שמעתי היום שיחה קצרה ברדיו עם אחד משני החוקרים של מחקר חשוב ופורץ דרך על התערבות אוכלוסיית החיידקים במעיים על תנגודת לאינסולין.
המחקר התקיים במכון ויצמן ומאמר התפרסם ב Nature.
לפי תוצאות מחקר ראשוני זה, המנוול התורן הוא הסכרין.
מסתבר שסכרין הוא ממתיק מלאכותי שחלק מהאוכלוסיה רגיש לו מבחינת יצירת תנגודת לאינסולין.
משמעות הדבר שלאותם אנשים יש אוכלוסית חיידקים במעיים שגורמת לאותה תנגודת.
תבינו את המשמעות.
האנשים האילו יכולים לחיות באורח חיים בריא ונכון אבל החיידקים במעיים שלהם
בתלות בסכרין מייצרים חומרים הגורמים לתנגדות לאינסולין.
לכולנו יש חיידקים במעיים (משקל החיידקים כ 1.5 ק"ג).
יש אנשים שהתוצאה היא אותה תנגודת לאינסולין שיכולה להוביל בהמשך לסכרת סוג 2.
להערכתי זה קצה הקרחון.
ככל שהיכולות המחקריות גדלות והידע חושף פינות חדשות,
אנחנו נגלה עוד ועוד דברים על המזון המתועש.
למרות שהמחקר ראשוני הוא מחזק בעקיפין את עניין צריכת מוצרים ראשוניים.
מוצרים עם הכי פחות התערבות.
יוגורט לבן ללא המתקה. המתקה במידה עם פירות טריים.
במידת הצורך, המתקה עם גיוון בסוגי הממתיקים.
מים ולא מים בטעמים או צבועים עם חומרי טעם וריח.
מה תוצאת המחקר עושה לכן?
מה ישתנה בעקבות הקריאה?
(אני הולכת לשתות כוס מים להרגע.....)