שיתוף ותמיכה לתחילת השבוע

Nona331

New member
שאלת התייעצות - אשמח לדעתכן !!!

אוטוטו נכנסת לחודש שישי, בת 38 ... הריון ראשון
למעט דימום לא ברור שהיה לי בתחילת ההריון ועבר (ב"ה הכל תקין) ... וקצת כאבים פה ושם מדי פעם ... ההריון שלי בסדר בסה"כ (כל הבדיקות עברו באופן תקין)
אנחנו רוצים לטוס לארה"ב ... רגע לפני שאנחנו הופכים להורים ... זקוקים לזה ולזוגיות שלנו מאוד !!!

ההורים והסביבה הקרובה מפחידה אותנו בטירוף ולא מבינה איך אנחנו עושים דבר כזה בטענה שלטוס זה לא טוב בהריון ... מסוכן מדי ... ועוד לארה"ב שזו טיסה ארוכה

שונאת שזורעים בי פחד ... שאני אפילו לא יודעת אם הוא מוצדק!!!

מה אתן אומרות? יש פה מישהי שטסה בהריון? מה דעתכן?

חייבים לקבל החלטה ... עמדנו לפני הזמנת כרטיס ועצרנו.

inbalri

New member
לא רוצה להפחיד אבל

לא חושבת שהייתי טסה במקומך בגלל אורך הטיסה...
מדובר בטיסה ממש ארוכה וקשה גם ללא ההריון
ד"א לא כתבת איזה שבוע את ומתי חשבתם לטוס? כי נראה לי החל משבוע 25 צריך ביטוח מיוחד
אני טסתי בחודש רביעי לפראג, טיסה של איזה 3-4 שעות
בהלוך היה סבבה לגמרי, בטיסה בחזור היה לי כלכך לא נוח וסבלתי כל דקה ודקה בטיסה
הרגליים שלי התנפחו וכאבו בטירוף!! נראו כמו 2 סנפירים...אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם הטיסה הייתה נמשכת 12 שעות
חודש שישי הוא גם עדיין "ירח הדבש" של ההריון...אני עכשיו התחלתי חודש שביעי וירח הדבש בהחלט הסתיים...יש לי קוצר נשימה, מרגישה גדולה ומסורבלת, בקושי קמה לבד מהספה...אין מצב שהייתי יכולה עכשיו לעשות יותר מבטן גב באיזה בית מלון הכל כלול...
למה שלא תמירו את ארה"ב ביעד יותר קרוב? משהו באירופה השכנה למשל...? למה לאתגר את עצמך במצבך?
סורי אם ביאסתי אותך, אבל יש פה דברים שחשוב לך לקחת בחשבון

Nona331

New member
הכוונה לטוס אוטוטו ... בחודש שישי

את לא מבאסת
מעוניינת לשמוע דעות של כאלה שעשו את זה ...

הבעייה היותר משמעותית מבחינת ההריון

מעבר לאי הנוחות בטיסה, הבדלי השעות ושאר אי הנוחות שיש בטיסה למרחקים ארוכים היא
הבעייה הביטוחית.
תודה לאל שההריון עד כה עבר בצורה חלקה וטובה
אבל בכלל נסיעה לחול בהריון מתקדם (כמו אצל) את חייבת לבדוק מה הן כל המשמעותיות שיש בביטוח
החיים שלך ושל העובר.
מה הכיסוי שמקבלים מבחינת בתי החולים במצב של אשפוז,
וחו"ח במצב של לידת פג.
כאשר הביטוח איננו מכסה מדובר בעלויות של עשרות אלפי דולרים (אולי אפילו יותר באשפוזים ארוכים)
ושלא נדע במצב של לידת פג, זה לא שאת יכולה להחליט- אני משתחררת מבית החולים
כי מדובר פה במצב של חיים או מוות שחייבים השגחה רפואית 24/7.
בכלל לטעמי, נסיעה לחול בהריון היא נסיעה "מסוכנת" יותר לאישה ולעובר
כי באמת שאת לא יודעת מה יוליד יום, ובהריון זה מצב שלא משחקים איתו חייבים טיפול רפואי
אז חייבים.
תבררי את כל הפרטים הללו טוב טוב ואל תגידי לעצמך "לי זה לא יקרה" כי גם פה מקריאה בפורום
היו נשים שסיפרו שעברו חוויות נוראיות כאלו.
חופשה לזוגיות - ברור הכי הכי מומלץ !!
ואפשר למצוא אתרים מופלאים וקסומים גם בארץ, בצפון, בדרום, ובכלל לעשות חופשה בעלויות נמוכות בהרבה
ולאו דווקא לא איכותיות כמו אלו שיש בחול.
&nbsp
סורי על השראת הדכאון אבל זו האמת

