סכרין המנוול התורן

סכרין המנוול התורן


שמעתי היום שיחה קצרה ברדיו עם אחד משני החוקרים של מחקר חשוב ופורץ דרך על התערבות אוכלוסיית החיידקים במעיים על תנגודת לאינסולין.
המחקר התקיים במכון ויצמן ומאמר התפרסם ב Nature.
לפי תוצאות מחקר ראשוני זה, המנוול התורן הוא הסכרין.
מסתבר שסכרין הוא ממתיק מלאכותי שחלק מהאוכלוסיה רגיש לו מבחינת יצירת תנגודת לאינסולין.
משמעות הדבר שלאותם אנשים יש אוכלוסית חיידקים במעיים שגורמת לאותה תנגודת.
תבינו את המשמעות.
האנשים האילו יכולים לחיות באורח חיים בריא ונכון אבל החיידקים במעיים שלהם
בתלות בסכרין מייצרים חומרים הגורמים לתנגדות לאינסולין.
לכולנו יש חיידקים במעיים (משקל החיידקים כ 1.5 ק"ג).
יש אנשים שהתוצאה היא אותה תנגודת לאינסולין שיכולה להוביל בהמשך לסכרת סוג 2.
להערכתי זה קצה הקרחון.
ככל שהיכולות המחקריות גדלות והידע חושף פינות חדשות,
אנחנו נגלה עוד ועוד דברים על המזון המתועש.
למרות שהמחקר ראשוני הוא מחזק בעקיפין את עניין צריכת מוצרים ראשוניים.
מוצרים עם הכי פחות התערבות.
יוגורט לבן ללא המתקה. המתקה במידה עם פירות טריים.
במידת הצורך, המתקה עם גיוון בסוגי הממתיקים.
מים ולא מים בטעמים או צבועים עם חומרי טעם וריח.

מה תוצאת המחקר עושה לכן?
מה ישתנה בעקבות הקריאה?
(אני הולכת לשתות כוס מים להרגע.....)
 
חיידקי המעיים אחראים להרבה יותר תהליכים מאלה שאנו מודעים

ויודעים עליהם.
למשל: המערכת החיסונית
ויותר לעיניננו: מבנה גוף רזה.
לאנשים רזים יש חיידקים אחרים בקיבה.
אפשר לעשות השתלה של חיידקים "רזים" - אבל הם לא תמיד נקלטים, בגלל הסביבה השונה.
ופיתוח סכרת וקרוהן הן גם מחלות שמושפעות מהם
 

קשר חדש

New member
השאלה היא האם זה רלוונטי לכל סוגי הממתיקים המלאכותיים

או רק לחלקם?

הדבר הזה השפיע עלי אתמול בפועל. הייתי באירוע, ולא היה בו דיאט קולה. בד"כ במצב כזה לא הייתי שותה בכלל. אתמול שתיתי קולה ואמרתי לעצמי, שאולי יש בזה סוכר, אבל יתכן שהדיאט אפילו יותר גרוע.
 

tsiporganeden

New member
אני פייר מאוד מבולבלת, כבר לא יודעת מה לעשות, סטיביה לא טעים

לי, סכרין אסור, דבש מעלה את הסכרת, סוכר מעלה את הסכרת, מלח מעלה לחץ דם, אז מה אוכלים? מה עושים? אולי בכלל נחזור לאכילה של ימי הביניים בלי מלח מתועש, סוכר, או ממתיקים.
ואני כל כך שמחתי שסוף סוף יש לי פתרון לתאוות המתוק שלי מבלי להזיק לגוף שלי.
 

קשר חדש

New member
ורדה, מדובר על אנשים שבסכרין יוצרים תנגודת אינסולין

אבל אם הם היו אוכלים כמות מקבילה של סוכר לא?
או שעבורם מתוק של סוכר/דבש/סכרין יוצר תנגודת אינסולין?
 
נכון לעכשיו

הדיון היה על סכרין.
בלי הכללות.
לכולנו יש חיידקים במערכת העיכול וטוב שכך.
חלק מהחיידקים לחלק מהאנשים גורם למה שנכתב קודם
זה לא אומר כלום על ממתיקים מלאכוליים אחרים.
גם מידע זה הוא ראשוני ומשרד הבריאות לא מוציא הוראות חדשות.
עדיין המידע הזה בשלבי מחקר.
אין שום המלצה להוסיף סוכר, לשתות עם סוכר, להחליף את הדיאט במוצרים רווי סוכר.
בשום פנים ואופן לא.
להיות הכי ברורה:
החלפה של דיאט קולה בקולה לדוגמה היא גרועה ביותר.
החלפה של דיאט קולה במים היא מעולה.
לגבי השאלה:
יתכן ומה שכתבת היא אחת משאלות המחקר שעדיין לא נבדקו.
זו שאלה מעניינת.
זה מזכיר לי...חייבת לקרוא את המאמר ב science.
פשוט לא מגיע לזה.
 
למעלה