוך עליהם. לא?

תודה רבה מראש!
 
עוד משהו

היי דנהלו
פתאום חשבתי על זה שהשאלות שלי אולי נשמעות קצת תוקפניות. זו ממש לא הכוונה.
אני פשוט באמת אשמח ללמוד על מוצרים חדשים שזמינים לנו בהרבה מקומות, ומכאן השאלות שלי.
מיטל
 
למעלה