Buttercupple

New member
מסכימה עם פשושי מילה במילה ומוסיפה

מעבר לעניין הביטוחי, שהוא מהותי, הריון זה מצב מאוד דינמי, גם אם הלך תקין, אין לדעת מה שינויי לחץ או מזג אוויר עושים.
לקום עם דימום קטן או התכווצות מוזרה בארץ ולגשת לבית החולים זה דבר אחד, לעבור את זה בחו"ל, רחוק מהמשפחה ומהחברים, מבלי להכיר את הבירוקרטיה, זה עניין אחר לגמרי.
ושוב, כנראה שיש המון סיפורים על נשים שטסו, נהנו וחזרו בבריאות אבל הסיכון קיים וצריך לקחת אותו בחשבון, ברמה הפרקטית, הכלכלית, הפיזית והנפשית.
מצטערת לבאס..

GalushG87

New member
מבינה את ההתלבטות

אני בחרתי כן לטוס , טסתי לתאילנד לשלושה שבועות החל משבוע 25...
עשיתי ביטוח מקיף להריון , כולל הטסה . ביררתי כל מה שהוא כולל , יצא קצת יותר יקר - אבל סיפק לי בטחון .
&nbsp
היה מעולה , חשוב לשבת במעבר ולקום כל שעה לעשות סיבוב...
התייעצתי עם הרופא שלי , שאמר שבמידה והכל תקין - אין סיבה לא לנסוע.
&nbsp
תקשיבי לעצמך ולגוף שלך בלבד.. לא לעצות בפורומים - את היחידה שיודעת ומרגישה ...
&nbsp
בהצלחה ...

אני טסתי לארה"ב אבל...

בשבוע הרבה פחות מתקדם. הייתי בשבוע ה-12 בהלוך ו-14 בחזור
הרופאה שלי אמרה שהיא לא יכולה להמליץ על טיסה אבל כל עוד אקום מדי פעם להסתובב צריך להיות בסדר
העניין הוא שבשבוע בו הייתי לא היו את הסיכונים הכרוכים בלידה מוקדמת, צירים וכו'. ידעתי שאם תהיה בעיה בהריון גם בארץ לא יהיה הרבה מה לעשות בנידון ככה שקשה לי להגיד מה הייתי עושה במקומך. בכל אופן תהנו בכל חופשה שתבחרו לקחת והעיקר הבריאות

לפני שעתיים הגעתי הבייתה אחרי סופ"ש בברצלונה

היה כיף והיינו זקוקים לזה, בדיוק מהסיבות שרשמת ואצלנו זה הריון שני (פעם ראשונה שמשאירים את הגדול)
היה מעולה, הטיסה עברה בסדר גמור אבל לא בטוחה עד כמה הייתי שורדת טיסה ארוכה פי 3 בחודש שישי.
אני בשבוע 23, טסתי גם בשבוע מוקדם יותר ובהריון הראשון גם טסתי לניו יורק אבל הייתי בשבוע 16 ויש הבדל גדול מאוד לדעתי.
בנוסף לזה, מעבר לשבוע 24 העובר הוא בר חיות, אמנם יש ביטוח עד שבוע 32 (של הראל) אבל אם תסתכלי
באותיות הקטנות ותנאי הפוליסה במצב חלילה של לידה מוקדמת הביטוח אמנם מכסה אבל בסכום שלא באמת יספיק
במידה של אשפוז חלילה בפגיה...

אני טסתי

בסיבוב הקודם. שבוע 19-21 לארה"ב. גם אמרו לי להסתובב ועבר בסדר.
צריך בהחלט לבדוק היטב על ביטוח מקיף..

minime12

New member
אומנם עשיתי את זה בעבר

אבל בכיוון הפוך, חזרתי לארה"ב מביקור בארץ בחודש שביעי בהריון הקודם ולא היה פשוט בכלל. הטיסה מאוד ארוכה וקשה, הרגליים יכולות להתנפח, ולא בטוח שהביטוח יכסה אותך ואם רק אותך סביר להניח שלא יבטחו את העובר משבוע מסוים.
מה עם יעד קרוב או אפילו חופשה זוגית בארץ?

