כמה טעים לאכול באמצע שבוע

Emma29

New member
רוצה להכניס דגים לתפריט

התינוק שלי בן חצי שנה ואוכל מוצקים מ-8 עד - 16. הייתי רוצה להכניס לתפריט שלו דגים (עוד לא טעמנו...).
איך מכינים (אם יש מתכונים מומלצים, אני אשמח) והאם יש דגים מסויימים שכדאי להמנע מהם, ממה להתחיל?

תודה
 

amysh

New member
גם אותי זה מעניין

תזונאית אמרה לי לאפות סלמון , שהוא דג רך ולמעוך עם מזלג. תאמת שאני טיפה חוששת מעצם קטנה סמויה. עוד לא ניסיתי.

מצד אחד טונה בקופסת שימורים נראית לי יותר בטיחותית כי אין בה עצמות, מצד שני אוכל משומר זה לא שיא הבריאות, והיא גם לא רכה- איך אמעך אותה?
 

רlנית

New member
עדיף להמנע מטונה מקופסא

בדיוק פורסם לאחרונה (לא שזה חדש אבל הפעם זה רשמי, לפחות בארה"ב) שממליצים לצמצם את הצריכה של טונה מקופסא אצל ילדים בצורה משמעותית (פעמיים בחודש נדמה לי). מאז שזה התפרסם אני בכלל משתדלת לא לתת, ולצערי בגנים עוד נותנים כי ההמלצה הזאת עוד לא הגיעה באופן רשמי לארץ...
 

micmuk

New member
דגים לילדים

אני מכינה לבנות שלי פילה אמנון או נסיכה
דגים מהסוג הזה, שידוע שאין בהם קוצים

ובכל מקרה, אני מפוררת להם את הדג (כן,עם הידיים) כדי לוודא שאין שום קוץ קטן שמסתתר.
שמה להם בצלחת עם אורז, לפעמים מערבבת להם ביחד ולפעמים לא - הן אוכלות נהדר.

(מדובר על בת 3 ועל בת 1.7 - הן אוכלות דגים מרגע שהן אוכלות מוצקים בצורה טובה)

אגב, אני לא אופה את הדג אלא מבשלת (אותו סיר שגם אנחנו אוכלים ממנו)
 

micmuk

New member
מאוד פשוט


1. קונים פילה אמנון בסופר
(אני קונה במחלקת הקפואים)
2. מפשירים את הדג שוטפים במי ברז, ממליחים במלח רגיל. לכמה זמן? עד שאני מסיימת את שאר הפעולות...
3. חותכים תפו"א לעיגולים בעובי בינוני (כמו לתפו"א בתנור)
4. חותכים גזר לעיגולים
5. פורסת לרצועות גמבה
6. <סעיף למשקיעים> מרתיחה מים ומשרה עגבניות, מקלפת וחותכת לקוביות גדולות
7. שוטפת את הדגים שוב מהמלח
8. שמה בסיר שמן - מחכה שקצת יתחמם
9. מפזרת את התפו"א , את הגזר, את הגמבה והעגבניה
10. מעל הירקות אני מניחה את הדגים
11. מוסיפה מעט מים (שלא יהיה מרק)
12. מטבלת בפפריקה מתוקה (פפריקה מרוקאית)
13. מחכה שיגיע לרתיחה ואז מנמיכה את את האש ומבשת עד שהירקות מתרככים (נועצת מזלג)

גילוי נאות:
כל העיניין של הירקות הוא גמיש, לפעמים אני שמה רק קצת תפו"א וזהו.
פשוט ברגע שיש ירקות זאת ממש ארוחה שלמה
 

micmuk

New member
זה באמת פשוט!!

רשמתי בסעיפים מפורטים כדי לא לפספס כלום (לפעמים דברים שברורים לאחר, לא ברורים לאחר)
בגדול זה -
לקנות דגים, לשטוף אותם טוב במים ולהמליח מעט
לחתוך ירקות
לשים שמן בבסיר ולהוסיף את הירקות ומעליהם להניח את הדג
לטבל בפפריקה אדומה
להוסיף מעט מים לתבשיל ולבשל על אש נמוכה

באמת פשוט!!
 

begonia

New member
את מדברת עם מישהי

שמסתבכת עוד בשלב א' של לקנות דגים...
 

micmuk

New member
האמת, מה שכתבתי פה יכול להתאים למגוון רחב של

דגים...
אז גם אם קנית (בטעות או לא) דג אחר - זה גם הולך.

אני מכינה ככה גם נסיכה.

הרעיון הוא לקנות דג שאין בו הרבה קוצים, הפילה זה החלק הכי טוב.
ובכל מקרה אני מפוררת עם הידים את הדג לפני שהבנות אוכלות, למען הסר ספק...
 

בלונד23

New member
והכי חשוב שכחת: כמה זמן לבשל את זה?

אין לי מושג בזמני בישול סורי
והאם על אש קטנה או גבוהה?
 

micmuk

New member
רשמתי (בסעיפים האחרונים)

אני אדגיש שוב,

הבישול הוא עד שהירקות מתרככים בערך 45 דקות.
גם אם יהיה יותר, זה בסדר. אפשר בזמן הזה לעשות דברים אחרים במטבח / בבית, אין צורך לעמוד ליד הסיר ולערבב....

אחרי רתיחה ראשונה של המים, מנמיכים את האש וכל הבישול נעשה על אש נמוכה.
 

babkas

New member
לא מומלץ לתת שימורים מכל סוג...

עד גיל שנה. אחרי גיל שנה טונה בכמויות מאוד קטנות.
 
לא הייתי נותנת טונה בכזה גיל.

יכולת הפינוי של מתכות כבדות מהגוף בגילאים כאלה קטנים היא מוגבלת (בהשוואה למבוגר), והייתי נותנת פילה סלמון אפוי בחתיכות ממש קטנות.
(שהוא אגב הדג המומלץ מבחינת כמות האומגה 3, וכמות מתכות קטנה יחסית).
כמות העצמות בפילה היא מאוד קטנה (אפילו ממש קטנה), ובכל מקרה, הייתי מועכת בין 2 אצבעות.
לא לפחד מהאוכל, אבל בהשגחה
 
למעלה