

הנה המתכון לאורז פילאף עם ירקות ודברים טובים , ממליצה בחום
יכול להיות תוספת גם לאורחה חלבית

לצערי לא הספקתי לצלם ,מקווה שהכין שוב בהקדם ואז העלה תמונות...
החומרים :
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
1-2 גזר מגורד
1 סלסלת פיטריות שמפיניון פרוסות
שמן לטיגון
1/3 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות אורז - אני משתמשת באורז פרסי
חופן נדיב של חמוציות (ללא גרעינים)
עשבי תיבול לפי הטעם -אני משתמשת בפטרוזיליה (אפשר כוסברה שמיר עירית )
מעט כורכום
3.50 כוסות מים רותחים
מלח,פלפל שחור
להגשה - שקדים ללא הקליפה קלויים -אני הסרתי את הקליפה בעזרת מים רותחים וקליתי במחבת יבשה
אופן ההכנה :
שמים במחבת שמן לטיגון ומטגנים כל ירק בנפרד עד הזהבה - חציל,קישואים והפיטריות.
מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה ,מוסיפים את הגזר ומערבבים קלות ,מוסיפים את האורז ומטגנים כשתי דקות .
מוסיפים לסיר את הירקות המטוגנים ,החמוציות ועשבי התיבול, מתבלים במלח,פלפל שחור ובמעט כורכום.ומערבבים.
יוצקים לסיר את המים הרותחים,מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
ממשיכים לבשל מכוסה עד שהאורז מוכן ,מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 20 דקות.
להגשה : מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה מרכזית .מפזרים מעל שקדים קלויים ומגישים.