CRAZYBUTTERFLY

New member
עונה מנסיוני

טסתי 3 פעמים בהריון.
פעם ראשונה חודש 5 15 שעות טיסה לארה"ב
פעם שניה חודש 4 15 שעות טיסה לישראל עם תינוקת על הידיים.
פעם שלישית חודש5 15 שעות מישראל לארה"ב.
כשטסתי בהריון הראשון היה לי יותר קל כי יכולתי לקום מתי שרציתי שתיתי המון מים. הסתובבתי נחתי וכו. אז היה סבבה עשיתי כיסוי ביטוח של חברת דויד שילד שלדעתי יש לה את הכיסוי הכי רחב (שבדקנו בזמנו) עד שבוע 30 או 30+
בפעם השניה שטסתי עם תינוקת היה כבר יותר קשה אבל אפשרי..
&nbsp
אני מציעה לך לדבר עם כמה חברות ביטוח לעשות סקר שוק ולראות מי מכסה עד איזה שבוע ומה עליות הכיסוי למקרה וחלילה לידה+אשפוז+פגיה. חשוב לקרוא את האותיות הקטנות כמובן.
לדעתי אם אתם זקוקים לחופשה כזו אז לכו על זה.. אבל תבדקו את כל הסיכונים שיכולים להיות.
במידה ותחליטו שטיסה כזאת ארוכה מדי בשבילך אז תמיד אפשר לטוס למקום שקרוב יותר אליכם אירופה למשל..
כך או כך אם את טסה חשוב לקום לפחות פעם שעה לעשות סיבוב במטוס. לעמוד כמה זמן ולהמתח. הדיילת אמורה לספק לך בקבוק מים שיהיה איתך לאורך הטיסה. חשוב לשתות המון!!!
והכי חשוב להנו-ת!!!

mashkash10

New member
אפשרות אחרת

תראי, אפשר לטוס אם אתם ממש לחוצים על זה עם הביטוח הנכון וכו'...
אבל האם את באמת רוצה לקחת את הסיכוי שיקרה משהו במדינה כל כך רחוקה, שחס וחלילה תעברי לידה מוקדמת?
גם אם הביטוח מכסה זאת עדיין חווייה קשה רחוק מהבית.
אולי עדיף לעשות משהו קרוב וקצר יותר,
ולארה"ב לטוס עם התינוק/ת אחרי הלידה?
דווקא בחודשים הראשונים התינוקות נוחים לטיולים, כי נוח להם בעגלה/מנשא, הם ישנים הרבה ואין להם הרבה צרכים.

טסתי במגוון שבועות

בהריון הראשון טסתי ממש בהתחלה כשעוד לא ידעתי אם אני בהריון או לא (אבל אחרי שאיבת ביציות ו-IVF), אח"כ בשבוע 11, ובהריון הנוכחי בשבוע 28. בשלושת המקרים לאירופה.
&nbsp
אני בגישה שאם הכל תקין צריך לחיות תקין. בטיסה צריך לקום ולהסתובב הרבה ולהקפיד לשתות הרבה באופן כללי, בטיול כולו. לתכנן טיול שמתאים למצב ולא ליכולות מפעם - הרבה זמן מנוחה, לא לעמוד הרבה, לאכול מסודר וכו'.
&nbsp
החשש היחידי בשבועות האלו (24 והלאה) הוא מלידה מוקדמת - חשש שהוא רלוונטי גם בארץ, העניין הוא שבארה"ב יכולות להיות לו השלכות כספיות מאוד משמעותיות גם עם הביטוח הכי טוב בעולם. זה הימור מסוים שאת לוקחת, שאני כאמור גם לקחתי בעצמי, ויש לו גם תמורה כיפית מאוד. וברוב המקרים הכל בסדר. ולטייל זה כיף גם בהריון עם כל המגבלות (בלי אלכוהול וכל הגבלות התזונה, וגם מגבלה פיזית מסויימת).
&nbsp
אני מאוד מתנגדת לכל הפחדה שהיא. דברים רעים תמיד יכולים לקרות. אבל אנחנו לא מפסיקות לחיות בגלל זה - ולטייל בחו"ל זה בהחלט לחיות. אם כבר, יותר מסוכן לעלות על הכביש (ואת זה אני אומרת ממרומי שתי תאונות שהיו לי בהריון הזה!).

בוטנלי

New member
אני טסתי לארה"ב בהריון בדיוק מאותן סיבות...

