כמה טעים לאכול באמצע שבוע

fairytale10

New member
מתכון פשוט לסלמון בתנור, משהי?

בימים האחרונים נרשמת אצלנו התלהבות והתקדמות עם האוכל
אני רוצה להכין לה סלמון בתנור, אשמח אם תתנו לי מתכון טעים ופשוט.

יש דרך לגרום לה לאהוב אבוקדו? היא ממש אוהבת עגבניה, שונאת אבוקדו. ניסיתי לשלב בינהם
והיא עשתה פרצוף "מה זה הדבר הירוק הזה על העגבניה שלי"
 

babkas

New member
מורחים במן זית...

שום ופלפל שחור ושמים בתנור שחומם מראש.
בשביל חתיכה אחת חבל להדליק את התנור. תמרחי שמן במחבת טפלון שימי את הדג עם העור למטה ומטגנת.
לגבי האבוקדו להמשיך לנסות ואולי בסוף תתרגל
 

fairytale10

New member
זה בערך מה שעשיתי מינוס השום

שמן זית מלח ופלפל.... יצא טעים ועסיסי, בסוף אני אכלתי.... היא לא אהבה
 

babkas

New member
כדי לקבוע...

שהיא לא אוהבת, צריך לחשוף לטעם כ 20 פעמים, אז יש עוד צ'אנס.
אפשר להכין גם קציצות סלמון אולי איתם יהיה יותר הצלחה.
 

fairytale10

New member
אשמח למתכון לקציצות!


אני לא מתייאשת. גם חביתה סירבה המון עד שהסכימה לאחרונה לאכול.
אני ממשיכה להציע מדי פעם...
 

Maggi10

New member
אני מכינה פילה סלמון אפוי בנייר אלומיניום

אני קונה נתחים של פילה סלמון (לא סטייק סלמון כי בסטייק יש עצמות). מחממת תנור ל- 180 מעלות. שמה כל נתח על מרובע של נייר אלומיניום, מורחת את הדג בשמן זית+מיץ לימון+מעט שום כתוש, זורה מלח ומפזרת כמה עלים של רוזמרין. סוגרת את נייר האלומיניום (עם הקפלים כלפי מעלה). ואופה 20 דקות ב- 180 מעלות.
 

fairytale10

New member
אני מפוררת עם הידיים כדי לבדוק שאין

עצמות ורק אז מגישה לה. עשיתי בערך מה שכתבת-לימון, שמן זית, מלח ופלפל בתנור 20 דקות..
היא לא אהבה לצערי.
 
איך עושים בצק עוגיות פשוט בשביל לאפות עם הילד

אני רוצה לעשות עוגיות פשוטות כאלה, שאפשר יחד עם הילדים ללוש את הבצק ולעשות כל מיני צורות. איך עושים בצד כזה?

תודה.
 

babkas

New member
תחפשי את העוגיות...

חמסה באתר של קרין. מאוד מוצלח ואפשר לעשות כל מיני צורות
 

אורקוש

New member
פשיטידת בשר - מתכונים למי יש ?

אשמח לקבל מתכונים שמתאימים לילדה בת שנה וחודשיים
אוכלת יפה ויש לה כבר 8 שיניים
 
פשטידת מקרוני ובשר

מתכון שעובר אצלנו במשפחה, ילדים משוגעים עליו.
עדיף להשתמש במקרוני שהוא עבה יותר מספגטי.

חומרים
חבילת מקרוני
½ ק"ג בשר טחון
6 ביצים
3-2 תפו"א מבושלים במים
מלח
פלפל שחור
שמן

הכנה
מטגנים את הבשר בשמן עד שמשחים, כל הזמן לבחוש שלא ייוצרו גושים, מוסיפים את התבלינים.
מרתיחים את המקרוני, מוציאים ומסננים.
מערבבים בקערה את הבשר, המקרוני, 4 ביצים והתבלינים.
משמנים תבנית ואז יוצקים בתבנית את התערובת.
מבשלים את תפו"א במים, מועכים לפירה, מערבבים עם 2 ביצים ומורחים מעל התערובת ליצירת שכבה עליונה. אפשר בלי השכבה הזאת אבל אז הפשטידה קשה יותר לחיתוך וזה גם פחות טעים לדעתי.
אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שמזהיב.
 

FAMEFOREVER

New member
צריכה עזרה וייעוץ

ביתי בת 9 חודשים, נולדה במשקל 2900 ועדיין קטנטונת מאד לגילה (אחוזון 8)
מאז שנולדה פולטת המון!!! אך בזמן האחרון קצת פחות.
ינקה עד גיל 4 חודשים וחצי ואוכלת כיום ארוחה של פירות וארוחה של מרק כמו שצריך
הבעיה היא שאני נותנת לה אוכל עם מרקם קצת שונה למשל ביסקוויט (רטוב או לא) או בייביביס ביד
היא מקיאה! אותו דבר עם פירורים של לחם או כל דבר שהוא לא מחית.
אני לא יודעת מה לעשות, כולם אומרים שבגיל הזה כבר אוכלים כמעט הכל...

אודה לכם על עזרתכם
 

babkas

New member
ממליצה לך...

לעלות את השאלה בפורום אכילה של בי"ח אלין.
יש שם אנשי מקצוע מכל התחומים.
אפשר להתייעץ עם רופא ילדים ואם הוא חושב שיש בעיה יפנה אותכם הלאה.
 

לימי 1

New member
לא הולך לי עם המוצקים

רקע: בן אוטוטו 8 חודשים
התחלנו טעימות קצת אחרי גיל חצי שנה בגלל היותו פג (נולד בשבוע 34)

הטעימות היו בסדר- התחלנו עם ירקות כל פעם כפית לא נרשמה התלהבות אבל היה בסדר.. עברנו לפירות גם הלך בסדר... אחרי זמן מה קיבל בבוקר מנה שלמה של פירות (אוכל בקבוק בסביבות 6 ואז בסביבות 9-10 מנת פירות)

הבעיה היא עם המנת מוצקים של הצהריים - לא מוכן לגעת במרק, הורדתי ירקות הוספתי ירקות תיבלתי לא תיבלתי ניסיתי הכל, אפילו את הגרבר ירקות הדוחה!! הוא לא מוכן להכניס לפה, עשיתי גם מרק עדשים (לא בשבילו, בשביל הבית- מרק רגיל לחלוטין מתובל והכל..) טחנתי לו את זה גם לא רצה...

לא יודעת איך להתקדם מפה...אני מנסה כל פים כפית, אבל יותר מזה הוא לא מוכן...
עם הגדול הכל הלך לי כל כך חלק.. בגיל הזה הוא כבר היה אוכל 3 מנות מוצקים והכל זרם.. ואיתו אני נתקעת.!
עיצות?
 
למעלה