מבינה אותך, וגם היה מעולה כך שאני שמחה שעשינו את זה .
אבל
אני חזרתי באמצע שבוע 21 וההריון שלי יחסית לא מורגש, ככה שלא הפריע לי בכלל בטיול וגם עדיין לא ממש נראיתי בהריון. את המסלול שלנו השארנו בערים מרכזיות בלי להיות יותר מידי בכבישים שוממים וגם באמצע הטיול עשינו טיסת פנים במקום לקחת רכבת ארוכה.
עשיתי ביטוח מקיף ויקר של פאספורטכארד (לא השתמשתי בו אבל בעיקרון אם יש טיפולים רפואיים משלמים בעזרתו במרכזים הרפואיים ואז לפחות ההוצאה לא מגיעה מאצלך), בטיסה שתיתי הרבה מים והתהלכתי כל שעה, גרבתי גרביים אלסטיות. לי הטיסה עברה בסדר ובלי בלאגנים.
אבל- לא יודעת אם הייתי טסה אחרי שבוע 24, לתחושתי זה כבר שלב מתקדם וההשלכה היא שהתסריט הכי גרוע הוא מעבר לאיבוד ההריון.
תחשבי עם עצמך איך ההיריון עובר עד עכשיו, אם את חושבת שהגוף שלך יכול לעמוד בזה, וקחי בחשבון שהטיול יצטרך להיות 'איטי' יותר. ומקסימום גם לונדון מקסימה
....

חנית 6

New member
סיפור שאני מכירה באופן אישי - לידת פג בארה"ב

חברה שטסה בהריון ראשון ובשבוע 24 פתאום התפתחה לידה, לא הצליחו לעצור את הלידה, הם היו בבי"ח בארה"ב - חצי שנה בפגיה!!!
אז דברים יכולים לקרות וצריך לקחת את זה בחשבון.

lollllipop

New member
שאלה קצת מוזרה אבל..מתי ידעתן זה הזמן להיכנס להריון?

אני בת 28, פוליציסטית ונשואה כבר 3 שנים
בתקופה האחרונה גם אני וגם בעלי מרגישים כבר את הרצון הזה...להיכנס להריון (מה זה מרגישה? רק רואה סביבי הריונות כל הזמן, ממש בא לי כבר)
מה הבעיה? אני באמצע לימודים מאד אינטנסיביים שימשכו עוד שנתיים, לימודים רחוקים מהבית שגורמים לי לצאת ב5 לפנות בוקר על מנת להספיק אליהם, 5 ימים בשבוע. בעלי עובד משמרות
ואני קצת דואגת..איך מסתדרים ככה עם תינוק?
אז אני אשמח לשמוע מכן, מתי ידעתן שזה הזמן להיכנס להריון?חיכיתן עד שהכל יסתדר לכיוון או שהלכתן עם הלב, למרות שיש קשיים?

נראה לי שכשהרצון גובר אז מתגברים על הקשיים

ועושים את השינויים הנדרשים באורח החיים בהתאם...
אין זמן "נכון" להיכנס להריון.
יש זמן נכון לך. כשזה נכון לך, את מרגישה את זה, ואת מוכנה לשנות את החיים שלך כדי לעשות את זה. זה ענין של סדר עדיפויות.

CRAZYBUTTERFLY

New member
מסכימה עם שושנת בר

אתן לך דוגמא מחיי..
בזמנו היינו נשואים עם 2 רכבים דירה שכורה מדהימה 2 עבודות מעולות גרנו ע"י ההורים וגם היה לנו כלב. לכאורה הכל יציב ועכשיו רק חסר תינוקי. אבל.... דווקא אז לא היה את הרצון בכלל לא.
מתי הרצון הגיע?..
כשהיינו אמורים לעזוב את הארץ למדינה/יבשת זרה. הרחק מכל המשפחה ומכל המוכר. לחפש דירה חדשה חברים חדשים להטיס כלב איתנו ועוד שלל דברים חדשים ולא צפויים דווקא אז התגבר הרצון וכך קרה.. טסנו לבד ועשינו את המעבר והכל בהריון...
בדיוק כפי ששונת בר רשמה לך... כשזה נכון זה נכון ולא משנה מה עומד בדרך..
&nbsp
לדעתי אם את יכולה לחכות בסבלנות עוד שנה שנתיים לסיים את התואר אז כמובן שיהיה יותר קל...
אבל במידה ותחליטי לנסות עכשיו+עד שמצליחים+9 חודשי הריון אז הינה כבר נשארה לך רק כשנה ללימודים.... בקיצור הכל אפשרי רק תחליטי אם את מוכנה קצת לדחות או שלא...
שיהיה בהצלחה בכל התחלה..

למעלה